ridning Mach. :D

Idag red jag sandras bäbis, Mach, de var vääldigt speciellt haha xD 
men när han lugnade ner sig lite och samlade sig så gick det faktiskt väldigt bra i traven.
(han är ett varmblod och springer som faen haha)

Olle fotade när jag red:
 (galoppen haha)

Johanna & söta hasena :)

stalltjänst.

det var någon som gav förslag om att skriva hur en stalltjänst dag ser ut.
Så shoot! Nu får ni läsa om de.


7:00 - täckesbytning & utsläpp av 9 hästar, fodring & sopa i stallgången.
12:30 - lunchfodring i hagen och då passar man på att mocka sin EGNA box.
16:30 - Insläpp & efm fodring. Täckesbytning och sopa i stallgång.
20:00 -  Kvällsfodring. Kanske sätta på något täcke inför natten. Göra middag & lunch påsar till alla, sopa stallgången och kratta ute. Göra sina egna efm/kväll påsar.  Så finns de alltid något annat att göra.
Natta hästarna och SEN är den dagen slut & vi är också väldigt slut. haha.

Sen är det massa spring och grejer utöver de :)


Hagesbyte.

Idag bytte vi äntligen hagar & hagkompisar!
Lerfria & gröna hagar blev de. Dock lite mindre än dom andra men dom borde klara sig tycker jag. Coffy står just nu med Spike (dponny) & frasse (storhäst) men eftersom frasse flyttar ut på fredag så kommer Hasena (cponny) flytta in till oss :) Ponnyerna tar över stall 1  ;) Nej men ihopsläppet gick hur bra som helst, alla tre stod tillsammans och betade. Idag red jag i ridhuset på rakastångbettet men de gick typ åt helvete. De är ingenting för henne. Hon ökar och minskar väldigt bra men när det gäller att jobba med ryggen så biter hon tag i bettet och blir ganska hård. Usch! fast på slutet gick det  bättre men långt ifrån bra. Jag har hittat ett bett jag gillar och de är ett vanligt tredelat som jag fick med haha :) mycket fix och trix men tillslut hamna jag där jag började och de går bättre än med ngt hihi.

2 bilder som jag tog från hagen.
"vem rider i skogen?"

(jag råkade lägga in min novell lite fel förut så inledningen hamnade längst ner men nu är de fixat! & alla styckeindelningar försvann så glöm inte att andas emellan haha!)

I alla fall så började min stalltjänst igår, känns inte lika jobbigt den här gången nu när man vet vad man ska göra och har kommit in i rutinerna, men mycket jobb och lite sömn blir det iaf.

Idag red jag ut med elin & johanna i total mörker, vi levde på min reflex jacka haha. Utan den hade vi kanske dött?! haha. Nja, kanske inte. Men ändå!
Mysigt var det !

Har varken nyabilder, video eller något intressant att skriva om så detta får bli ett mindre roligt inlägg hihi.

Kan ju slänga in en lite onödig (rolig) kort gåta(skämt) :
Vad säger hingsten när den blir kastrerad?
- VA LACK JAG BLEV!


(för er som är efterblivna: vad lack = VALACK jag blev)


Hästberättelse.

nu har jag haft svenska, skrivit en novell. :) om ni orkar läsa den så får ni göra de och säga om ni hittar stavfel, fel meningsbyggnad m.m . (OBS! den är verkligen inte sann någonstans förutom att 2 av hästarna existerar)

-

Sommarens hästolycka.


Telefonen ringde och jag sprang ner för den gamla trätrappan som måste vara över fyrahundra år, det kändes som om den skulle rasa ihop när som helst.

- Hej de är Sofia-
- Tja Sofia det är Sanna, sa en ljus röst på andra sidan. Ska vi cykla till stallet nu?
Sanna är min granne och bor tvärsöver mig, vi har häst på samma stall och går i samma klass. Ja, vi hänger med varandra titt som tätt.
- Självklart, sisten till lekparken får mocka åt hästarna! Ropade jag i luren och jag hann inte säga mer innan Sanna hade slängt telefånen.
Jag kastade på mig mina trasiga och ända ridbyxor och slängde på mig en tjocktröja över min pyjamaströja, rofflade åt mig det närmaste ridstrumporna, tog en morot, ropade hej då och cyklade iväg mot lekparken i hopp om att vara först.
  Men som vanligt satt Sanna där med sitt stora flin på en bänk mitt i parken. Jag fattar verkligen inte hur hon lyckas att vara först hela tiden..
- Haha din lilla snigel, jag har väntat här i 5 minuter redan! Retades Sanna. Fina strumpor hörru!
Jag tittade ner för att förstå var hon menade.
Ojdå, jag hade visst tagit en orange strumpa och en svart.
- Äsch det gör inget.. man kan rida lika bra med olika strumpor, svarade jag lite osäkert.

Vi tog cyklarna och åkte mot stallet. Det var en perfekt sommardag i juli. Solens strålar hettade min rygg medan fåglarna sjöng vackert för oss. När vi svängde in mot stallet hördes ett svagt ljud av gnäggande hästar.
Ja, det var alltså en alldeles utmärkt dag för att vara i stallet.

En stor hästlastbil körde upp på stallplan.
- Oj vilken stor hästtransport, vilka är de där? Frågade jag Sanna.
- Vadå, har du inte hört? Svarade hon förvånat.
- Nej det har jag inte, sa jag. Har de hänt något?
- Det är tydligen två tvillingsystrar i vår ålder som ska stå i vårt stall med sina tävlingshästar.
Mer hann hon inte säga innan två exakt likadana tjejer hoppade ur bilen och gick direkt till bakluckan.
- Hej hej, jag heter Sofia! Sa jag med ett välkommnande leende.
- Och jag heter Sanna! La hon till med ett lika brett leende.

Systrarna synade oss uppifrån och ner, som om vi vore helt onaturliga.
Jag studerade dom likaså och upptäckte snart att dom var av den snobbiga varianten.
Deras ridbyxor kostade mer än all min utrustning tillsammans och allt matchade, allting var i samma färg rött, blått och vitt.
  Sedan kom jag på mig själv, vad hade jag på mig? Jag tittade ner och ångrade mig snabbt. Att jag inte satte på mig åtminstånde likadana strumpor.
Det två snobbiga tjejerna viskade och fnittrade och gick fram till mig med snabba steg.- Fan vad fina kläder man kan ha då! sa de hånande till mig.
Sanna kom springandes mot oss och ropade åt dom att sluta hålla på.
- Vadå är det stallets superhjälte som kommer eller? sa den ena tjejen.
- Vi må kanske inte ha så fina kläder men jag kan lova att vi i alla fall har en bättre relation till våra hästar, som vi faktiskt är här för, sa Sanna sådär tufft som bara hon kan göra.
Sanna har alltid varit så himla modig och sagt vad hon tycker. Jag önskar jag var som hon.

- Upp till bevis i sådana fall, sa en utav de snobbiga tjejerna. Vi tävlar om det!
- Tävla om att visa att man har en bra relation till sin häst? frågade jag.
- Eh, ja! vi rider i bara halsring på en äng.
- Så får de bli! instämde Sanna. Om en Vecka tävlar vi!
Tvillingarna log, kastade med håret och sprang iväg.
Hur tänkte Sanna nu? Vi har aldrig ridit i halsring!
Vi har knappt ridit barbacka. När vi sedan gick mot hagarna så fick Sanna en stor utskällning av mig.
- Hur kunde du?! skrek jag. Vi kommer ju aldrig klara de.
- De är klart vi kommer. sa hon alldeles lugnt. Vi börjar att träna redan nu.
Jag började fantisera mig hur min ponny, Dark Coffee, skenade runt som en galning på ängen. Hur Tobbe, Sannas ponny bockade av henne. Det här skulle gå allt annat än bra.

När vi kom tillbaka till stallet med hästarna efter oss så såg vi tvillingarna rida på sina hästar i halsring i paddocken. Det kunde inte vara sant.
Vi gick tysta in till stallet och jag gav Sanna en ganska hård blick.

Vi gick till ridhuset i halsring. Satte upp och skrittade runt. Dark Coffee var stressad och började små trava på stället. Jag fattade galopp. Hon förstod ingenting, sprang runt i cirklar. Tillslut sprang hon in i Tobbe och tvärstannade. Jag fattar inte hur jag kunde hålla mig kvar. På Tobbe satt inte Sanna, jag ögade hela ridhuset och såg henne ligga i ett hörn.
- Hur gick de Sanna? ropade jag lite nervöst, jag var fortfarande lite omskakad efter att Coffee skenat runt med mig.
- JAG SKA ALDRIG MER RIDA I HALSRING! skrek hon.

När jag kom hem började jag söka på internet om lite tips. För jag ville verkligen inte ge upp, än. Tillslut hittade jag något som hette "Natural Horsemanship". Jag läste namnet om och om igen, det lät så vackert på något sett. När jag började läsa under rubriken så förstod jag att det inte bara var namnet som var vackert utan betydelsen också. "Samspelet mellan häst och ryttare. Att förstå sig på hästen, att hästen förstår sig på dig. Kärlek, frihet och lugn." Stod det.

Jag började läsa mer och mer och fick flera tips. Jag ringde snabbt upp Sanna och nästa dag åkte vi ut väldigt tidigt om i hopp att inte träffa systrarna.
  Dark Coffe och Tobbe stod i hagen och betade lugnt. Dem var varandras motsatser. Min ponny var ett sto, mörkbrun och väldigt pigg. Sannas ponny var en valack, skimmel och rätt seg. Men båda var underbara, dom var vackra.
Vi gick in i hagen med inställning att vara lugnare än någonsin, inte prata med varandra och bara fokusera på våra fyrbenta djur.
Jag och Sanna skulle vara ledaren för våra hästar. Vi trädde försiktigt grimman över huvudet, gick med lugna med bestämda steg mot stallet.

I flera dagar höll vi på att träna från marken, vi red inte ett dugg. Man märkte sakta men säkert hur våra ponnyer började lita på oss. Hur dem kom galopperandes i hagen till oss. Allt hade förändrats, på bara sex dagar. Idag var det dagen innan "tävlingen".
Jag var nervös. Sanna med, men hon lådsades inte om det bara.
Tvillingarna hade hånat och skrattat åt oss hela veckan och sa att vi var chanslösa, kanske hade de rätt?

Nästa dag var vi uppe med tuppen. Klädde på oss våra vanliga, faktiskt rätt fula ridkläder. När vi kom till stallet såg vi två små tjejer som borstade på systrarnas hästar. Dom hade antagligen anställt några för att slippa gå upp tidigt och borsta, tänkte jag.
Vi höll på i minst tre timmar med Coffee och Tobbe. Dom var så fina och lugna.

Tillut stod vi där, på rad. Jag tog sakta av grimman medan jag lugnt pratade och pussade på Coffee. Systrarna slet av grimman och kastade bort den. Pentagon, ena hästen, kastade sig bakåt och Ida slog till honom på halsen medan Johanna skrek på sin häst för att han inte stod still. Dem hade inget samspel alls.

När alla satt på hästryggarna stod dom två småt tjejerna och höll i systrarnas hästar och ropade:
- FÖRST DEN TILL ANDRA SIDAN ÄNGEN VINNER. Klara färdiga gååå!

Systrarna tvekade inte en sekund och drog iväg i full sken mot andra sidan medan jag och sanna skrittade på i lugnt tempo, klappade på dom och satte igång i lugn trav.
Jag kände hur den hårda klumpen som suttit i magen sedan förra veckan när vi red i halsring i ridhuset utan kontroll bara försvann. Hästarna lyssnade på våra lugnande röster.

Från långt håll såg vi hur Ida flög av Pentagon. Johanna fick på någon konstigt sett stopp på sin häst och frågade antagligen hur de gick. Ida ställde sig upp igen, slog till Pentagon och hoppade upp igen. Antagligen hade de gått bra.
Jag och Sanna tittade på varandra, nickade och bad hästarna om galopp. Dom satte igång i ganska stor och snabb  galopp, för en sekund blev jag rädd men när jag sedan började stryka henne på halsen så saktade hon ner till en lugn galopp och Tobbe med.

Det var underbart. Vi galopperade till Ida som bara skrittade.
- Hur gick det Ida? frågade jag så väntligt jag kunde.
- Äsch! snäste hon tillbaka. Min syster är snart framme, vi kommer vinna!
De där var droppen. Jag la till skänkeln och lyfte halsringen till öronen, Coffee gjorde en rejäl ökning och vi lämnade Ida & Sanna bakom oss. Nu var det jag och Coffy, mitt i en äng. Jag kunde inget mer än att le.
Snart låg vi bakom Johanna och hennes häst Simpha. Hon tittade bakåt konstant för att se vart jag var. Sen hände de.

Simpha blev rädd för något i skogen och stegrade sig. Johannas första reaktion var att skrika och sticka in sporrarna på henne så hårt hon bara kunde. Detta gjorde så att Simpha blev ännu mer stressad och föll bakåt. Jag som fortfarande galopperade precis bakom hann inte styra undan och Coffy hoppade över både Simpha och Ida.

Jag tvärstannade precis efter och hoppade av. Simpha ställde sig upp och galopperade hemmåt.
- JOHANNA? MÅR DU BRA? HALLÅ? Frågade jag så fort jag satte mig bredvid henne. Men inget svar.

Johanna hade även hon ramlat av när Simpha sprungit hemåt och Pentagon hade tvärvänt för att följa efter.
- AKTA PÅ DIG! Skrek hon till mig och puttade undan mig. JOHANNA? VAKNA!
Hon fick inte heller något svar. Det var då vi beslöt oss för att ringa ambulansen.

Sanna hoppade av Tobbe och ställde han bredvid Coffy, strök båda på halsen och smakade.
- Vad håller du på med Sanna? undrade jag förvånat.
- Om vi kommit såhär långt så måste vi ju vinna, eller hur? Sa hon.

När dem galopperat till andra sidan visslade vi på dom och dom kom skenande till oss.
  För en stund glömde jag bort att vi hade en svårt skadad tjej liggandes bakom mig, jag hörde inte hur Ida skrek på mig. Våra ponnyer, bara våra. Det var som en dröm att se dom galoppera så där mot oss, en obeskrivlig känsla. Vi hade inte bara vunnit tävlingen utan vi hade även vunnit kärleken.

Jag vaknade upp i bilen av att någon skällde ut mig. Jag hade visst somnat påväg till sjukhuset.
- Ni är inte helt kloka!? hur kunde ni göra sådär? Sa en igenkännande röst. Vet ni vilken tur ni hade? Ni kunde ha råkat riktigt illa till.
Det var mamma, utan tvekan.
- Nej det kunde vi inte mamma. Coffee och Tobbe litar på oss, svarade jag.
- Det var det dummaste jag hört! skrek hon till oss.
Jag sneglade på Sanna som satt och pratade i telefonen. Antagligen med sin pappa, han var den ända som brydde sig om henne i hennes familj. Hennes mamma försvann när hon var två år och hennes syskon bara bråkar.

- Nu är vi framme, sa hon. Gå nu in till Ida och säg förlåt för att ni gjorde så att detta hände.
- Men mamma...
- inga men, avbröt hon mig.

Jag och Sanna var ganska sura när vi klev in i rummet till Johanna. Men när vi såg hur allvarligt det var så ändrade vi oss. Hon hade brutit ett ben, en arm och hade sår i hela ansiktet. På en stol bredvid henne satt  Ida med tårfyllda ögon och brutna fingrar.

- Oj.. sa jag. Jag kom hit för att säga att vi ..
- Säg inget mer! även Ida avbröt mig. Ni ska inte be om ursäkt, det var vi som gjordefel. Förlåt. Vi hoppas ni kan
godta den och att vi kan bli väner.
- Och.. fortsatte Johanna vi skulle jätte gärna att ni visade oss hur ni kunde få era ponnyer så lydiga!
Jag och Sanna tittade på varandra, log och gav både Johanna och Ida en kram.

En vecka senare.

Jag cyklade som en dåre för att hinna till parken innan Ida, Johanna och Sanna skulle hinna dit. Men, som vanligt kom jag dit sist!

Sedan såg jag hur dem fnittrade och tittade på mig.
- Snygga strumpor hörru! Sa alla tre samtidigt.Jag tittade ner och förstod verkligen ingenting, jag hade ju på mig två likadana strumpor som jag fått av Sanna i julklapp. Sedan tittade jag ner på deras strumpor och alla tre hade en av vardera strumpor.

Jag skrattade till och skakade på huvudet.
- Sisten till stallet får mocka! skrek Sanna och snart tog hon täten.

 

/ Michelle Lundh


Tobbe  & Coffy springer på ängen på norga  <3 ^^


Ridhuset, mera ridhus.

Hej allihoppa har inget speciellt att berätta
idag förutom att de gick ganska bra att rida idag. :)
Mycket hästar i ett och samma ridhus. Tror faktiskt
att vi var runt 6-7 st.
(vilket är sjukt mycket för mig som är van att rida helt själv.)

Idag var outfiten rosa igen :)Hur brukar du rida? Helt själv eller med flera?


Hästsaker tillsalu.

Ni som är intresserade av nåot här under kan mejla till michle@live.se
eller skriva en kommentar. Detta kan hämtas hemma hos mig på helgerna,
eller på vardagarna på berga eller fraktas till dig som bor långt borta.
(säg till för fler bilder, har även några bilder när häsen har på sig detta)


RegnTäcke Hansbo, Grå med reflex runt om. Fleecefodrat. strl 125. 249:-

Blå sadelpadd (skitig på bilden men otvättad) använt 3 gånger. strl.Ponny  59:-
Blått ländtäcke med spänne där framme. Reflex och regnskydd, fleecefodrat med en söt häst på. strl. 125. 139:-

Olivgrönt schabrak med beige kant. Showmaster. strl. ponny/cob. 59:-
Brun/beige hjälm. CRW. Strl 55. 149:-

Blårutig grimma. Strl Cob. 59:-

Förbygel. Clarigde house. använd 2 gånger, som ny. Strl. ponny/cob. 119:-.

Rosa schanrak med färgglad flätad kant.  Strl. ponny/cob. 59:-


Allround mot Dressyr sadel. Märkeslös. 16,5 tumm, Normal Vid. 599:- (fejk padd ingår)
Allround mot hoppsadel. Hubertus. Skön att sitta i. Lite skråmor vid sätet då en har gått omkull. Säljes med sadeljord och stigläder+stigbyglar. Har suttit på en c-ponny men vet inte måtten precis. 2500:-

Brun sadeljord. 110cm. 69:-
 
Blått schabrak med gullig häst & flätad kant. strl ponny/cob. 89:-
Blåa benskydd. Equaguard. strl. S (ponny) 69:-

Huvor. Blå SM huva strl ponny 69:- & Röd Huva med flätad kant strl. ponny 69:- eller båda för 110:-

Rutig fleece. Svetttäcke, transporttäcke & skritttäcke. Välj själv! strl 125. 69:-
Brunt regntäcke (minns inte märket men vid intresse, fråga!) fleecefodrat, som nytt. strl 125. 249:-


Blått Fleece Med gullig häst. Strl 125. 69:-

D
e var nog allt. Vissa grejer är prutbara.

Allting blir 4743 kr. Paketpris: 4499:-


Rakning & Ikke rakning?

Ja, även fast man försöker förtränga de och försöker se bort de så är vi faktiskt påväg mot mörkare tider. Innan vi äns hinner blinka så är ett stort lager av snö som täcker sverige. Såå, ja jag börjar fundera om hur jag ska göra i vinter med Coffy.

Antingen börjar jag sätta på henne flera täcken nu så att hon inte sätter på vinterpäls (även fast hon redan har ganska mycket päls).

Eller så får hon "leva häst" utan så mycket täcke och skit fram till november och rakar henne då istället (?). Och köper då ett rejält vinter täcke.

Om jag då väljer alternativ 2 så finns de ju flera olika sett att raka på .
halvraka, helraka, bara raka hals, lämna ansikte och ben, raka överallt förutom där sadeln ska ligga ect.


Nu behöver jag eran hjälp. Vad tänker DU göra med DIN häst och VARFÖR gör du just de?
ge mig tips.

När vi ändå pratar täcken tänkte jag lägga upp lite täcken som jag tycker om
(från billigt till dyrt) TÄCKEN FÖR ALLA:

 
stalltäcke 499:- "Epplejeck jodda"
 
Stalltäcke - 1499:- "pessoa"
 
Vinter täcke - 599:- "Thermo Master" 
vintertäcke 1500:- "Quick Time"
 
Regntäcke - 499:- "horsepower"
 
Regntäcke 950:- "fun"
  
Fleece - 299:- "showmaster Luxury"

 Fleece - 1999:- Back on Track.


Så.. vad skulle DU välja av alla dessa täckerna?

 


Berga NBG

Det här har kanske inte så mycket med ridning & hästar att göra men jag
tänkte lägga upp lite bilder från berga naturbruks gymnasium som jag tog igår & idag
bara för att ni som aldrig har vart där ska få en bild om hur de är :)
Sen har jag en fråga till er också.

Vilket gymnasium eller linje
   går du i / kommer du söka till / har du tänkt på att börja i?detta är altså mitt gymnasium, där jag bor på internat, där min ponny
står uppstallad & där jag spenderar i stort sett hela min fritid.

Vilken skolmiljö va? nja.. inte riktigt.
Jag älskar min skola, och jag rekomenderar den starkt för er som trivs
att ha en häst som kikar igenom fönstret när man sitter och pluggar matte,
för dig som vill lära dig att mjölka, köra traktor & sköta om grisar istället
för att sitta inne i en skolsal hela dagarna. Ja, underbart.

fredag, sköna rosa fredag :)

Tack för tipsen jag fick igår, ska försöka skriva lite om utrustning & ha någon liten tävling.

Men idag i alla fall så hoppade jag och emma lite smått i ridhuset.
Hon i blått & jag i rosa, så himla klockrena haha :)
Coffy var verkligen sammarbetsvillig och jag tycker de är hur kul som helst.
Nu börjar jag bli mer taggad för tävling i både dressyr & hoppning.
Så.. snart ser ni oss. Först ska vi bara komma igång med lektioner igen.

Pappa var med och fottade, så här kommer lite bilder.vet ni något ställe där dom säljer ett STARKT rosa schabrak ? säg till då :)

Lilla Coffan fick springelinga.

Släppte Coffy i ridhuset idag, busade lite och mös. <3
förlåt för dålig uppdatering men jag börjar få slut på ideer.
snälla kan ni inte hjälpa mig. Vad ska jag skriva om?
Senaste dagarna har det vart bra väder, så hästarna är ute utan täcke. Vilket är hur skönt som helst för dom!
Men inte för mig... haha. 1 timma för att bli ren, ibland blir de stordusch också, men det kan också vara mys :)


mysig dag på ridvolten.

Verkligen ett superhärligt väder idag!
Vaknade äntligen till solsken, gick halvdag i skolan och direkt efter gick man till en skit lerig liten coffy! Skrittade ut en bit med Elin sedan vände vi och red på lilla volten, böjde loss och så. Hon var väldigt springig så de blev mycket halvhalter.  Tillslut blev hon samlad och då gick vi till storavolten och red där! Super gick de :) och sedan busade vi till de lite hihih. En peppad coffy? svar ja!


Men jag älskar de här, att rida ut, att vara i stallet i 4 timmar, solsken, rida med vänner och en duktig ponny.
Perfekt!har du ridit idag? isf vad gjorde du? :)


ridutrustning för mig & hästen.

Nej, nu börjar jag tröttna på att alltid gå in på horze.se, hooks.se, kingsland.nl och alla de där vanliga
hemsidorna för att leta ny utrustning för mig och coffy.
Kan ni skriva vart ni brukar köpa er häst-ryttar utrustning någonstans?
Eller ge förslag på någon hemsida helt enkelt.
(det är inget måste att de ska vara märkesutrustning utan de kan vara allt från CRW till JW.)

Vore guld värt :)

många kramar !

Bommar och hejvilt!

hejsan! jag måste börja med att säga att ni är grymt dåliga på att kommentera..
jag försöker göra mina inlägg så roliga som möjligt och de är väll i stort sett också
med bilder! Men ingen  kommenterar :(


Aja fortsätter med att idag red jag och emma markarbete i ridhuset med bommar.
De gick faktiskt jätte bra! och mot slutet bytte vi hästar så att jag fick rida pijano
och hon coffy! :D de var jätte kul! Issi fottade en massa fina bilder här kommer några;

lite roliga bilder får de bli idag också :)
Rejjs för hela slanten altså ;)

Idag red jag, linnea, ruby, colombine & victoria :) 5 heta hästar = galet haha !
Hur kul som helst! Simon fotade, här kommer lite bilder (kommentera!)


Älskar detta altså :'D <3

Stockholm Horse Show 2010

Nu har jag och pappa köpt biljetter till SHS 10.
I år så hänger Elvira på också :) vi åker på premiären (fredag kväll).
Och så här ser programmet ut:

-Invigningscermoni
-Invigningsprogram
-Stjärnstafett
-Internationell hoppning
-Internationella shownummer

*Invigningsprogrammet är som alltid en hemlighet fram till premiärföreställningen men så mycket kan vi avslöja som att det blir glitter, glamour med sagolik och exotisk touch. Internationella shownummer i världsklass och hoppryttarna har sin första klass.

 

VILKEN DAG SKA DU DIT ?


I Miss my little Lucky.

Lille Lucky. Min lilla vita ängla ponny som jag hyrde från karlshem
2008-2009. Jag saknar verkligen honom.. han hade en så fin och varierande
personlighet, hans busiga ögon & han verkliga ponnyman.
Med honom upplevde jag massor. Lille lucky.. jag undrar verkligen vart han är!
är de någon som har någon  aning om vart han är?
Har ni sett honom på tävling ? Hörde att han vart sjuk i somras.. vet någon
om han mår bättre? ååh. Vore verkligen guld värt med all information jag kunde
få. Här får ni lite bilder på honom under den tiden jag hade honom (1 år)
<3

Förändring = Förbättring.

Idag följde Elvira med mig till Berga (skola, stall & boende). Vi hjälpte till att jobba i ladugården :)
mjölkade kor, hjälpte nyfödda kalvar m.m! :) Gå in på elviras blogg för bilder !

Sedan red jag i ridhuset! :) I början var hon väldigt springig och ville föremesta takta,
så de blev mycket halvhalter och lugnande prat. Sedan gick de priiima.
Fick in bogarna mycket bra och hon var hur stadig som helst! Red på långa tyglar med
bara ben och då gick de också jätte bra!
De ända man behöver på coffy är få in bogarna på plats och sen är de bara ben om gäller,
och de måste jag tänka på i hoppningen - att jag inte behöver ta i henne så mycket.

Skulle ju fota idag men glömde såklart minneskortet hemma.. men eftersom jag fått
förslag om att lägga upp bilder från varje månad sedan jag köpte henne så har jag
försökt att leta upp en ridbid & en "vanlig" bid på oss/coffy. Såå ja, titta:

Juni 2009 - provridningen.Augusti 2009 - precis när jag fått hem henne.September 2009


Oktober 2009


November 2009 - under denna period var de mer filmning än fotning..


December 2009


Januari 2010
 (
rider i grimma)


Februari 2010


Mars 2010


April 2010


Maj 2010


Juni 2010


Juli - betesperiod.


Augusti 2010


September 2010Ja.. tittta på augusti 2009 och augusti 2010, skillnad? :p

Min & Coffys framtid.

Fick ett förslag om att skriva hur min och coffys framtid kommer se ut.

jag har inga direkt planer, men många förslag & funderingar.
Jag kommer ju ut och tävla lite, träna för olika dressyr-hopp & terräng tränare,
gå på lite kurser. Starta någon provapå-galopp. Ja, liksom ha kul och njuta.
Jag har inga direkta stora mål & sånt utan jag kommer ta ett steg i taget!
Allt beror på hur vi utvecklas m.m.
När jag fyller 18 kommer jag nog inte sälja henne på störten bara för att jag
inte kan tävla mer som många gör, för jag har inte henne för att vara ute på
tävlingar och vinna lite rosetter utan jag har henne för att hon är en underbar
häst och min bästa vän.
Allt beror på vad jag gör efter gymnasiet.

Jag har verkligen inte mycket planer för vår framtid utan vårt motto är:
- vi tar dagen som den kommer.

För mina planer blir ändå aldrig som jag tänkt mig och så blir jag bara besviken tillslut.
Om de händer - så händer de om inte, så är de lugnt :)

hopp hopp mera hopp!

idag kom pappa till stallet efter skolan och jag red på utevolten :)
ibörjan bråkade hon lite och försökte ta sig ur paddocken men sedan
så  var hon hur fin och duktig som helst :) tog fram ett rättuppstående
hinder och hoppade lite :D tänkte inte så jätte mycket på formen utan
mer på tempot idag ! Ja, hon var bääst <3
(med tanke på att hon inte hoppat utomhus förut så mkt & att hon bara
hoppat 2-3 gånger sedan april. )
Vi hoppade typ bara till 90 cm, jag måste våga släppa mer då kommer
detta gå så himla bra! Måste börja lita på henne igen.

här kommer bilder (hoppbilderna är ur fokus för pappa klanta till de lite där :( )


och sen blev de inga fler bilder .. ja på dom här bilderna kan de inte va högre än 75 cm.

världens bästa pappa någonstans därborta som plockar bort hinder :P

Att variera i sin ridning.

Hejsan allihoppa. Idag red jag först ut med sara & elin. Red GP !
De gick hur bra som helst, hon var lugn och jag kunde jobba henne
hur bra som helst. Testade att både gå först, i mitten & sist och
alla tre funkade galánt. Jag är nöjd. Kunde tom stanna henne
med en hand från ökad galopp på en raksträcka! härligt ;)

När vi kom tillbaka ville jag testa henne på utevolten eftersom hon
alltid blir spänd där ute och lyssnar inte lika bra.
Men idag gick de hur bra som helst.
Hon är så himla bra nu de senaste dagarna! Hennes bästa period nu faktiskt.
Kanske som pappa säger, de sägs att de tar ett år att hitta varandra,
nu har de gått ett år! Jag är lyckligast på jorden.

Och jag tror också att eftersom jag varierar min ridning mycket mer nu än
förut så tycker hon också att de är roligare!

Jag rider dressyr både på stora volten, lilla volten & ridhus (miljöförändring är bra)
jag rider ut mycket, konditions tränar på raksträckan & flisen.
Ute och bara promenarar, släpper i ridhus, leker i ridhus.
Hoppar, går bommar ja och allt möjligt. Detta gör de inte bara roligt för henne utan
också för mig. Snart ska jag börja träna för dressyrtränaren Karin Styrman igen :)
Nu börjar vi komma igång, påriktigt.

Ja, slutpratat! Nu tycker jag att min blogg ska bli lite roligare. Ge tips om vad
jag ska skriva om.. vadsom helst! Komigen!  eller om ni vill se speciella bilder ?
KOMIGEN GE FÖRSLAG! :)


Jag älskar dig dark coffee <3

svaren på era frågor!

Postat av: elvira :D

Vad var ditt första intryck av coffy?

 

Svar: söt liten ponny som verkade ha en stoor personlighet.

 

Postat av: Karin

vilken dag ska du gå på globen?

 

svar: Jag ska gå fredag mellan 19:00-23:15 (premiären)


Postat av:

Gillar du att hoppa?

 

svar: jag älskar att hoppa :)


Postat av: Lisa

Vad är det högsta du hoppat?

 

Svar: 135cm med ponny & 115cm med storhäst.


Postat av: Maria

Vad är din "häst-dröm"?

 

svar: öppna en fin ridskola i spanien !


Postat av: (jag igen då)

Hur bra rider du på en skala mellan 1-10 enligt dig själv? (10!!)

 

svar: de beror på helt vilken häst.. men kanske 7-8 ? :pPostat av: hihi

Vad vill du ha av mig i julklapp?


svar: en sadel 8) haha.


Postat av:

Gillar du rosa på hästar? Varför/varför inte?

 

svar: de beror på vilken färg hästen har, men på bruna & svarta så älskar jag de för att de gör att dom syns i mängden eftersom bruna & svarta är vanliga färger. De är annorlunda och coolt :)


Postat av: Nibby

Vart står Dark Coffee och hur länge har du haft han/hon? :D
Grymt fin häst och blogg !!

 

Svar: Hon står på Berga (berga gymnasium där jag går i skolan!) & jag haft henne i 1 år och ca 1 månad:) Tack så mycket! :D

 

Postat av: Anonym

Brukar du gå på Göteborgs horse show?

 

Svar: ja de brukar jag, har gått alla år de senaste 4 åren :)

 

Postat av: Therese

Hur många olika hästraser finns det?

 

Svar: haha vet inte exakt men typ 200 st ^^


Postat av:

Tänkte också fråga, hur bra tycker du själv att du rider skala 1-10? och kommer du ställa upp i någon dressyrtävling m cofy?


Svar: jag svarade på de förut men ca 7-8 ^^ ja de hade jag tänkt! håller fortfarande på att försöka få plii på hene i dressyren och vi har gjort stora framsteg i år! förut kunde hon inte ridas utan martingal i någon gångart nu rider jag alltid utan martingall, även i galopp och när vi rider ut :)

Så snart så ;)


Postat av: N

sv: superfin :D va gör ni tsm? :)


svar: tack! :) Vi tävlar i hoppning och ska snart börja träna terräng ^^,

 

Postat av: louise

kommer du och coffy tävla något i höst? :)

 

svar: jag får se om jag är med div II men annars blire väll att komma igång lite lugnt med träningstävlingar! :)


Postat av: Carrcarr

När ska du tävla Coffy i dressyr? ;)

 

Svar: förhoppningsvist sen vinter eller tidigt vår :)


Postat av: Eliiin:)

Jag tycker att du ska börja tävla dresyrmed coffy;)<3--

 

svar: haha jarrå ^^


Postat av: Elli:)

hur länge har du ridit och hur länge har du haft Coffy?:)

 

svar: jag har ridit i ca 9 år & jag har haft henne i 1 år och en månad! :)


Postat av: ida :)

du och coffy verkar ha ett sånt starkt band till varandra, hur har du gjort för att få det bandet till henne ? :) 
lycka till i framtiden med coffy ! :D

 

svar: tack! :) Ja, de är väll mest att jag typ lägger ner mkt tid med henne :) sitter inte bara på hästryggen och rider utan leker i ridhuset och gosar mycket i hagen/boxen. Jag tänker ju NH i hantering och de har gjort att jag förstår henne bättre och hon mig. Ja, de är mycket kärlek som krävs! :)


Postat av:

Vad är det sämsta samt bästa med din sits tycker du?

 

svar: sämsta är väll att jag ibland får in foten i stigbygeln mkt & att jag tittar ner snett väldigt mycket. De bästa är väll att jag är ganska stilla och följsam? :)


Postat av: BB-tjej

vilket bett använder du??

 

svar: jag använder olika! Nova bett, vanligt tredelat, rakt stång bett med fasta ringar, hackamore & ibland 2 delat. Ja de är olika :) älskar att variera både för miin del och för coffys del!

 

Postat av: lollo

hur gammal är coffy? och hur länge har du haft coffy?

 

Svar: coffy är 12 år men fyller 13 snart :) har haft henne i 1 år och 1 månad :)tack för att ni frågade massor av frågor :D

 

 

 

 


en mycket nöjd ägare!

Idag började jag skolan halv 2 så jag passade på att ta in coffy och duchade henne,
åt lunch och gick tillbaka till stallet och red :) var helt själv i stallet & ridhuset! Så himla
skönt att bara få vara i tystnaden igen haha ! De gick så himla bra att rida, jag är så
jävla nöjd . Jag tänkte bara på sitsen och resten fall på plats av sig självt.
Så länge sedan de gick så bra, i alla gångarter. Inge tjaffs i bjudningen eller munnen.
Älskart <3 Slänger in en gammal bild när jag rider på hackamore  .

taggad uteritt.

Idag red jag ut med 4 pers, de var askul :) Qim & Coffy var grymt taggade haha !
Men de var jätte härligt och jag jobbade henne i mycket i lugn och samlad galopp.
Jätte nöjd med henne faktiskt!


vi som red ut idag   ;)

Dina frågor, Mina svar !


FRÅGESTUND !
Nu är dags för frågestund! Alla får fråga hur många frågor
som helst inom ämnet HÄST, såklart. och det kan vara allt från vilken dag
jag ska gå på horseshow till min favoritras. Så fråga på! SNÄLLA :)trist väder leder till ridhus.

Jag som hade tänkt att rida ut, hepp heller.
Fult tråkigt väder så de blev att rida i ridhuset, men de gjorde inte så mycket för pappa var
där och tittade på ! :) I början var hon hur bra som helst, stadig form och inte så springig
sedan skrittade jag i några minuter och så körde jag igen då gick de inte lika bra längre..
DÅ filmade pappa haha :p men aja, helt okej gick de iaf.
Är nöjd med coffy ! ^^
Är helst slut för precis efter de så gick jag till ladugården och hjälpte till att jobba där!
Mjölka, mocka, hjälpa till med kalvarna, fösa ut och lite sånt. Kul ju :)
Slänger in videon (lyssna på låten över medans du ser på videon) & sen måste jag faktiskt gå
för har stalltjänst och måste ta in hästarna! kraaaaaaaaaaaaam.friska upp gamla minnen.

Idag var jag uppe klockan 7 & morgonfodrade, släppte ut hästar, mockade, sopade och gjorde höpåsar.
Det var vääldigt jobbigt men jag kände mig duktig när allt var klart x)

Efter de åkte jag till invigning av fotbollsplan, den ligger precis bredvid mitt förra stall där jag red i ca 5 år på ridskola. Gömmargårdens ridskola. Gud va länge sedan man var där! typ 4 år ju.. Kände igen många ansikten & hästar. Och fick också hälsa på min första och ända skötponny som jag hade i 2-3 år - MILLAN:'D Åååh, hon var liksom redan 20 år. Fan vad tiden gått fort känner jag... Allting har förändrats, de lilla smådjursstallet var borta och allt kändes bara konstigt, hästar jag tyckt vart gigantiska var ju små ponnier.
Jag vet inte, men det var liksom inte Gömmar gården för mig o; Så ja, lite besviken blev jag..

Här kommer lite bilder på min skötponny & stallgänget ;

 2006 2005 2006

Kingsland Winter Collection.

Nu har jag kikat in i Kingsland nya vinter collektion, guud vilka fina saker.
Men de finns en del saker som man verkligen inte fattar hur man kan gilla..
Jag antar att folk som köper de aldrig skulle köpa de om de inte stod "kingsland"
på de.. herregud. :) De här är mina åsikter, ni får gärna säga vad ni tycker !
Funderar på att köpa de som står under "hiss" faktiskt!

HISS


Hur snygg och skön ser inte denna ut att vara?
Jag verkligen ÄLSKAR tröjan! 

Den här skulle passa min tävling outfit! Istället för att alltid ha kavaj så kan jag ju ha denna, eller? :)

Denna tycker jag om, men vet inte riktigt om jag skulle passa i den! Och de kan ju bli lite för mycket!


DISS


Hur tänkte dom nu.. ingenting som passar i stallet.
Jag har själv alltid tyckt att dom här byxorna är SÅ fula, och så kommer KL med sånna..
Den är tråkig & fantasilös. En sånn kan jag göra & skriva KL på, så bliren värld flera hundra..

/ michelle

Underbaaaaaaaaart!

Hejsan! Idag hade jag ju tänkt på att rida ut eftersom de gick så dåligt igår.
Men eftersom jag idag var utvilad & pigg så bestämde jag mig för att testa att rida i ridhuset,
och vilken tur att jag bestämde mig för de, för de gick verkligen hur bra somhelst! :)
I början är hon ju alltid väldigt stel, hon behöver värmas upp jätte mycket.
Men idag var hon hur fin & mjuk som helst, sammarbetsvillig & glad.

Jag har ju somsagt stalltjänst hela helgen, men idag har elin vart hur snäll som helst
och tagit morgon, lunch & kvälls fodringen! Åååh va skönt de har vart :)
Imorgon har jag stalltjänst kl. 7 .. går antagligen och lägger mig igen efter de & vaknar
till lunch fodringen och då ska jag & therese förhoppningsvist rida ut :D


Frasse löshoppar.


Ridning på volten.

Ridningen gick hur dåligt som helst idag, hon var hur pigg som helst och tog för de mesta
bettet och bara sprang. Jag var trött sedan innan så jag orkade inte riktigt hålla emot.
Mot slutet började hon sätta tillbaka lite och lossa men jag var för trött för att fortsätta..
- Blir nog de ända inlägget för idag.

Bilder från ett dressyrpass.

foto: Victoria Moberg(bjuder på mina ansiktsutryck, seriösa & fula. Men vad ska man göra åt de liksom xD)

Lös i ridhuset :)

Ojoj, idag var det väldigt varmt. Slutade ju runt 12 tiden & jag är så trött
så jag släppte henne lite i ridhuset, lekte och myste.
Hon var lite okoncentrerad idag - mycket konstiga ljud ute ju o:
men tillslut gick de bra. :)

Kanske skrittar ut ikväll och jobbar henne på vägen ifall det fina vädret håller i sig! :)
Elin filmade mig och coffy i ridhuset & här kommer videon:


äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN.

Idag red jag & elin i ridhuset, tog fram 2 hinder och hoppade fram lite.
De var så gryymt kul. Hon var så fin & pigg å frammåt.
fick jätte mjuk och fin galopp och övade mycket på att stanna efter hinder.
Hon rusade lite mot hinder men de gick bättre mot slutet ^^
eftersom hon är under igångsättning så hoppade jag bara upp till 85 cm.
Förlåt för dålig uppdatering men jag har inte haft tid eller ork denna dag.
Men tack för alla kommentarer, grymt glad jag blir :)!
-
Har vart en helt sjuk & jobbig natt så jag orkade bara rida coffy..
får se om de blir frasse imorgon.
-
slänger in en gammal hopp bild på mig & coffy från en hopptävlig,
och en hopp bild på mig och fandango när jag hoppar med en hand :)

Brun VS ..... Brun ?

Ska ju byta till bruna grejjer, funderar på nytt achenträns!
Vilket tycker ni är snyggast av de ovan ?
HJÄLP! :)

Flisen runt.

Idag red jag runt flisen 1 varv och sedan rakbanan med elin & elly.
Ökade & samlade galoppen, de gick verkligen hur bra som helst! Så himla glad! Kunde tom jobba henne på rakan liksom :) Men en gång blev hon rädd (hon brukar inte bli de) och stack så jag var tvungen att gå rakt mot ängen men hon stannade så fort jag la till skänkel och luta mig bakåt. Så jag är verkligen dönöjd med dagens ridpass! Riktigt fint väder hade vi idag måste jag säga! Glada hästar :)
-
Har stalltjänst hela veckan så går upp 7 varje dag & stannar kvar på berga över helgen.
Ska försöka fota någon dag på bergas område för att "visa" er runt lite.
Måste försöka uppdatera minst 1-2 inlägg varje dag..
men för att de ska funka behöver jag tips. Den här bloggen driver jag inte bara för mig själv
som min bilddagbok & min andra blogg utan denna blogg är också för ER.
Så snälla, ge förslag! :)


Lastning tips?

Idag när jag hjälpte att lasta en tjejs häst & såg andra lasta sina hästar så
såg jag att alla verkligen lastar på olika sett. Vissa använder spö, andra linor, några går in av sig själv, andrra travar in & en måste mutas in. Ja, de finns typ tusen olika sett att lasta sin ponny/häst. Vilken metod brukar du använda? Jag tycker de är jätte intressant så dela gärna med dig. Ingenting som skadar dig eller hästen är en dålig metod, så go on. :)


Nytt bett, fullkomlig kattastrof.

Japp. Idag red jag på raktstång bett med fasta ringar för första gången på coffy.
Det gick så himla dåligt till en början. Fyyyfan, hon tog tag i bettet & så var de liksom
ganska så kört. Men mot slutet mjukna hon till, antar att jag måste rida med de
några gånger tills både hon & jag vänjer sig vid de. De är ju trots allt ett väldigt
mjukt & milt bett..
Frasse löshoppades, men ganska lågt. Tror de var 90cm som max. Bilder kommer!


Foto: Mikael Ek.

(bilder som en i stallet fotade kommer, de är lite mer ridning i dom bilderna haha XD)

MITT RID SCHEMA.

Veckans ridschema. Japp, ska börja med de för att få de lite lättare,
sedan om vädret hindrar oss så byter jag bara dag! enkelt va?

Måndag: rida på flisen, 1-2 varv. (kanske båda.)
Tisdag: börja hoppa igång coffy med cavaletti hinder, antagligen hoppa Frasse.
Onsdag: Rida dressyr på coffy i ridhuset.
Torsdag: Rida dressyr på coffy på utebanan.
Fredag: Galoppera på rakbanan. (kanske båda)
Lördag: Dressyra på utevolt på båda.
Söndag: Antingen får dom stå eller så blire en promenad ut.

Frasse's dagar kan ändra sig ganska snabbt beroende på när kicki själv vill rida :)

Vad tycker ni? borde jag ändra något? hur ser erat ridschema ut i veckan då? :)


Vad vet du om min ponny?

Upp till bevis!

Svara på frågorna så får vi se hur mycket du vet om min ponny :)
Klicka HÄR för att komma till testet.

Svara här nedan hur många procent du fick ;)


RIDLIVET LIKSOM.

Kan ju berätta lite om mig själv & min ridning, om vad jag håller på med osv.

Jo, jag heter Michelle Lundh är 16 år och går mitt första år på Berga Naturbruksgymnasium
där jag också bor på internat men kommer hem på helgerna. Jag stormtrivs därborta och det
gör de inte sämre att min ponny, Dark Coffee, står uppstallad på skolan. :) Coffy rider jag
både hoppning & dressyr på. Tänkte också börja med terräng då jag i somras fick prova på
att hoppa terräng på ett fälttävlansläger så älskade jag de & måste fortsätta. Jag funderar
också på att vara med i någon provapå-galopp på täby då både jag & coffy älskar fart ;)
På skolan hjälper jag också till att rida en kompis stor häst som heter Frazze & är 6 år,
ska, om allt funkar också börja tävla honom i hoppning.
Om några månader kommer vi få börja rida på skolans hästar, och eller köra eller trav.
Jag tänker NH när jag hanterar hästar och älskar att jobba med hästar från mark.


Så ja, jag håller på med lite av varje faktiskt & tycker allt är hur kul som helst!
Här nere finns lite bilder från de olika momenten :)


Jag & Coffy galopperar på rakbanan.


Jag & Frasse hoppar.


Jag & Coffy dressyrar på utebanan.


Jag & Fandango hoppar terräng.Jag & Coffy "gymnkhana"


Jag & Coffy Ridning i halsring.

ja, de var några bilder! Vad håller ni på med för inriktningar? vad har ni provat på för något?


Sådär ja.

Nu blev bloggen klar, valde en ganska stark färg då jag tycker man ska bli glad när man kommer till
bloggen :) Medans jag var på bio så fixade Elvira Johansson en urcool header till mig! TACK!

Nej, nu ska jag se till att inleda bloggen med något roligt inlägg! Ge gärna förslag :)

/ Michelle Lundh

För hundrade gången.

Nu ska jag starta upp en ny & fräsch blogg.
Ja, för hundrade gången haha. Men denna ska bara handla om min ridning, hästlivet liksom.
Kanske rekommenderar lite saker, hur min ridning har gått  och så vidare.

Kommer att göra om hela bloggen så håll ögonen öppna för förändringar :)


/ Michelle Lundh

RSS 2.0