Göteborg horseshow!

man märker verkligen att folk var nere på göteborg horseshow :P Nu börjar statestiken höjas igen :) Ni som var på scandinavium's stora hästshow, vad tyckte ni? Bättre eller sämre än andra år? Fanns det mycket att shoppa? Vad var roligast? haha ja är så nyfiken eftersom jag själv aldrig har vart där. Men nästa år blir det i alla fall en vända i göteborg med vänner har jag bestämt ;)

bilden är någon bild jag fotade på sthlm horseshow 2010


Jag har själv vart bara vart på sthlm horseshow, vore ju pinsamt om inte eftersom globen ligger någon station härifrån :) haha, sthlm horse show är väl helt okej om jag får säga mitt! kul att se alla kända hoppryttare live och springa runt som en dåre cirkel efter cirkel i annexet ^^,24/2 var altså i torsdags!


Helt underbart altså.

ojojoj, vart ska jag börja? min ponny har gått och blivit dressyrponny :'D haha, nej men fyfan fan vad fin hon var idag! Detta måste vart vårt aldra bästa pass tillsammans utan tränare! Vilka fattningar, vilka övergångar, vilka galoppombyten, vilka slutor & vilka skänkelvikningar vi gjorde! Åh, ni fattar inte vad glad jag är. Så himla lätt i munnen och mjuk, aldrig aldrig aldrig har det gått så här bra! Önskar någon var där och filmade.. vi får väll hoppas att det inte bara var en engångsgrej utan att detta betyder att vi faktiskt har kommit så här långt nu, att verkligen är VI nu. Sjukt mysig i stallet var hon också, länge sedan hon var sådär extra gosig som idag innan ridningen. Bara vi två i stallet & ridhuset - grymt skönt <3


Så här fick hon se ut idag :) haha lyckades på något konstigt sett göra en fin knopp :D
rotade även fram mitt gamla 'dressyr' träns haha. Känner att jag ska köpa ett nytt träns till coffy på fredag. Ett som inte är så jätte dyrt eftersom jag fortfarande inte vet om jag ska sälja henne.. men hennes nuvarande träns kommer nog inte hålla så mycket mer haha. Ska (när jag vet exakt vad jag ska göra med coffy) köpa ett dyon träns :)

Sedan kom min bror och hämtade mig på berga, hjälpte till att leda ut coffy medan jag hjälpte johanna att lunchfodra. Haha tur att min ponny är så snäll, för patrik var verkligen ingen stallpojke altså. XD

vissa är födda med tur!

Ja inte talar jag om mig själv utan om en 14 årig tjej vid namn Matilda Jusslin (http://matildajusslin.blogg.se)! Min kompis kompis har idag vunnit den underbart fina hästen Fay på GbG Horseshow dragningslotteri! Det är liksom någonting som aldrig skulle hända mig - även om jag köpte alla lotter förutom en haha. Seriöst!

Satt igår och kollade på denna sjukt fina 4 åring värd 125.000:- och drömde om att det var jag som var vinnaren, trotts att jag varken var där på gbg horse show eller hade köpt en lott XD men drömma är inte olagligt? eller?

http://www.goteborghorseshow.com/wp-content/uploads/2011/02/460x290_lotterihasten.jpg

Lotterihästen Fay


perfekta hästen: Fay är född 2007. Hon är mörkbrun och 166cm hög. Fay är uppfödd på Bollerups Lantbruksinstitut, och har ridits in av eleverna på Unghästutbildarkursen på Flyinge under hösten. I tre-årstestet fick hon 45 poäng som gångartshäst och 46 poäng som hopptalang.

lite ändrate planer!

japp skulle ju rida i ridhuset idag enligt mitt 'ridschema', men det var kaninhopptävling där inne fram till klockan 19:00 så jag bestämde mig för att istället rida ut :) gick så bra så, hon skötte sig hela tiden och lunkade på i ett lugnt och trevligt tempo, lyssnade på mig  i alla gångarter, sedan körde jag lite sidvärtes på vägarna för att flytta henne lte då hon har lätt att trilla innåt! Men det gick super. Bara hon och jag <3 kan det bli bättre? Red först flisen-rundan sedan ut mot kossorna och GP vägen hem. Blev mycket skritt men även galopp och trav där underlaget tillät! Videobloggade från coffyryggen men jag vågar inte lägga upp den haha, känner mig så dum! x) så jag lägger upp den om ett år då jag istället kan skratta åt mig själv't! Naeh så jag stod länge och mös med coffy efter ritten så fick hon dessutom extra mycket hö (hon måste lägga upp sig några kilo nu!), och hon blev inte ledsnare för det ;)

imorgon blir det förhoppningsvist ett hårt dressyr pass i ridhuset innan hemfärd :)


Coffy är så cool haha, hon ville gå fram och nosa på en kossa men det tillät jag inte så då böjde hon sig ner och började käka på deras hö när en efter en gick fram till grinden och mu'ade :P hon bryr sig verkligen inte om någonting denna knaz ponny ^^ <3

grymt coolt! .. eller stackars häst kanske?!

har ni sett Luciana Diniz på As-Taro som rider och tävlar 160 klasser utan träns?

skulle vilja prova att rida med öh, vad kallar man de.. tränslöst träns på coffy. Bettlöst har jag hört talas om, men aldrig tränslöst. Såg detta för första gången på Olympia Horse Show på tv för några månader sedan och kunde inte sluta undra hur bettet egentligen satt fast och varför hon hade så? vissa säger att det beror på hudproblem där hästen får skav av tränset, nu med lite tid över så har jag googlat fram svaret - på riktigt!

http://tthelenius.blogg.se/images/2010/astaro_122349777.jpg

Dessa hästar som har ett sånthär träns har det inte för att sticka ut och vara s.k 'cool' eller för att dom är emot träns som vissa skrivit här och där på internet, utan dessa hästar lider av en hästsjukdom som kallas headshaking. Det som händer är då 
  • plötsligt okontrollerbara skakningar på huvudet fram och tillbaka.
  • nysningar i rader efter varandra.
  • hästen dra med nosen mot boxväggen, biter sig i bringan.
”Värken är krampliknande och kommer i attacker, antingen som elektriska chocker eller ilande.”

Det som  händer är att trillingnerven, en tre delad nerv som går mellan hjärnan och tre olika ställen i hästens ansikte ensam eller tillsammans med hjärnan fel-reagerar och misstolkar mild stimuli som smärta. Det kan vara en insekt som sätter sig på mulen, sandkorn i hästens ansikte eller en vindpust, detta tolkas fel och tolkas som smärta. Usch, det måste va otroligt jobbigt, jag menar, hur många flugor och mygg finns inte på somrarna?

för att minska på detta så är hästarna ute på nätterna och inne på dagarna, rider när det är mörkt och man rör inte där man vet att hästen reagerar med smärta. Vissa hästar har större syndrom än andra, och As taro är bland dom som inte har så allvarlig.

nu tycker man knappast detta är coolt längre, utan lider med stackars hästen! :(

http://2d.img.v4.skyrock.net/2d9/milou-cha/pics/2960911227_1_5_53CGo7kD.jpghttp://enyholm.blogg.se/images/2010/63498_1581531611975_1046241528_31362184_7468918_n_121272331_122478599.jpghttp://stallgrasma.blogg.se/images/2010/luciana-diniz_122447464.jpg

Michelle och sitt matchande..

Nu har jag suttit och knåpat ihop 2 favorit outfits, berättat vad jag tänker köpa av det osv!


Japp har liksom fastnat för brunt & svart nu! fatta hur snyggt detta skulle matcha min stübben ciegfried hoppsadel? haha åh. Stövlara ska jag nog köpa, ridhandskarna måste jag bara ha (snygga, super sköna och hållbara!) och om min väst inte går och laga så måste jag köpa en ny, har alltid vart inne på en racesafe eftersom den ses som mest hållbara och bekvämas. Det bruna ridbyxorna, hoodien & strumporna är inget som i dagsläget skulle passa, kanske i framtiden? Ridhjälmen är sjukt snygg! men jag är rädd att tröttna på färgern.. dessutom har jag redan en gpa speed air..Gud jag älskar allt på denna bild men behöver i stort sett hälften.. det här är verkligen det färger som jag alltid dras till! marinblå, och en lite mattare färg av röd. Polon är jag grymt intresserad av samma gäller gpa handskarna och strumporna. Hjälmen har jag ju en likadan redan (fast i grå/svart!). Jag har redan massor utav jackor så nu ska jag inte köpa fler.. och jag är rädd för att dom här underbart snygga byxorna har slutat tillverkas, åh. Det röda tretornstövlarna HAR slutat att tillverkas och det suger rejält för dom skulle jag köpt helt klart!

tänk om man kunde ha sånna här outfits i garderoben? matchat och klart - olik för varje dag såklart! ;) sedan har jag ju inte gått in på hästens outfit.. den kan komma i något annat inlägg längre fram i tiden haha!

vad tycker ni om det här? kan ni inte/kan ni rekommendera något?

dunder duktigt darkcoffee.

japp då är man hemma igen då. Idag stod det hoppningen på schemat. Har lovat Therese (medryttar'n) att få hoppa coffy eftersom therese endast ridit ut/dressyrat på henne. Therese har inte hoppat på 6 år, men detta gick hur bra som helst! Det märktes liksom inte ;) Vi körde som så att jag värmde upp coffy, sedan hoppade therese igång henne och coffy var så snäll så :'D therese kom lite hackigt in mot hinder, lite för nära och ibland visae hon inte vägen riktigt, men eftersom hon höll ett bra tempo så hoppade hon oavsett och var riktigt ärlig på hinder. Sedan så hoppade jag. Blev en "bana" på 5-6 hinder. Jag tränade på att få in rätt tempot och se till att få in bogarna. hon var så grymt fin och frammåt, jag har verkligen hittat henne i hoppningen nu. Känns så kul! jag hoppade endast banan på 90/1m, men somsagt klarar hon höjderna så man ska inte sitta och nöta på det utan det är allt annat runtomkring, samt mitt självförtroende.

här är framhoppningen på therese och coffy då jag fotat:sedan jag och coffy <3


Kolla vilken underbar hoppteknik min powny har :'D

gah min hjälm har blivit så himla stor, de 'kuddar' som är i har töjjts ut och dom sa i affären att det skulle dom göra med tiden -.- jag behöver köpa nya sånna nu för hjälmen åker ner i varje hopp vilket faktiskt påverkan min sits mycket!
& justja jag har therese hoppläder på bilden (mina dressyr) och glömde helt bort de därför kommer jag inte upp från sadeln som man ska. men tur att det inte var några höjder iaf :)

Hur ser coffys sportlov ut?

Japp nu är det sportlov = hästlov! ohyes.
Har lagt upp ett litet schema för mig och coffy och våran vecka, kan lägga upp den då! :)

Fredag
(idag): lite lättare hoppning.
lördag: får hon vila.
Söndag: Mjukgörnade övningar.
Måndag: Intensivt dressyrpass och lek på kväll. (hjälper stalltjänsten)
Tisdag: Uteritt.
Onsdag: vila.
Torsdag: vila, då jag fyller år. elvira kommer på kvällen!
Fredag: jag tänkte dra och köpa lite ryttarkläder på lyckås, sedan åka till stallet och göra lite mjukgörande dressyrövningar.
Lördag: uteritt, kanske känner lite på henne i ridhuset så att allt stämmer. (hjälper stalltjänsten)
Söndag:
banhoppning. (kanske hjälper stalltjänsten)

som ni ser blir de 3 dagar vila av 10 dagar totalt. Kommer försöka ta mig ut på onsdagen och rida lite lätt i ridhuset men vi får se hur det blir. Jag ska verkligen försöka hålla mitt schema men allt kan ju ändra pga. väder osv! nej nu hinner jag inte skriva mer för ska ner till stallet och hoppa coffan :)


kanske ska man prova att hoppa eller iaf rida lite i hack'et igen?

stallmys fick det bli!

Japp jag tog mig till stallet igenom denna iskalla kväll. Okej, har kanske 500m dit ? kanske mindre. Haha men endå. Både näsborrar och händer hann bli till is under promenaden dit. När jag väl kom fram så möttes jag av en glad filur och som jag fick värma händerna hos, hihi :) Sedan satt jag i boxen med henne, vi snackade maaaaaassor av skit ska jag säga er ;) haha nä, jag satt helt tyst och bara beskådade denna vackra individ! Jag känner att jag skrivit för mycket inlämningsuppgifter på sistånde och börjar nu skriva alldeles för mycket onödig fakta, vilket man gör vid inlämningsuppgifter haha. Hm, back to normal.

Hon var så grymt jävla söt! Jag förstår fortfarande inte att hon är ute på annons, hur kan jag vilja sälja en sån här underbar vän? La sin mule i min famn när jag satt där och jag stod länge och kliade henne. Sedan bestämde vi oss för att egofota lite innan hon fick sitt kvällsmål :D japp, tog en drös med fula boxbilder på oss. Bjuder lite ;)snacka om en godnattpuss! :D

en såndär dag när man inte hinner

japp idag blev det tyvär en sånn dag, hatar sånna dagar. Åh blir så arg på mig själv.. men jag kan inget göra när det bara väller in plugg och jag måste kunna prioritera. Så gick snabbt ner efter skolan och fixade allt; mockade & gjorde höpåsarna. Så sedan dess har jag pluggat och ätit. Ska försöka hinna ner innan kvällsfikat och pyssla om henne lite i alla fall. Kanske, om det är ledigt i ridhuset så går jag ner och leker en stund. Bara så jag känner att hon får något iaf! Skolan går tyvär före ridning just nu, vilket suger hårt för det enda jag vill är att vara i stallet med coffy <3


haha älskar bilder så mycket, jag är så otroligt ful och lycklig bakom coffyrumpan! :')

boom boom boom arbete

idag efter lunchen hade vi en lång håltimma så jag sirré och janina passade på att rida. Det snöade ganska mycket så vi red i ridhuset. Gick sådär asså, hon var så himla springig och ofukucerad. Riktigt jobbigt, men sedan plockades några bommar fram och då började jag arbeta över dom vilket gick mycket bättre. Det liksom 'bröt' det tråkiga till något roligt tyckte coffan :) så då blev hon finare i galoppen och mjuknade i traven, dessutom fick jag en fin bjudning eftersom hon fick något annat att tänka på.


haha vilken gammal bild, typ precis när jag fått henne xD

you'r simply the best <3

Idag kände jag för att rida ute, det var soligt och inte så värst kallt. Så jag och Janina skrittade en bit, fotade lite och så gick jag in på stora utevolten som hade fint underlag och jobbade i någon minut bara sedan släppte jag av henne i den galopp hon ville på långsidan, oj, det gick fort XD hon har så mycket energi att ta ut altså!
Så sen så travade jag en bit och ja.. hon var i alla fall underbart mysig pollen min <3ja, så man kan kalla lite oseriösridning på utevolten, fast med ett syfte ;) haha dessutom gick hon jätte hårt igår med alla ryttare så hon försänade något riktigt roligt som jag vet att hon älskar, och det fick det bli! Ur vårt rosaperspektiv. Men i alla fall så efter så övade jag på som vanligt att stå utanför stallet i lugn och ro och låta henne gå själv in i stallet efter mig och ställa upp sig vid gången! Vilket gick skit bra faktiskt! Ute står hon stilla nu tills jag säger att vi ska in och där inne går hon försiktigt in och väntar tills jag ska ta bort henne tränset eftersom hon vet att hon inte får äta förens det är borta, så hon äter inte även fast hon kommit in och jag kommer efter! Duktig ponny eller vadå? :D Wiie! Fick någon bild utanför stallet hihi.


Först ställer hon sig och kollar på allt..

Så ber jag henne om uppmärksamheten och så tittar hon jätte ledset på mig xD ..

När jag gör något teckan på att vi ska in så tänds lyckan igen haha :D <3

Simply the best!

jag har nog aldrig vart så taggad på att gå en bana!


provridning numero 4,5,6 ?

Idag kom en familj ut och provred coffy. 3 Tjejer i åldrarna 13-16. Den yngsta var hon som skulle få henne och dom andra systrarna skulle hjälpa till, även föräldrarna red och hade en egen hästgård. Kändes sjukligt bra och nu kan man inget mer än att hoppas! Dom gillade henne jätte mycket i alla fall! Coffy var riktigt fin faktiskt, hur mkt vi än hoppade upp och ner och olika provred så var hon hur snäll som helst och gillade läget, gjorde sitt yttersta och även fast hon var lite trött så fortsatte hon som vanligt. Tjejen hoppade upp till 90cm, jätte fint såg det ut och hon var så orädd man kunde bli och framåt. Awesome! :)

lägger upp bilder på första gången jag red coffy. fan va länge sen.. nästan så att jag får tårar i ögonen. det här var den lyckligaste dagen i mitt liv. Jag minns allt, som igår
<3


power ponny!

Hihi, carolina var grymt snäll idag och mockade + fixade höpåsar till coffy idag hihi, tack <3 Så när jag och pappa kom ner till stallet så pussade jag på min plutt och så tog vi ner henne ridhuset. Lät henne springa av sig löst i ridhuset sedan lekte jag med henne haha ååh vad söt hon är! Så fort jag kallade inte henne så kom hon och jag kunde med hjälp av rösten få henne att stanna från 1-2 meters håll! Sprang efter mig sicksak och vi körde lite följa john. Så provade jag det jag påbörjade i oktober (spansk skritt) och hon kom fortfarande ihåg lite hihi, så himla duktig ponny man har . <3
var så himla längesedan jag verkligen lekte med henne från marken, och det märktes att hon saknat det. Ska se till att göra det lite oftare för hon älskar det, men det är ju typ aldrig ledigt i ridhuset!

dålig uppdatering.

yesbox, dålig uppdatering. Igår provred en tjej coffy. På söndag kommer nog en till!
Ska nog ner till stallet snart och fixa i stallet, får se om jag rider ut eller om jag tömkör.
fullspeckat, förlåt men jag hinner inte med något seriöst bloggande just nu..


en bild från 2008 på mig och frake :) ååh sommar.. <3

Galoppövningar

Red i ridhuset idag efter att ha jobbat i svin :) Gick faktskt jätte bra! Vi tränade på skänkelvikning vilket gick superduper bra hon flyttade så fint i skritten så! Blev även lite galoppträning med galoppombyten, galaoppfattningar och olika galopptempon. Hihi, så nöjd med mitt lilla sto. <3 :D


tävling från blåkulla i april :)

Therese's helg....och måndag.

Haha therese har haft coffy hela helgen, ridit dressyr och släppt i ridhuset. Skönt att hon fått gå lite :) Idag jobbade jag i svin och var helt slutkörd efter allt så hon tog coffy idag eftersom hon var ledig idag:) Dom red ut och jag följde med en bit men frös somFAN så jag gick tillbaka ganska snabbt XD Haha cicci fotade lite på dom så här kommer lite gulliga bilder pårom :D


Haha snyggaste jag som pussar på coffyloo :D

Världens mysigaste solnedgång var det.

Kolla va söta :D <3

Roligare att rida med folk :)

Kom och tänka på, allt. Ponnytiden blir speciellare med sina ponnyvänner! :)Jag och emelie <3

Emelie, verra & jag.

Emelie, jag & becka!

Jag & carro <3

Jag och eelvira <3

Jag och michelle <3

jag & yolanda <3

Även alla andra vänner;

Haha jag och världens bästa pappa för flera år sedan <3
Elvira jag & olivia :)

Danii, elvira, jag, saga, carro, sara, michelle & thea <3

Jag & paula

anndao & jag

jag och andrea <3


Jag, vickan, linnea, columbine & ruby :)

Jag & johanna

Jag provrider, häst nr. 2

Haha jani ;) idag var jag och pappa uppe i gävle tidigt på morgonen och provred en häst. Verkligen jättefint sto, fyller snart 5 år men sjukt duktig för sin ålder, redan tävlat 1m felfritt och startat dressyr upp till LB med placering. Jättefin stamm med både dressyr och fälttävlan föräldrar som tävlar på hög nivå. världens snällaste att ha och göra med, så himla gullig och snäll! Om man söker en unghäst så kan man nog inte hitta något bättre asså fast det roligaste av allt var att hon var så hiimla lik coffy i ansiktet :D

Det klickade inte riktigt mellan oss på samma sett som med chris & coffy..

slänger in några bilder. Några bilder har jag jättejättekorta läder bara för att vi inte ändrade i början då den andra tjejen också red. SÅ JAG HAR SKIT KORTA LÄDER XD


Somsagt, korta läder XD!

Äckligt väder!

Usch efter ridningen kom värsta stormen. Coffy var svettig så kunde inte ta ut henne. Så satte på henne halstäcket, la in MASSA hö & halm så hon hade något att göra. Ian fick också vara inne, så dom hade varandra (: Ne men det blåste så mycket sen att man knappt kunde hålla ögonen öppna.. sög rätt hårt. Nu har själva blåsten lagt sig men det snöar rejält mycket. Ska ner till travstallet snart och stalltjänsta - känns sådär lagom kul.. ne. Efter det hade jag tänkt att gå ut och gå lite med coffy eftersom hon kom in lite tidigare (endast om det slutar snöa mkt) japp det är det som står på listan.

Fattar inte hur jag kunde rida i den snöstormen i december, nu klarar jag knappt av att gå i den :P


Dressyrponnyn klev fram

Idag runt 13 tiden på håltimmen så red jag och janina i ridhuset. Tänkte köra lite lätt dressyr. Men guuud vad mjuk och fin hon var, behövde  bara använda ben och stöd. Sen bjöd hon på själv! Började med att göra fram/bakdelsvändning och rygga för att mjuka upp bakdelen. Gick super! När hon gick rätt stadigt på tygeln började halter från trav och tvärtom och efter det skänkelvikning, gick faktiskt bra men det gick bättre i höger varvet. Gjorde många småövningar där hon skulle flytta bakdelen. Hon tyckte nog allt att det blev lite jobbigt haha, fast hon trampade fint under sig. I galoppen var hon ganska mkt framåt så blev mkt halvhalter och samtidigt hålla igång. Är heeeeeeeelt slut i benen. Men efter när jag fått pli på tempot i galoppen och hon sökte sig fint neråt så testade jag galoppombyten. Gick väll sisådär, har gått bättre, men tror att om jag hade fått vara själv i ridhuset hade det gått bättre. Avslutade med att trava på släpta tyglar och hade armarna vid sidan, kunde göra halt utan händer från trav och galoppfattning samt sakta av till trav från galopp med rösthjälperna (det bästa vi har) :'D Så duktig hon e min lilla westernhoppdressyrponny x'D


medryttardagen!

orkar inte uppdatera så mycket idag. Har iofs inget att uppdatera om. Therese rider coffy just nu och jag hoppas att det går bra och coffy sköter sig :)

slänger in 2 hyffsat gamla bilder på therese och coffy
hihi

stallet, stallet, stallet, stallet & stallet.

Japp. Klev upp klockan 5:45 (sved att ställa klockan då!) och det vara bara att pladdra iväg till stallet. Borsta,  fodra, täcka, ta ut, mocka, göra foder, sopa osv. Sen tog jag en tidig frukost vid 7 och gick sedan å la mig. Runt 10 tiden hade vi håltimma så då passade jag på att rida på coffan, siré på mach och janina på ian i ridhuste :) gick ganska bra, förutom att hon sprang lite men hon var väldigt mjuk och duktig faktiskt! Efter det blev det pussar så fick hon stå inne och torka medan hon åt sin lunch, likaså jag (åt lunch dvs! haha) sen bar det av till stallet igen för att hon skulle ju skos :)! Hon var hur duktig och lugn som helst - fick massa beröm för min lilla polle. <3 När hon var färdig skodd så släppte jag ut henne igen och gick på lektion. Efter lektionerna så bar det av till travstallet för att släppa in hästarna, fodra, göra foder, borsta, linda, sopa etc. Så åt man middag och gick tillbaka till baracken för att leta lite häst. Gick faktiskt bra :) mer än så säger jag inte. Ja sen bar det av till travstallet IGEN för att kvällsfodra. När allt var klart där så gick jag till coffy och pussade en massor på henne. Stod där en stund.

Jaa, nu är jag helt jävla slut. Ska duscha, plugga och sova. Ha en bra kväll :)


Im dreaming out loud

Jo nu har jag fått lite frågor.. måste först och främst säga att ni är bäst! Tack för alla fina kommentarer både här och på bilddagboken. Ni ska veta hur mycket det betyder för mig.

första frågan; "Är coffy såld?" nej jag har inte sålt coffy än. Har två som är jätteintresserade av henne och ska återkomma med svar i helgen, dessutom svämmar det in mejl och många som vill provrida. Så det känns som att detta kommer gå fort. Jag vill inte sälja henne nu, men om jag hittar rätt hem till henne där jag känner mig 100 procent säker så måste jag ta vara på den chansen.. för det blir inte lättare att sälja henne senare..

andra frågan; "hur vill du att storhästen för dig ska vara?" Jag vill helst ha en valack, men inget måste. Mellan 8-10 år. Tävlat minst 115-120 cm, helst kap. för mer. Väl utbildad i dressyren, kunna galoppombyten öppna/sluta. Känslig och mycket pigg. "Hoppmaskin" som aldrig stannar och som gärna hoppar med god marginal över. Runt 162-167cm i mkh som är av sportmodelltyp och mycket mycket nett. Snäll i ALL hantering (lasta, sko, klippa, leda osv). En häst som är lugn på tävling och som kan stå inne i stallet ensam, lugn häst liksom. Ja det var väll det.. känner ni någon eller hittar ni någon häst som skulle kunna passa så tveka inte att vidarebefodra det till mig.. skulle göra mig överlycklig. Kanske just DU hjälper mig att hitta drömhästen?


Somsagt, tack för alla stöttande ord.

hos dig är jag stark, hos dig är jag underbar.

du förstår ju ingenting tjejen, förlåt

En uteritt i 190

Idag på håltimmen red jag ut på min coffy och fixade så att siré fick rida på mach :) blev en fartfylld och trevlig ritt höhö. Coffy var jätte pigg och blev en lång och rejsande galopp hihi. Jätte nöjd med henne. Stod länge och borstade henne innan, hon har fått en så himla fin, mjuk och glansig päls och då har jag inte ens rakat henne!

Justja, har stalltjänst i travstallet nu. Har fått 2 pass hästar att mocka, fodra, ta ut/in, borsta/tempa osv. Kul. Ska upp klockan 6 imorgon liksom, känns så där lagom ofrestande!
Men jaja det är bara att bita ihop!


bild från en tävling i april 2010.

ingenting är möjligt inom hästbranschen

så var det med det.. efter allt slit och alla förväntningar så fick jag idag reda på att chris 44 är såld. Vi hade en överenskommerelse att medela med varandra. När jag träffade chris så fick jag styrkan att kunna sälja coffy. Jag trodde hemmet var viktigare än priset, men när pengarna låg på bordet var det ingen tvekan. Jag fick inte ens chansen. Känner mig så lurad och jag vet inte vart jag ska ta mig till, nu snart står jag här utan häst. Hur ska jag klara av att bli av med coffy utan en häst som står vid min sida och hjälper mig igenom allt? för det var ju så det var tänkt.

hur skulle ni tolka detta meddelande?

"Se till att få din ponny såld nu, skulle kännas super om Chris fick komma till dig! :) Skicka ett sms till mig så jag har ditt nummer också så kan jag hålla kontakten med både dig och din pappa och berätta hur det går. Har fått fler svar på min annons och har 3 stycken till som vill komma och provrida, men skulle helst sälja till dig. Så jag håller tummarna för att Coffy flir såld! :)kram *******."

- somsagt, jag förstår inte på mig dethär, om ni någon gång ska sälja en häst så var ärliga från början.

Pappa och mamma letar runt efter en ny häst nu och vi får hoppas på det bästa.. dalarna, varberg, skåne, tyskland, lettland - spelar ingen roll hur långt vi måste åka, bara hästen kan sin sak.

Nu är det bara att samla sig och försöka, igen.
Jag vill inte börja sluta lita på människor, jag kommer nog stöta på flera sånna här saker inom hästvärlden. Hästmänniskor är duktiga på att luras och bedra. Ingenting är MÖJLIGT - typ. Men jag kommer aldrig bli en sådan.så liten har man vart!

jag tittade igenom gamla fotoalbum och hittade några bilder när jag rider faktiskt :) kan ju inte låta bli att dela med mig ju!


här rider jag några kompisars unghästar i spanien, fan va galet xD

även här rider jag i spanien på någon rundtur.

ridning på skansen ;)

här rider jag på skansen något år efter :)

haha så jävla fult ^^

tycker det är jätte kul att mina föräldrar fotade mkt när jag var liten (:

Provridning 2.

Denna provridning gick också riktigt bra! nu har jag 2 av 2 intressanta spekulanter och nästa vecka kommer en till. Det här kommer gå fortare än jag förväntat mig. - Men det är inte så konstigt när man har världens underbaraste ponny ! <3


Grattis rebecka hansson!

Haha nu måste jag passa på att gratta min lilla vän rebecka som fyller hela 17 år. Fan vad tiden har gått fort becka, år efter år, efter år. Allt. Har lite stalletbilder från när vi var yngre. Kastar in någon ;)


rebecka längst till vänster, sedan clara, li, louise & jag haha 2006 typ xD

bild på becka och mig -> när vi red på några ponnys i norrtälje :)

och slutligen becka som sitter på min bästa vän, coffy <3

provridning 1.

Gick faktiskt jätte bra, och tjejen var väldigt fäst vid henne. Hon kommer en gång till med en mer erfaren för att se vad hon tkr. Men allt kändes faktiskt bra.

Coffy var underbar, så himla fin i alla gångarter och hoppningen. Men framför allt hanteringen. Så jävla söt, åh. Min älskade älskade älskade coffy. Kommer aldrig sluta älska dig <3

imorgon kommer en till och kanske en nästa vecka. Det rullar på liksom, vi alla håller tummarna.


den här bilden är tagen från när jag provred coffy i juni 2009. Jag minns det som igår.. <3

den pigga hoppiga travarn!

Haha japp! idag red jag favoritvarmblodet mach :) så himla knäppis asså haha. Började med att han var sjukt stel bak och bara kastade sig innåt hela tiden. Så första minuterna gick ut på att få in hela bakdelen på honom och böja låss. Efter det började jag med mycket tempoväxlingar vilket gick sådär. Han var så otroligt pigg och stark! Men började trava lite bommar (hoppa) haha. Sedan fattade jag galopp vilket gick sjukligt bra! han blev tom lugn och jag kunde hoppa i galopp :o så himla kul! Men efter några skutt fick han fnatt, höjde hela halsen och tog bettet sedan far han iväg i skengalopp XD tog 2 varv innan jag fick stopp på honom. Sedan vare bara att travhoppa istället :p Men han känns bara bättre och bättre :)

Sandra fotade (btw så skulle jag skriva att hans nosgrimmor är sönder därför han inte har ngn och hon är INTE wannabe western ryttare XD hahaha)


Liksom..en bomm mach XD

Duktig mach galopperar :)

Coffyloo's lugn ridning inför imorgon

Idag red jag coffy innan middagen. Gick inte jättejätte bra, men det funkade liksom. Försökte bara böja loss henne fint och tränade på lite galoppombyte och det tyckte coffy var verkligen skiiiiiiit kul och ökade som fan efter ! (: Therese fotade och filmade, ska försöka redigera ihop en film sedan lägger jag upp den. Imorgon kommer en och provrider coffy. gissa om jag är nervös!

Stod och mös jättelänge med henne i boxen. Min älskade älskade älskade ponny <3


älskar min otroligt fina min xD

skritt.


Trav.

Galopp.

Ärevarv för oss, för allt. <3

Kolla hur fin hon har blivit tillskillnad från förut. Helt sjukt, min underbara fina ponny... kan fortfarande inte fatta att jag valt detta beslut, men det är nog bäst. För båda två - jag älskar dig dark coffee <3

Hur gammal?

Hur gammal var du första gången när du satt på en häst?

jag var nog inte så gammal. När jag var något år bara så satt jag framför pappa i sadeln på ett par spanskahästar i galopp. Det enda jag minns är vita hästar, en som blev sparkad och att jag satt på sadeln.. inget mer, men stört att jag ens minns det. För minnen har jag rätt lätt att komma ihåg!

När jag var yngre hade vi travhästar och jag följde alltid med pappa när vi skulle till solvalla/stallet. Så jag är så gott som en stalltjej från början, fast mellan 5-8 års ålden blev det typ som en liten "pause" men sedan dess har jag hållt igång i fulla drag faktiskt. Tänkte berätta om mitt hästliv om någon månad, från början till nu/då.


det här är nog den yngsta bilden på mig då jag rider. :)

skola, på landet, på riktigt.

Japp jag går ju på Berga Naturbruks Gymnasium som många redan vet. Här bor jag på skolinternat på vardagarna och ibland på helgerna när jag stalltjänstar i elevstallet, sedan har jag min ponny uppstallad i en av skolans stall.

Här går jag linjen hästjord. Vi får rida, stalltjänsta och hålla på med skolhästarna. Vi har även hästkunskap där vi lär oss lite antonomi, lär oss om sjukdommar och får lägga till roliga val som tappskokurs.
Utöver hästar får vi jobba med kossor, grisar och traktorer. Därför kan det förekomma lite bondgårdsinägg ibland när jag har praktik på gården haha :) Sedan får vi även alla grundämnen för högskolan. Tyvär har skolledningen ändrat regler för gymnasiet och denna linje kommer försvinna.. på alla skolor runt om i sverige. Även hästnatur. osv. För man vill att man ska få antingen yrkes eller studie-förberedande och inte både och som vi har nu.
Jag menar, jag har både jobb och högskoleutbildning. Är inte det lyx?

Men somsagt.. jag tycker berga är en bra skola och jag tror att en utav det härligaste som finns är när man sitter på en extremt, då menar jag extreeeemt tråkig mattelektion och så tittar man ut genom fönstret och ser travhästarna galoppera eller om man har tur står en och solar precis vid fönstret och gör sådana där urgulliga miner som får alla att le ^^,


denna bild togs igår på engelska lektionen, är det inte mysigt med lite hästsällskap ibland ? :)

svårt att sluta tänka, lätt att älska.

Idag när jag kom in i stallet, och coffy stod där med sina otroligt vackra och snälla ögon.. så började jag inse att det faktiskt var sant. Min ögonsten, dark coffee, ska säljas. Det var tungt. Det var något speciellt.. det kändes som om hon visste. Nej, klart hon inte vet. Men hon var ju så extra mysig, extra söt och extra allt. Fast det kan ju bara vara så att det är jag som inbillar mig och börjar se det där extra nu.

Ridningen gick faktiskt jätte bra, hyffsat pigg men väldigt fin i munnen. Speciellt på slutet! Tränade på galoppombyten och det kändes faktiskt helt okej. Hon var så himla fin efter och när hon kändes perfekt så avslutade jag där. Men jag kunde inte sluta tänka på det, att hon snart .. om kanske 1 vecka, 1 månad, 1 halvår - inte är min längre. Jag bet ihop varje gång och började leva i nu'et istället. Nu är hon min, nu är det vi. Och nu ska jag vara glad.


Det är svårt att släppa taget om en man älskar medvetet.

Maskinhallen, dag 2 - roligt.

Även idag jobbade jag i maskin. Fick dock göra roligare saker idag :) tex. harva i ridhuset (vilket tog ett litet tag då det bildats en jävla kull vid ingången som vi var tvugna att försöka harva bort lite i taget.) Sedan fick vi räkna hösilagebalar. Det roliga var att jag gissade på ett antal genom att räkna första och försöka få ihop på ett ungefär. Fidde räknade ut på alla olika ställen och jag hade gissat exakt rätt på alla ! helt stört? haha. Efter det körde jag lastar'n med tunnor för att åka till ladugården och fylla dom med kornkross till travstallet. När jag skulle hälla i kornkrossen i tunnan så föll allt över mig, oj så det klia. Haha fyyy! Och sedan fick man stå och förklara till varenda människa som undrade vartfan jag vart haha, såg förjävlig ut.

Nja. efter det blev det bara att fixa höpåsar och mocka, gå till baracken och byta om och sen rida..


Var det någon som ville hjälpa och räkna höbalar? eller förresten, michelle är gissningsexpert ;)
(+ att det var typ 4 andra ställen med höbalar vi skulle räkna .. doh.)


Ibland får man faktiskt ta en takeachillpause (i sina extremt tillfälliga jobbarkläder) ;>

RSS 2.0