Min hopphistoria :)


Mitt intresse för hoppning kom sommaren 2007 på ridlägret då jag red en väldigt snäll C ponny vid namn dante :)

Samma sommar var jag på ridläger i spanien och DÄR fick jag en hyffsat hoppsits, på en busig C ponny :)


På hösten 2007 blev jag medryttare på en hopp ponny vid namn Frake där fick jag lära mig om banhoppning och vägar :)

hösten 2008 hyrde jag C ponnyn Lucky och då började jag hoppa högre!

våren 2009 hade jag och Lucky utvecklats och börjad tävla!
sommaren 2009 köpte jag Dark Coffee, nu hade jag en utmaning framför mig :P

2010 har vi utvecklats enormt, både fram&-motgångar. Jag älskar min ponny <3Jag kan verkligen inte leva utan hoppning haha :) Vad tycker ni om hoppning? berätta lite kortfattat om din "hopphistoria!"

vad tycker ni om sånna här inlägg? hiss eller diss ? :p

min egna ponnypappa :)

Här har vi världensbästa ponnypappa som alltid ställer upp att skjutsa och hjälpa till med coffy! :)Vem är hästintresserad i din familj? Vem är din ponny (eller häst) - förälder? :)

outfits.

Detta har jag lagt upp på min bilddagbok förut, men med andra bilder. Sjukt vad mycket man förändras genom åren inom ryttarens utrustning. Egentligen är den inte så viktig men det är riktigt snyggt om man matchar och har fina kläder! Jag menar titta på de här bilderna:


2008: jag matchar inte någonsans och det ser bara rörigt och knäppt ut! På den här tiden hade jag massor av märkes-saker som jag inte visste om var ett märke ens! haha
2009: jag försökt matcha men det gick inte så bra. (här rider jag en häst i spanien)
2010: jag har lärt mig att matcha mer och mer och vet om vad hästen själv passar i för färger. Börjar vara med nogrannare med utrustningen så att allt är rent och snyggt.


Hur ser du på "matchning"? tänker du mycket på vad du och din häst har på er för utrustning? vilken färg och sånt?

den där omtalande uteritten.

haha i flera dagar har jag frågat om folk vill rida ut, antingen har det vart för kallt, för mörkt, eller ja det har liksom inte funkat för någon. Men idag, en solig fin dag. Kändes som vår! Åh solen sken starkt och jag vet inte. Det kändes bara så :'D Hästarna var på riktigt glatt humör iaf och frida fick låna hazena å vi red GP :'D
Haha, sveriges flummigaste uteritt säger jag bara! Jiiiha och stopp å galopp hahaha. Herregud vad kul vi hade det, vi borde ha filmat. :p Riktigt lyckat uteritt och det hade vart en perfekt fotodag..
Nu ska jag på bio och se paranormal activity så hinner inte skriva så mycket mer, ha det bra!


här ute stod vi idag och betade :) utanför min kära barack där jag bor (skolinternat)

<3

Ikväll tänkte jag göra ett lite roligt inlägg så kom med förslag :)

Rolig dag i ridhuset :)

red i ridhuset idag. gick riktigt bra! Tränade på mycket ökningar/minskningar och det gick också bra. I slutet blev hon riktigt fin i formen också, ställde fram ett sockerbitshinder och hoppade lite olika övningar ex. omhoppningssväng, ökning mot hinder och halt efter, minskning mot hinder och ökning efter, utan händer, hoppa från skritt, stillastående och trav. Ja lite sånt :) så nöjd med flickan hihi. Kai filmade en liten kortis höhö:


Något som värmer hjärtat.

Ja, det är era snälla & fina ord som går rakt in i mitt hjärta. Under min "större" tid på bilddagboken så fick jag massa fina kommentarer, hela tiden, varje dag. Nu också, men inte lika många! Men en kommentar som jag verkligen blev rörd av är en som jag fick av en bdb-bevakare för inte så länge sedan! Kopierar den och så får ni läsa :')

Lugna veckan.

Ja, hon har fått tagit det lite lugnt i veckan då jag har haft så mycket.
Men idag red jag ganska tidigt för att få vara själv i just framridningen, för då behöver jag fokusera så mycket på henne så då glömmer jag bort allt runt omkring. Och då är det ju bra att vara ensam! Så fick en riktigt fin form i skritten, hon var jätte fin i övergångarna och alt kändes så bra! Sedan kom loppan och linnea, hjälpte dom lite med sina hästar och så tricktränade jag coffy lite! Hon har blivit galet duktig på bara 2 gånger, idag var den 3dje. Så stolt över min lilla ponny! :') Imorgon ska jag försöka att rida ut, det behöver både hon och jag!, DAGENS FRÅGA:
- Brukar du rida till musik? isf vilken radiokanal? :)

Påminnelse.

Vill påminna er om två saker!

1. Glöm inte att vara med i min tävling och vinn ett jätte fint schabrak! klicka HÄR för att komma dit.
2. Om ni vill att jag ska uppdatera så vill jag ju faktiskt tycka att det är kul! Så börja kommentera. Jag ser ju att det är flera besökare om dagen och tänker *tänk om alla kunde kommentera, något litet, vad som helst!" snälla.. det är inte så jobbigt! jag lovar. :)


Stunder jag saknar..

Åh, jag saknar allt. Friheten <3

Gå promenader i solnedgången och busa med min mössa haha :)

Busa lite från hästryggen.

Bada!

Att bara sitta i solen med sina vänner och snacka, och med världens finaste ponny <3

Var alldeles ensamma ibland.

Skritta ut och bara beta.

Kunna rida i halsring!

Alla photoshoots

Vi 4 <3

Den perfekta ängen !


Se sin häst från marken.

Något jag verkligen älskar är att se när någon annan rider min ponny, coffy.
Jag tycker det är så himla kul xD och speciellt när jag får vara med och hjälpa ryttaren och säga vad just hon behöver för hjälper m.m. Kanske låter lite skumt men jag lär mig massor på det viset också. Jag ser grejer hon gör som jag inte ser uppifrån och tänker på det när jag rider nästa gång!
Så idag red Therese henne. Jag hoppade upp och böjde loss henne lite och visade henne lite hur jag gör och hur man kan rida coffy.
Therese kämpade på och fick henne tillslut jätte fin :'D Så stolt över coffys beteende och positiva inställning. Helt annan ponny!

Fotade lite :) (nej det är nte jag som rider haha, therese har bara lånat min hjälm, har en lika dan tröja som jag och enligt många är vi lika xD haha alla frågar om hon är min storasyster när hon går förbi xD)


först sprang hon mest..


sedan fick hon henne samlad..

Så kunde hon börja att jobba henne..

och hon började söka sig neråt :D

Eftersom det kändes så bra och therese var helt slut (haha) så avslutade vi där och travade av :)

titta vad söta :D jag vet att om hon rider coffy några fler gånger som kommer det att gå super! Therese är så mjuk men samtidigt stadig i handen och följsam i sitsen och det är precis de coffy vill ha! Jag känner igen mig så mycket i ridningen från när jag fick coffy och det gör det hela ännu mer roligare att hjäla till! Så therese ska få bli min lilla medryttare när jag inte hinner/sjuk haha :)trickträning.

idag tricktränade jag och busade jag lite med coffy i ridhuset! :) gick ganska bra faktiskt.

ni kommer att se att jag ger coffy godis när jag tränar "spansk skritt", men ni märker också att jag kräver mer hela tiden. Ibörjan fick hon så fort hon rörde på benet, och sedan krävde jag mer. Tillslut krävde jag flera steg emellan, och sen är det meningen att hon inte alls ska få förens efter arbetet är utfört som en liten belöning. Men godiset får henne mycket positivare till arbetet och blir väldigt ivrig. Annars gör hon det, men lite halvdant och inte alls lika positivt. Men snart ska jag köpa en klicker.

Så här kommer en film (observera; förut behövde jag lägga spöt på benet så lyfte hon direkt, nu behöver jag bara byta spö hand och säga upp så lyfter hon :D men mitt nästa mål är att jag ska lyfta på mitt ben så ska hon lyfta på sitt ben :)Banhoppning på höstlovet.

Åh har grymt tråkigt. Gick upp vid 7tiden för att ta ut hästarna och vi blev klara med allt runt halv 9. Har inte kunnat sommna om och vet inte heller vad jag ska göra.. så fram tills lunchningen så har jag gjort en banskiss som jag tänkte hoppa på höstlovet :') Denna bana är från någon gång i april tror jag. En 1m runda på runsten! Det är en av de få banor jag minns xD Men jag tror inte att jag kommer att hoppa 1m pga underlaget!
Blir runt 80cm tror jag. Om det är fint väder och utebanan är bra så hoppar jag där, dels för större bana och dels för att det blir finare bilder ;) om inte får det väll bli ridhuset..

Är det någon som är på att hoppa banhoppning? vet inte riktigt dag än men mellan onsdagen och fredagen iaf.tips till bloggen!

Nu har jag lagt till en "gilla" knapp till inläggen! :) så om det är något inlägg du tycker extra mycket om så gilla det då! :)

Och nu har jag en fråga till er, ska jag ändra min blogg något? saknas det något? Hälp!

Fler eller mindre bilder ?
Mer eller mindre text om ridpassen?
Mer videos ? (isf på vad)
Fler "åsikt/tankar"-texter? (isf på vad?)
Frågestunder?
Börja med mini tävlingar? (ex. månadens blogg och få länkning på bloggen m.m?)
Uppdatera mindre eller oftare?

GE ALLA TIPS JAG KAN FÅ! Vore verkligen guld värt.


Kvällsridpasset

Idag red jag, johanna, columbine och linnea i ridhuset på kvällen. Gick ganska bra. Coffy var ganska pigg idag men väldigt sammarbetsvillig. Fick till en fin ryggning och 2 galoppombyten! Så jävla nöjd :) Red mycket snett igenom och serpentinbågar. Och galoppfattningar från halt! Gick verkligen jätte bra, jag är jätte nöjd med henne förutom att hon tjurade mot hazena haha.Dagens outfit! (obs hon går inte alls fint på bilden, tog den bara för att visa outfiten för dagen)Äntligen hoppa :)

Idag hoppade jag äntligen mwaha. Hoppade som högst 95 cm.
Är riktigt jävla nöjd, hjälpte johanna och hazena också och dom var skit duktiga.
Vi hade 3 hinder och gjorde en liten bana av dom ^^ övade på omhoppningssvängar
och de gick så sjuukt bra! ååh jag och johanna var så nöjda xD
skulle ha ridit malte men jag hann aldrig :( får se om jag får rida honom imorgon istället.


kom lite nära efter omhoppningssväng, men de var en riktigt tight sväng så jag är så nöjd :'D

hazena och joahanna :)

testning mach.

Idag testade jag att leka lite med varmblodet Mach, mycket söt prick men väldigt
nervös ibörjan. Hade jätte svårt att få kontakt med honom och han var väldigt försiktig om sin mule.
I slutet kunde jag få honom att gå efter mig, få honom att stå stilla och samtidigt kunna gå runt honom,
och så kund jag ta på hans mule! Sandra fotade oss så slänger in någon bild :)så mysig häst när han väl lugnat ner sig :') <3

Årets första riktiga snö.

Nu är det fullt med snö som täcker hela berga.
Skönt att slippa geggan, men vafan? Det är oktober! Här kommer en bild från förra året i snön..
Idag ska Johannas mamma fotta oss utomhus och sedan ska vi hoppa i ridhuset ;)

Vad tycker ni om att det snöar i oktober?
Kommer ni "inviga" snön eller ni som redan haft snö, har ni redan gjort det?

Dåligt för mig men samtidigt bra för therese.

Hejsan! Har inte så mycket intressant att blogga om ikväll, men idag fick Therese prova på att rida Coffy.
Jag satte upp först för att känna på henne, och hon var stumm, stel och sprinig. Ja, bland henes dåligaste dagar på berga faktiskt! Usch.  Men therese kämpade på och var riktigt nära hela tiden, i galoppen blev hon jätte fin. Men jag tror att om hon haft en bättre dag så skulle hon varit jätte fin för therese var jätte duktig! Coffy testade henne i alla gångarter, speciellt halt. Haha!  Usch jag var verkligen inte nöjd med henne! Men Therese SKA och MÅSTE rida henne fler gånger, tycker det är jätte kul att se henne ridas under någon annan ryttare och få se henne från marken. Jag lär mig massor då, och samtidigt är det bra för henne att få ridas av inte bara mig, hela tiden.

Slänger in en lite rolig bild när johanna håller i coffy från läktaren och coffy tittar nyfiket upp xDGlöm inte att vara med i min tävling. lite längre ner på bloggen hittar du den! :)

Min dag, Din favorit häst.

hej alla underbara läsare! :)
idag har jag haft en väldigt lugn dag, mådde inte alls bra imorse så jag tog sovmorgon. Ville inte rida i ridhuset idag igen utan ville rida ut. Men eftersom ingen ville rida ut med mig och jag inte ville rida ut ensam i mörkret så gick jag en ganska lång promenad med henne,emma och pijano. Mycket trevligt och mysigt trots det o-härliga vädret haha!JAG ÄR NYFIKEN PÅ DIN FAVORIT HÄST!
Nu är det så att ni vet ganska så mycket om mig och coffy (om ni följt mig länge) men jag vet nästan ingenting om din egna/favorit häst. Och jag är ganska nyfiken av mig så jag tänkte fråga några frågor som jag vill att ni svarar på här under eller så får ni skriva en egen text, här under finns bara lite tips! Vore verkligen jätte kul.


Grundfrågor
Namn? Ålder? ras? Kön? Mankhöjd? Färg?

Allmänafrågor
Din egna? Hur länge har du känt hästen? Tävlat?
Favorit färg på schabrak till hästen? Vilken gren rider du mest?
Bästa minne med honom/henne? Erat bästa framsteg tillsamans? Ja, kom på lite vad som helst. Skriv av dig om din häst och länka gärna till den finaste bilden på honom/henne och dig tillsammans. Älskar att se hästbilder :)

äntligen sitter det :'D

Slutade jätte tidigt idag. & det var väldigt bra tajming då jag sovit dåligt
och var tvungen att gå upp vid 7 tiden för stalltjänst så har vart sjukt trött hela dagen och tog en
powernap i 2 timmar innan insläppet :) Jag tycker det är jätte mysigt att vara i stallet på morgonen och på kvällen. MEN INTE NÄR DET ÄR KALLT, NÄR DET REGNAR OCH ALLT ÄR LERIGT.
Fyfan, jag hatar gegga. Men somtur var så rullade sig inte coffan idag haha gissa om jag blev glad!

Red i ridhuset. I skritten kändes hon megar stel och bogarna flög hejvilt, typ.
Så jag fick verkligen ingen bra start. Lösgjorde henne lite men kändes fortfarande kasst.
Fick ingen framåtbjudning och ingenting stämde, så jag började istället trava igång henne
som min tränare sagt, för att komma igång liksom.
DÅ blev hon klockren! Fyfan, jag är så jävla nöjd! Jag jobbade endast med benen
och hade ytterstöd och hon gick som en klocka i alla gångarter.
Dock har hon fortfarande lite problem att bära upp sig själv i galoppen men hon försöker
så länge jag är på henne och när jag väl setter tillbaka henne och hon trampar under
sig så känns det verkligen jättebra!
Provade längdtrav idag också, ibörjan tappade hon formen då jag glömde ytter och drev bara
men sedan kom jag på mig själv och kom en gång till på raksidan och då gick de verkligen asbra! :D
ska försöka få någon att filma nästa gång.
Jobbade mycket på volter och jobbade mycket med utåtställningarna.

Kan inte fatta att det är samma ponny som jag köpte?
Iofs har jag utvecklats med henne men hon har blivit så fin i ridningen och försöker in i de sista!

Avslutade med ett 60 cm studdshopp för att kolla avstånd till linnea.
Moaha fick hoppa 2 hinder idag iaf (A) HAHA. Desperat tjej xD
HOPPLUUUST!


(hoppar unghästen plexus 09 på åby)

Asså ååh. Har skit stor lust att hoppa just nu!
Men vill inte hoppa mitt i veckan för då är det alltid mycket folk och störigt i ridhuset.
Tror att jag hoppar på fredag eller lördag.
Idag blire nog bara ett lättare dressyrpass i ridhuset.

HAR DU LUST MED NÅGOT SPECIELLT JUST PRECIS NU ?
SKA DU HOPPA IDAG?


mysig promenad & tömkörning.

Eftersom coffy fått stått hela helgen så gick jag en 20 minuters promenad med henne runt berga för att
hon skulle få komma igång lite precis efter traktorlektionen.
Hon var väldig pigg och trippade lite i början men sedan gick hon lugnt efter men eftersom axel gick med så ignorerade jag henne lite och pratade med honom och då blev hon genast lugn när hon inte fick
uppmärksamheten hon sökte, hehe :)

Några timmar senare så gick jag ner till ridhuset och tömkörde henne, gick inte liiika bra som förra gången
eftersom JAG var helt slut i kroppen. Orkade knappt springa efter och jobba henne samtidigt.
Men hon bjöd på och försökte göra sitt bästa.Fick en fråga av en läsare:
- vad tänker du göra med coffy när du inte få tävla henne mer?
svar: som jag sagt i något av det första inläggen så
tänker jag inte sälja henne på direkten bara för att
jag inte kan tävla henne ngt mer. Utan allt beror på vad jag gör
efter gymnasiet, om jag reser utomlands osv.
Så jag har faktiskt inget direkt svar på den frågan.


hästar i headern.

har fått frågan om att skriva om hästarna på headern (som inte är coffy). Om vilka
det är och så vidare!

Denna ponny är en C ponny som
heter Lucky. Hade honom på foder
i 1 år. 08-09! Tävlade honom upp till
LB hoppning och tränade honom
upp till 120 banor hemma.

Har ett riktigt gott härta och jag
lärde mig massor på honom.

Saknar honom jätte mycket. <3
här har vi jag på C ponnyn Malte
efter ett dressyrpass på utevolten.
Har ridit han 2 gånger med tkr att
han är en riktigt toppen ponny :)
Ägs av rebecca (rebystarfighter)
www.reby.blogg.se .

på bilden är det reby som sitter
ner, jag på malte, columbine som
står upp med röd keps och bakom står
izzy med det välkända LUDDET.
haha  :)Här rider jag den 5 åriga storhäst
valacken Plexus. Jag red honom på
åby träningsläger då han precis kommit 09.
Jag var då den första som fick rida
honom . Riktigt söt valpig häst som var
grym på att hoppa. Dock väldigt nervig
och rädd för saker.

Men riktigt gullig personlighet!

Jag och shettisen Lillan som hoppar
och busar i paddocken.

Henne busade jag med i padocken
under valborgshelgen i dalarna hos
Carolina :)
riktigt söt shettis som jag föll för
direkt.
Påminner om en miniatyr Lucky
haha :) Skulle inte skada om jag fick
henne höhö (a)


Rider D ponnyn Klara.
Eftersom jag inte kunde "tävla"
sista dagen på Plexus då han var
för stressad så fick jag låna Dponnyn
som tydligen skulle vägra och vara
rädd för allt. (fortfarande på åby)
Visst vi fick lite fel galopp och lite
tvekningar men vi kom igenom
banan felfri med grymma hopp :)
Söt PIGG ponny.
Titta vad söt bobbo är :)
haha världens knäppaste ponny som
står uppstallad i dalarna, samma stall
som lillan.
Bobbo är hur charmig som helst men
riktigt feg kille xD
Väldigt konstig galopp och ganska
annorlunda att rida :p

mysigare att rida ut på än på volten haha xD

Här tävlar jag i startfälttävlan på
hofors fälttävlan efter ett riktigt bra
träningsläger.
En liten New forest ponny som heter
Fandango, var grym i terräng, tråkig i
banhoppning och katastrof i dressyren!
Han var riktigt mysig att pyssla om
och hade inga direkta tävlingsnerver xD

en perfekt första ponny haha :P
Har ni några frågor om hästarna?
Känner/har du sett du någon av dom här hästarna förut?

Grym hästis design!

Äntligen har jag fått hjälp med designen till bloggen, vi har suttit i timtal och fixat med bilder, färg, text och koder. Jag är riktigt nöjd med den faktiskt! Bilderna på övre raden är från lite olika hästar jag ridit och undre är på min lilla älskling hehe.


FÖREEFTER
Vad tycker ni? Vilken header är finast?


Design gjord av: Elvira Johansson. (hon gör din header för en billig peng ;D)

Nyare & Bättre Tävling!

Nu har jag ju som många vet blivit sponsrad av hööks igen.
I denna tävling så vinner man ett av det finaste schabraken i hööks butik!
Det är lätt, gratis och roligt! Tävlingen avslutas runt 1-3 November.

Reglerna lyder:


*Ett bidrag/ per person.
*Jag ger 3 ledtrådar på en artikel från hööks.se & ni ska gå in, leta rätt på den och skriva ner artikelnumret.
*Om flera skriver rätt artikel så lottar jag, om ingen skriver rätt artikel lottar jag med.
*Ta bilden här under och lägg ut på din blogg/bdb dylikt, skriv länken här under i din svarskommentar.

Ledtrådar till den artikel jag söker:
*679:-
*hälften reflex/hälften grå.
*115-165cm

Så i kommentaren här under ska altså länken till inlägget där ni lagt upp bilden & artikelnumret på den vara ni tror att jag söker. (jag kommer inte publicera era svar tills tävlingens slut XD)

Tack till alla som vill vara med :)


Underbar dag på flisen!

Igår red jag aldrig på flisen som jag sa, det började blåsa hejviilt och sen varte kålsvart ute.
Så red i ridhuset, gick riktigt bra i ökningarna men i skritten gick det verkligen inge bra.

Idag hade jag ju inga lektioner så sov ut riktigt och gick till stallet :) jag och johanna bestämde oss för att jag skulle rida flisen och hon gå en promenix med hazena, så så fick det bli. & sedan kom bästaste pappa och fotade oss. Grymt snygga och härliga bilder. Bland det finaste jag har  faktiskt. Dom är så harmoniska på något sett, och ganska så höstiga hehe. <3


vackraste <3

bästaste :D <3

haha race :'D

Te Quiero mi corazon, <3


Finns det något vackrare här på jorden än våra fyrbenta djur?


Vinnaren i "hööks" tävlingen är....

ja, vem kan det vara? Spänning spänning ..

VI GER ETT STORT GRATTIS TILL "STOCKHOLMSRYTTARNA" -> Estelle Holmberg & Sofia Dahlin!
http://stockholmsryttarna.blogg.se/

Ni har vunnit ett fårskinnssett från hööks & läkning till er blogg.
Lägg till min msn eller mail till: michle@live.se och skicka er hemadress till mig så snabbt som möjligt så att jag kan medela hööks :)

& ett stort tack till alla som var med, synd att inte alla kunde vinna ett
fårskinnssett bara! Men bli inte besvikna nu utan var med i nästa tävling som
är mycket bättre och kommer ut redan IMORGON (kanske lördag)!


Spänningen stiger..

Idag tänkte jag rida flisen själv. Jobba henne lite på en åker och skritta runt lite överallt :)
vill bara ta det chill idag och vill vara med coffy själv också. Känner att jag behöver få det lite tyst och lugnt.
Tror inte att jag skriver något mer om ridpasset för dagen om det inte hände ngt speciellt under
ridturen så. Idag är jag gaaanska trött, jobbade i svinhuset igår och hos kossorna idag!

Ja, tävlingen avgörs ju idag. Ska börja lotta ut och vi får alla hoppas att det blir en värdig vinnare.
Kommer ha en person vid min sida så att den ser att jag inte fuskar vid lottningen.
Så nu är "anmälningstiden" slut. Tävlingen stängd!

sen har jag en fråga till er!

Vill göra en (liten) bildbomb på något! Vad vill ni se för bilder?
när jag rider andra hästar? Lite äldre coffy-bilder?
Hoppbilder, uteridningbilder, "fin bilder" ?
Ni bästemmer :D


överpigg av ökning.

Idag red jag dressyr i ridhuset. Det började med att hon kändes ganska stel i höger ?
men sedan släptes det och jag kunde rida mer avslappnat.
Ville få henne att backa, men hon blev riktigt sur och protesterade direkt!
Höll på tills hon gav sig liite iaf. Fick dock riktigt fina galoppfattningar från halt.
Sedan blev det att för en gångskull träna på längd trav. Gick riktigt bra förutom att
hon blev övertaggad efter och ville mest springa. Hon blev jätte skumpig i ökad trav haha xD
Men om jag fortsätter så så kommer nog min följsamhet bli bättre och får bättre sits,
har något att jobba på nu altså: ökad trav & backa RAKT bak.


Frida fotade när jag red:


slutsats: det gick inte så jätte bra att rida idag. Varken på min eller coffys sida. Men det var inte heller det sämsta ridpasset som vi haft.

Tävlingens slutardatum?

Hööks ber mig skynda på och avsluta denna tävling för att sponsra mig med ytterligare
sak! Så tävlingen avslutas IMORGON ! Jag lottar ut ! Så ta sista chansen att vinna ett
älta fårskinns ludd nu! I övermorgon påbörjas en ny & bättre tävling :)

http://mittridliv.blogg.se/2010/october/bloggens-forsta-tavling.html#comment


altså slutar tävlingen imorgon torsdag den 13 oktober. klicka på länken för att komma till tävlingen!


arbete från mark.

Idag arbetade jag coffy från marken. Jag fick låna Linneas tömkörningsjord, tack! ^^
Har ju aldrig tömkört förut och tror inte coffy blivit tömkörd förut så jag
tog det mildaste bettet (raka). Brukar ju inte kunna rida på det för hon blir
skit stark då men ville ju bara att hon skulle gå rakt fram och inte kräva form första gången liksom.
Men det gick SJUKT bra! Hon lyssnade jätte mycket och var hur mjuk i
munnen som helst! Jag behövde knappt ta henne! Så himla nöjd.
hon hade en jätte lugn och fin trav så jag slapp springa skiten ur mig som jag trodde xd

Efter det blev det löshoppning! Började lite lågt och gick sagta frammåt.
Gick sjuuukligt bra! Hoppade 125 utan problem! :D Sedan blev hon trött
så vi sänkte till 1m och då flög hon högt över för att hon var beredd på att hoppa högre haha!
är jätte nöjd med henne, var så himmla glad <3 & nu blire att köpa tömkörningsjord! :D

här kommer bilder och videos från tömkörningen/löshoppningen.

(bilderna/videon från tömkör. är av columbine med hennes digitalkamera)

 

(löshoppningen är filmad av Frida med hennes mobilkamera.)


VAD TYCKER NI ? :D

Bloggar som borde ses.

Idag tänkte jag länka till hästbloggar som jag tycker att ni borde titta in :)
(tryck på bilderna för att komma till bloggen). Jag känner alla som jag länkar till.Elvira som kämpar för att få en egen ponny. Rider på sin medryttarhäst och älskar hästar!


Carolina med sin lilla ponny som hon tävlar i hoppning. Rider även på ridskola!


Columbine med sin stora söta foderhäst Pelle. Rolig varierande blogg!


Emma med sin fina arab Pijano. Hon kör trickträning, dressyr & hoppning.


Louise som delar blogg med en kompis.  Jätte fin dressyrponny och fina bilder!

Dagens ridpass.

Idag red jag först ut med Columbine. Haha coffy var sjukt pigg!
Jag tänkte inte alls på formen när jag rider ut så Coffy fick sträcka på halsen lite :'D
rider typ alltid med långa tyglar när jag rider ut, i vilken gångartar det än är (förutom sken XD)
det var hur fint väder som helst och vägen vi red på var så fiin med alla
oranga träd :' en mycket trevlig ritt med mycket skratt och prat! sånt gillas.

Sedan red jag Malte idag igen, fast i ridhuset. Han kändes mycket bättre
där inne och var inte alls lika springig. På slutet fick jag en riktigt fin form på honom!
Jätte nöjd faktiskt.

 
Älskling & jag myser :'D

Min syn på hästhoppning.

Nu kommer jag skriva lite egna tankar om hoppning! Kom ihåg att alla tycker olika,
du får gärna säga din åsikt med.

Jag kan börja med att berätta att jag i grund och botten är en hoppryttare. Det är den gren jag tävlar
i. Men startade sist i april 1m, men då hon fick en skada och blev bra precis till sommarbetet så har jag bara
hoppat igång henne och jag hoppar ganska lågt förutom enstaka hinder upp till 105 cm.
Men nu kommer jag börja köra igång igen på "allvar" för tränare och komma igång med träningstävlingar.
Sedan i vår tänkte jag börja om på nytt med lokalhoppning. Läääängtar!

Jag älskar allt som har med hoppning att göra, vare sig det är terräng eller banhoppning/enstaka hinder.
Den där känslan när hästen lämnar marken och flyger över hindret - obeskrvligt.
Hästoppning är en farlig sport och det gör det hela lite spänt och häftigt.
Man måste hela tiden vara vaken. Vad som helst kan hända, när som helst. För vi sitter faktiskt på djur med instinkter. Ja, allt detta gör att jag älskar hoppning.

För mig finns det bara två sett att hoppa på. Tilit eller rädsla.
Vi kan börja med "tilithoppning"
- Det är när du litar på din häst och din häst litar på dig. Om du klantar till det lite och hästen stoppar 
så blir du inte arg på hästen eftersom du vet att hästen ALDRIG vill göra fel, den kan bara uppfatta fel.
Du tar ett djupt andetag. Gör om, gör rätt. Och hästen hoppar då för att den litar på dig.

Sen har vi "räddslehoppning"
- Du litar kanske på hästen, men hästen litar inte på dig. Om hästen stoppar så blir du arg, skriker/slår till med spöt, ger den en ponnyspark ect. för att "visa" hästen hur fel den gjorde när den stannade för hinder.
Kommer igen, kanske fortsätter den att stanna om inte, så hoppar den för att den vet att om den inte gör de så får den rent ut av sagt spö. För mig är detta inte harmoniskt någonstans.

Själv rider jag på "tilithoppning", såklart. Jag undrar hur man kan göra sådär mot en häst? Och vi vet ALLA som varit speciellt på ponnytävlingar så förekommer "räddslehoppning" mycket och ofta.

Med hästhoppning krävs därför mycket tålamod. Så alla där ute som inte rider med tilit. Börja tänka på vad ni gör!
Hitta på andra saker istället för att piska din häst över hindret!
Jag brukar oftast lugna ner henne, ställa henne vid hindret, klappa henne och prata med henne. Fatta galopp och rida en stormjuk väg in igen i lugn tempo. För mig funkar det!Vad tycker du om hästhoppning? hur skulle/hur gör du när en häst stannar?

Gästbloggning :)

Hej alla !

Det är jag som är Reby och idag red Michelle min ponny Malte! Båda var superduktiga :) I början såg det lite spänt och pressat ut, men allt eftersom såg de ut att hitta varandra och de såg verkligen ut att trivas med varann! Malte var jättepigg och ville mest springa i början, men så fort Michelle hittade honom så såg han genast mer lydig och eftergiven ut.


Visst är de söta ihop? På den sista bilden ser ni mig (sittandes), Malte & Michelle, Columbine och Issi som står bakom Malte och viftar med ett nosludd x) Han vart helt kär i det där nosluddet, han sprang efter Issi medan hon lockade honom med det! Det är det ni ser på bilden ovanför.

Om ni är nyfikna och vill se mer av mig och Malte så kan ni surfa in på min bilddagbok! Precis som många andra lägger jag upp hästbilder, men även en hel del annat!
Here you go; http://RebyStarfighter.bilddagboken.se/

Ha det gott och se till att kommentera nu, hur duktig Michelle är!
/ Rebyliciouus ;D


Dressür på voulten.

Idag dressyrade jag på utevolten med coffy. Gick väldigt bra i traven men mindre bra i galoppen, hon
blev ganska framtung och spände sig, men mot slutet gick det bara bättre och bättre men inte helt nöjd.


nyfixad man :D

hösten är fin altså! :'d


Nya hovisar & utprovning av saker.

Idag skoddes coffy, nya fräsha hovar & skor. Alltid lika rolig haha :)
Efter det provade jag alla grejjer som jag köpte igår.

 Columbine fotade så här kommer bilder:Min kära lilla ponny :*<3

rutten till ullared, gekås.

ojj vilken lång dag det blev! Vi åkte tidigt på morgonen och var framme vid 11 tiden.
Och vi fick stå i hela 2 timmar i kö!? haha  patetiskt igentligen. Bila i nästan 5 timmar,
stå i kö i 2 timmar för att slitas och trängas i ett gigantisk lager för att slösa bort massa
pengar. Men jaja, när vi väl kom in så höll vi tummarna om att få träffa gekås kungen
MORGAN! (men de fick vi ju inte, såklart :( hah)
 Vi alla delade på oss, jag försvann ner till hästavdelningen, men var bara där
i ca 1 timme eftersom jag inte hittade så mkt. Det mesta var utplockat och vissa
saker som jag ville ha var bara onödiga saker som jag på slutet plockade ur kundvagnen.
Men lite saker blev det iaf och faktiskt bara nödvändiga saker :)
Sedan gick jag runt i hela lagret och rofflade åt mig både de ena och de andra.

Allt som allt gick på runt 6000:- Jag vill fan äga gekås! Fatta hur mkt man tjänar på en dag?
flera miljoner.

Sen vare bara att stå i kö till kassan i en halvtimma. Påvägen hem stannade vi
vid en Kina restaurang med palmer och allt ;) för ett tag kändes de som om vi var utomlands.
haha. Asgod mat var det! & det var inte alls lika kallt där nere som här i sthlm. usch!
I bilen lekte vi helt sjukt tråkroliga lekar och läste upp de nog sämsta skämt jag hört men
oxå de skämt jag skrattat mest åt HAHA.

Måste säga att jag är nöjd med dagen. här kommer bilder på några av mina grejer:


Jacson Schabrak. Sjukt fint material. 149:-

Röd/blå/vit grimma. Mjukt innuti. 59:-

först blå ridstrumpor, alltid letat efter sådana! 34:-
skinnhandskar med fleecefodring. 49:-
Stallsockor (sjukt sköna) 39:-
tjocka 3-finger handskar med vanligvante innuti. 49:-

Innetäcke med JÄTTE mjukt och lent tyg (känns som bäbis-gosedjur haha) 199:-

Mörkbrunt dressyrspö 49:-

torkhanddukar till läder! 29:-

Tjockt stalltäcke. 199:-

(saker som jag köpt utöver hästsaker)


4 Filmer mellan 59-79 kr / st. (nya filmer så de är bra) köpte fler filmer men dessa valde jag.

RollingStones skins som jag ska pimpa min bärbara dator med  :)
En w-board tavla att hänga i baracken för att skriva lite saker på.
2 tavlor till att hänga upp i baracken.

Mysiga hemmastrumpor (i samma tyg som täcke) vanliga strumpor och vanliga trosor.

Schampo/gel. Sminkborttagningsdukar. Mascaa. Massor av hårsnoddar.
Hårspännen i olika färger. Deodorant. Ring. Stor örängen. Små örängen.

BjörnBorg förvaringsväska. Var verkligen dags att köpa ny! hade min gamla mussepigg från 2000 typ haha!

Kaninmat. Och godis till mig! :D Skumtomtar (!) <3 YEAAAAAAAAAAAAH!
fast de här är verkligen inte ns hälften av allt godis men detta är vad jag
ska ta med mig till berga bara :p

sen har jag lite fler grejer till baracken så som mattor m.m !


HAR DU VART PÅ GEKÅS? VAD TKR DU OM "LAGRET"  ? VAD VAR DE BÄSTA KÖPET?

Oxer-hoppning.

Skrev inte igår p.g.a att jag inte hade något intressant att skriva om förutom att jag red dressyr i ridhuset och att det gick väldigt bra.

Idag kom pappa men jag glömde kameran i baracken så det fick bli mobilfilmning istället.
Jag hoppade en oxer och det gick sjukligt bra! Hon hade så himla bra framåtbjudning och var jätte fin och känslig i munnen.

Hoppade upp till 105cm och jag kunde ha fortsatt men det kändes så himla bra så jag stoppade där!
Jag är så jävla taggad på att hoppa bana! På höstlovet blir det banhoppning på berga för hela slanten. :D

Imorgon åker jag ner till Ullared för att köpa massor av hästsaker, ska upp vid 5-tiden och kommer väll komma tillbaka vid 9-tiden så jag hoppas att jag hinner uppdatera när jag kommer hem om vad jag köpt och de för det blir väll en hel del! :)

Här är filmerna (slumpade låtar på youtube bara för att få bort pappas prat i bakrunden haha)


85 Cm.95 Cm. (hon sticker INTE åt sidan utan det är jag som styr undan då jag inte vill att hon rusar mot hinder)


1,05 m. Har inte hoppat högre än 95 sedan april! Skönt att komma över 1m tröskeln altså! :'D


BLOGGENS FÖRSTA TÄVLING!

Nu ska jag anordna bloggens första tävling eftersom jag blev sponsrad av Hööks.
Det är hur enkelt som helst att vara med! Det enda man behöver göra är att:

- Lägga upp bilden här under på din blogg/bilddagbok etc.
- Länka till inlägget där du lagt upp bilden.
- & svara på en fråga; "Vad tycker du om hööks produkter?"

Detta är hur lätt som helst. Börjar med en lottningstävling!
Om det är många som är med så kan hööks sponsra med något bättre
och då kör jag på en BILDTÄVLING!
Så se till att försöka få med så många som möjligt.

SÅ KOMIGEN! VAR MED I MIN TÄVLING SÅ ATT JAG BLIR GLAD.
Tänk på att du måste ha en blogg/bilddagbok (elr dylikt) för att kunna vara med i tävligen.Äkta Fårskinns SET (nos, nack, sido - ludd) Värde 169:- 
varmt för vintern, snyggt till tävling och hindrar mot skav!

Hiss med MEN.

Michelle vill men kan inte.


Sjukt snygga. Men är det någon säkerhet på dom? tveksamt.


Älskar verkligen detta SCAPA schabrak. Men jag tror inte denna rosa skulle passa med mitt rosa träns..


VAD TYCKER NI?


en låååång framskrittning.

Idag skrittade jag fram ute med sara sarski. Det var faktiskt mycket trevligt! Men en väldigt lång framskrittning blev det haha xD
Sen red jag några minuter på utevolten. Och det gick precis som vanligt. Spänt i början och bästhäst i slutet.
Man känner verkligen att hon börjar få muskler nu. Hon orkar bära upp sig själv sjukt mycket mer än förut och orkar galoppera i hyperyper lugn och sakta galopp!
Ska se till att träna för styrman nu i termninen sen ser ni oss säkert på de mindre dressyrbanorna ;)

Har haft en jätte lugn dag. 2 lektioner och slutade vid lunch. Hängt i stallet och pluggat, ja, ni hörde rätt! Michelle har fått en mycket bättre självdiciplin än förut. Har faktiskt skrivit en engelska grej, ska skriva klart min svenska novell och sedan öga igenom matteboken för imorgon har jag prov i det.

Ikväll tror jag att tävligen kommer upp! Så håll ögonen öppna :)


Ridning och Sponsring.

Idag red jag på utevolten, först den lilla volten. Det gick faktiskt jätte bra ibörjan sedan gick jag över till stora volten  men då blev hon snabbt spänd och stirrig. Så jag lugnade ner henne, jag undrar varför hon blir så övertaggad just där och typ rädd för koner som hon aldrig brukar reagera på?
Men efter några minuter så gick de verkligen  SJUKT bra. Blev riktigt riktigt lugn galopp. Hon kändes jätte jätte vaken och fiin.

Har förestesten en tävling på G!
Hööks har sponsrat mig med en grej av värde 170:- . Stort tack till dom!
Så nu undrar jag om någon är intresserad av att ställa upp i min tävling där man kan vinna ngt direkt från hööks?

Kommentera då här under och ge gärna förslag på hur tävlingen ska utföras! :)
ex. bildtävling, lottning etc. ?

Följa john.

Här kommer en video för som spelades in för typ en vecka sedan.
Haha den är lite rolig för hon var jätte okoncentrerad den dagen och tittade hela tiden
mot ett annat håll där det hände massor när jag försökte få kontakt med henne och sedan
försökte jag få henne att springa efter mig som vanligt, men de hade hon tröttnat på xD
Så en gång drog hon iväg (eftersom jag också brukar springa och busa vid sidan om &
hon älskar de så tror hon alltid att vi ska göra de nu haha) men då kallade jag in henne
igen och försökte börja om och då såklart gick de jätte bra men då började olle filma på
dom på läktaren så de var jag tvungen att klippa bort, sjukt störande -.-'
Men det finns ju som tur var tid för mer följa john ;)

Jag bryr mig inte om ni tycker de ser helt korkat ut eller att jag tror att jag leker någon
men ni vet heller inte hur min ponny ÄR och har VART och långt vi har kommit .


Jag älskar henne djupt.


(försök att på något sett få igång videon har ovan och lyssna på den samtidigt som du ser på filmen)

Sadel, barbacka och trick.

Idag red jag i ridhuset med ruby.
Först tog hon bettet ifrån mig ganska mycket och var allmänt spänd. Men sedan blev hon mycket mjukare och blev sjukt samarbetsvillig och fick några riktigt luftiga å fina steg :'D Kändes hur bra som helst i alla gångarter så jag hoppade av och gick lite med henne samtidigt som jag tricktränade lite lugnt.
Sedan sadlade jag av och hoppade upp å red barbacka. Härligt? svar ja!
Hon blev väldigt springig i traven så det blev mest att tänka på halvhalter och lugna ner henne innan jag kunde tänka på formen. I galoppen var hon riktigt fiin. Sen tränade jag på stegring på kommando, hon kan ju de i halsring men jag vill esta med träns och då höjde jag handen intill öronen smackade lite och så var hon uppe. Dock väldigt fjuttiga små stegringar men de räcker för oss hehe :)
har hört att jga tar över stegringarna när jag tränar de och kommer göra att hon inte kmr göra de utan kommando. Hon gjorde de endast när jag bad om de och precis efter jag gjort de travade jag frammåt och fick verkligen världens framåtbjudning och finaste steget! Fan, de var som att hon tyckte att de blev roligare och med lysdam.

måste säga att min statistik börjar se bra ut och jag får bara fler och fler kommentarer! IT MAKES ME HAPPY!
tack! hoppas ni haft en rolig häst-dag höhö.


/ er michle

Som gamla goda tiden!

ÅÅh äntligen har jag hittat en som älskar det där med lek i ridhus på kvällarna :'D
fyfan vad glad jag blev haha! Så innan kvällsfodringen drog jag och johanna ner och
tog fram lite "lek övningar" i ridhuset! Fyyy vad kul!

Det vi gjorde var:

*hästarna skulle gå efter oss.
*jag lärde hazena puss.
*påbörjad träning spanskskritt med coffy.
*trava vid sidan och hoppa hinder.
*gå över pressäning.
*hoppa upp från mark.
*& bara busa runt!

Det var typ det bästa på lääänge! Olle och micka tittade och fotograferade så här finns bilder:The BFF's :) <3

110 cm (från trav)

testade att göra massor av saker på ryggen och hon reagerade inte och rörde sig inte en ända milimeter.
tog även bort grimman från ryggen genom att böja in hennes mot mig. Gick hur bra som helst.<3

<3 lugnet själv.

träning. :)

kram ^^

puss från hazzelito :)


Galoppön & hästbyte!

Idag visade mig Johanna vägen till galoppön! Det var en hur jävla mysig väg som helst!
Åkrar och mitt på en äng fanns en "ö" av skog och i skogen hade dom gjort en väg så man
kunde galoppera runt! haha asskumt men de var skit härligt iaf!
Mycket snack och skratt. Körde mest lugn galopp.

Justja, vi var ju tvugna att rida över den stora bron över rusningtrafiken, jag trodde coffy skulle vägra
gå över men hon tvekade inte äns, och endå gick hon först. Jag pratade med henne hela tiden och ja,
hur lugnt som helst! Sen kom det bilar när vi skulle över vägen in på en grusväg å då brydde hon sig inte
heller så trafik säker, de har jag äntligen fått bekräftat, att det är hon :)

Var iklädd rosa igen så vi drog till oss några ögon från bilarna ^^

Sen iaf så gick vi till ridhuset (eftersom dom inte var trötta och vi ridit så lugnt)
böjde loss dom lite osen bytte vi hästar! Johanna red coffy och jag hazena.
De gick jätte bra hihi, men när jag började setta krav i galoppen så bockade hon jätte mkt XD
skit gullig liten powny. Fick tyvär inga bilder när jag red henne eller johanna coffy.
Men bilder från uteritten;
Hoppning & Markarbete!

Idag blev det en blandning mellan hoppning & markarbete.
Vi hade bommar med 18 m avstånd emellan där vi räknade galoppsprång.
Sen hade vi studds, ett vanligt rättuppstående som var lite högre än allt
annat ca 90 cm! Och så hade vi en låång grind på sockerbitar.
I slutet gjorde vi en liten bana utav allt och det gick hur bra som helst!
Coffy var så fiin runt hela och lyssnade verkligen på mig! Asglad.

Här kommer några (väldigt suddiga) bilder från idag:

 
(obs! vet att jag har bred hand men jag leder in mot mitten för att göra en litenliten volt)

härliga morgonbilder i hagen!

Det var en riktigt härlig morgonsol så jag tog med mig kameran och fotade lite i hagarna.
Mest i vår hage :)  Är faktiskt ganska nöjd med bilderna, lägger på några stycken.''
Observera frosten :o (alla vet ju att coffy är hon med färgglada täcket xD)Jag älskar dig Dark Coffee <3
 
haha stackars spike, är tjejerna bara dumma XDBilder på andra hästar:Lilla malte. Ägare: Reby.

Stora Bamse! Ägare: Frida.

Fly. Ägare: Emmie.


Phonka. Ägare: Liisa. (&fly) Kärleksparet själva ;)

Pijano. Ägare: Emma.

Izzy. Ägare: Sara.

Dumle. Ägare: Agge.

Det var några hästar! Ska rida ikväll med Johanna i ridhuset,
blir nog lite lugn hoppning/markarbete! Slänger in 2 bilder till
som jag tog imorse också:
Lilla Hazena & Dark Coffee

Skulle ridit Hazena efter Coffy men det blev aldrig av.
Hazena stod i spiltstallet men flyttade in till oss ikväll :D och vi ville se hur coffy och hazena
funkade tillsammans så vi släppte dom i hagen tillsammans!
De gick hur bra som helst, coffy markerade en gång sen var det över!

fotade bilder på Johanna och Hazena, här kommer några få bilder:

  Sweet :)

Självklarhet för dig, lycka för mig.

idag när eftermiddagssolen var påväg ner så bestämde jag mig för att rida ut själv.
jag ville testa det eftersom hon inte brukar vilja gå frammåt.
(hon har inte litat på mig helt vid uteritter) men idag gick det hur jävla bra som helst.
Hon är så jävla underbar när man rider ut på henne själv och hon inte protesterar.

Först skrittade jag till flisen och red runt där, hoppade 3 språng över 1 ganska så stor stock!
gick verkligen bäst! Sen red jag till traktorängen och jobbade henne lite, sen avlsutade jag
med att rida rakan så fick hon både korta och länga galoppen! Jätte härligt faktiskt :)

Somsagt detta kan vara en självklarhet för dig, men verkligen inte för mig.
Det här är ren lycka. Från att backa ner i diken, vägra gå fram, stegra och studdsa
på stället och vara rädd för saker till att inte protestera en ända gång och
inte bli rädd för något, och verkligen lyssna på mig i alla gångarter.

bilder från den lyckade utritten :

Coffy-träning från mark.

Eftersom jag latade mig lite med Mach så hann jag inte rida coffy då jag hade stalltjänst.
Men hon och jag lekte i ridhuset i typ en halvtimma. Hon sprang och jag övade för tryck.
Här kommer bilder som både jag & olle fottade:
 

 
coffy & olle har blivit mycket goda vänner ^^


har en video också, men lägger upp den någon gång i helgen tror jag.

Coffy var faktiskt lyhörd idag. Hon följde efter mig mycket och travade efter
mig förutom på slutet (när olle tog fram filmkameran XD) då blev de liksom lite
utråkande eller vad man kan kalla de haha.
Hon lyssnade iaf väldigt mkt på inkallningarna och backade utan berörning några
gånger. Har börjat träning på röstkommandon. ex. galopp!
hon galopperar nu när jag säger galopp och jag övar på skritt å trav med !
skit kul faktiskt!


RSS 2.0