jobba i maskinhallen

idag hade jag praktik på gården, fick mecka med traktorer och hålla på. det gick väll sådär, var så himla trött och blev alldeles svimmfärdig ibland. Fick panik när jag inte kunde setta på gummigrejen och känner mig så extremt svag. Men aja, jag försökte iaf. Nej hinner nog inte skriva så mycket mer, kommer somna närsom helst.

Therese red ut på coffy idag och hon sa att det var en.. annorlunda tur XD haha. Gud i helgen kanske några kommer och provrider. Gissa om jag är nervös.. gick ju som himla fort, på en dag liksom.

http://lantbruksmaskiner.files.wordpress.com/2010/03/l_640_480_76cabfd1-312b-4934-9a1d-7a0a89810626.jpeg
Jag vill också ha en rosa john deere  xD

slänger in en rosa bild på mig och coffy me hihi :)

annons.

Ja, nu lägger jag upp annonsen http://coffytillsalu.blogg.se . För det kan ju ta upp till ett halvår så det är väll bra att göra det ju tidigare? (+ att några från bloggen har frågat och vart intresserade) Ja så om ni känner några så kan ni ju bara säga till dom att gå in där och om ni är intresserade kan ni ju skriva en och berätta om er där på en kommentar med eran mejladress så svarar jag.

Skulle vara guldvärt om ni kunde länka på era bloggar! Säg gärna till om ni gör det.. tack!

Det var riktigt tungt att skriva annonsen och jag ska inte ljuga å säga att det inte fall en liten tår.

tryck på bilden för att komma till bloggen/annonsenen diamant, det kan man väll kalla det

Anonym om Frågan, som är tung att besvara:
eller australien om jag ändrar min ip-adress till det, nej men allt arbete med coffy är det väl du som står för? som att slipa sin egen diamant lära dem och sedan använda det, utvecklas tillsammans. Förstod det som att den andra var mer läromästare, även om det är kul att kunna sätta igång direkt på sätt och vis så är det väl ännu roligare o göra som med Coffy? särskilt eftersom att du och en stor häst kan ha hur många år som helst tillsammans :)svar: haha nej, tumba var det :) jo det är klart det var kul med coffy. men nu vill jag ha något som bara går i hoppningen, altså inget tänk på framåtdrivning och korrekt inramning. Men denna häst är oslipad  i dressyren och det skulle krävas mycket jobb. Finns ju alltid något att jobba på liksom. Men med denna häst är målet att bli lugn i markarbetet och inte vara så hettsig. för det är just va han är nu! ungefär lite så som coffy var ibörjan när jag fick henne. Och jobba i en korrekt form, avspänd och lägre. Han är faktiskt inte alls lättriden någonstans utan han är nog nästan svårare än coffy om man säger så. Han är ingen direkt häst som vem som helst hoppar upp och rider på, han är så extremt känslig. dessutom vill jag inte köpa en unghäst då jag inte tror att jag skulle klara av det.måste säga att min statistik höjts något så enormt idag och ni har kommenterat på bra :D tänk om ni alltid kunde vara så här duktiga höhö :)

Frågan, som är tung att besvara

Nu har jag fått frågan om jag ska sälja coffy eller inte.

ja, det kommer tyvär nog bli så. Ni ska veta hur tungt det är. Jag vet att jag kommer hata mig själv efter.. bara lämna bort en bästavän sådär. Jag önskar jag kunde ha kvar henne.. jag gråter bara av tanken men jag försöker blunda för den. Men någon gång måste man lämna ponnytiden. Jag känner att det börjar bli dags.. jag behöver utvecklas och jag vill komma ut på tävlingar igen med en häst med stor potential.

Jag älskar coffy mer över allt annat. Jag skulle bli jätte glad om ni inte började kalla mig massor av saker osv. för ni ska veta hur svårt det har vart att kunna acceptera att jag måste sälja henne. Det har tagit ca. 4 månader. Och nu när jag hittat en häst som är så otroligt duktig så borde jag ta chansen.

Men jag kommer verkligen vara mån om vart hon hamnar och kommer vara riktigt nogrann. För coffy förtjänar ett så bra hem som möjligt - eller det gör väll alla.. men coffy är .. coffy. Jag kommer säkert komma in i en mörk period efter jag sålt henne men då gäller det bara att se ljuset. Att sälja en ponny för att lämna ponnytiden bakom sig är väll aldrig sådär särskilt lätt och att dessutom sälja sin alldeles första egna ponny är näst intill omöjligt.

Jag kommer lägga ut en annons någon gång i veckan för att först å främst se om någon är intresserad. Sedan är det väll bara att vänta.. ni här på bloggen får ju veta innan alla andra dåra så om ni har någon som söker en D ponny kan ni ju höra av er? Jag vet precis vad jag vill samtidigt känner jag mig som världens elakaste och egoistiskaste människa som existerar på denna jord. Allt vi gjort, allt, allt.

Den här tiden med coffy som jag har kvar - vilket är fullständigt omöjligt att svara på hur lång tid den kommer vara.. den ska jag verkligen uttnyttja så att jag inte ångrar mig att jag inte tatt vara på tiden.

Coffy är en underbar ponny, hon kommer aldrig erkättas, aldrig glömmas bort & aldrig aldrig aldrig kommer jag sluta att älska henne. <3'everything i do, i do it for you.

Fick även en till fråga som löd:

"Anonym
om tog första steget.:
inte roligare att forma själv som med coffy? grann var han i alla fall"

svar: jag förstår inte vad du menar med att forma själv som med coffy? :) skulle vara kul om du förklarade hur du menade så att jag kan besvara den frågan. Och var gärna inte anonym, du kommer från tumba ser jag :)


tog första steget.

Ja, nu är det så att detta kan komma och har kommit som en liten chock för vissa. Men idag har jag faktiskt varit och provridit en häst (storhäst)! Japp ni såg rätt! Ingenting är bestämt men jag är fan fast. Han var så otrloligt speciell. Så mycket att jobba med samtidigt så lite! Kan berätta lite kortfattat:

Valack, 9 år fyller 10 i november. Imp. 08 från tyskland till falsterbo, gått som speedhäst då han är så otroligt snabb och vändbar i hoppningen. Med nuvarande ägare tävlat upp till 125cm med placering och goda resultat. Hoppat 140cm hemma under ryttare utan några som helst problem! Lastar nästan sig själv, otroligt lugn vid hantering och snäll på alla sett (sko/lasta/klippa osv)

Så jag var faktiskt lite nervös när jag kom dit. Kände liksom pressen haha :) Fick hoppa upp på direkten och kände direkt att han var känslig - SOM FAN! vartenda litet tryck flög han fram men samtidigt vartenda litet tygeltag tvärstannade han! så himla välriden och fin. Krävs mycket markarbete med denna häst så han bygger rätt muskler och orkar bära upp sig själv men annars är han så himla fin! Han är positiv till arbetet och försöker verkligen. Flyttar fint för skänkel, gör fina galoppombyten och kan galoppera i riktigt riktigt samlat tempo.

Funkar med alla sorts bett, vanligt tvådelat, hackamore och ibland brukade hon rida i grimma :D haha kände igen mig lite där. Nej men han funkar på allt. Fast jag trivdes bra i de bett han hade nu i hoppningen då han blir så himla pigg :P

Men han är ju trotts allt en hopphäst så jag fick hoppa lite :) började med några studds och sedan en oxer. Han tog studdsen med storm om man säger så XD haha. och vi kom riktigt nära på oxern, men han tvekade inte ens och flög över som om ingenting. Man märkte liksom inte ens att han kom nära! Nästa gång så hade jag riktigt samlad galopp innan och över studdsen och klippte till oxern klockrent, med stor marginal! Det var sjukt. Vi hoppade upp till ca.120cm som han tog med lätthet, kändes som om vi hoppade 90cm, varken jag eller han gjorde någon stor grej av de och allt flöt på. Efter hinder var han riktigt taggad men man fick ner han efter ngt galoppsprång väldigt lätt och kunde vända på en 25öring. Jag kände direkt att detta var en häst för mig. Han kan och kommer gå riktigt långt om man hittar alla knappar på han. Ägaren sa att om jag skulle köpa honom nu så är han startklar 110 regional efter ngn vecka, vilket känns ganska så häftigt. Dessutom är han så himla cool lugn vid hantering att man inte kan tro de är samma häst. Han stod liksom utan träns och sadel i ridhuset när dom höll på att fixa med honom och han rörde inte en fena. Jag är så extremt fasst och kommer kämpa som fan för att få honom. Pappa verkar även han gilla honom starkt och elvira kommenterade att det var en drömhäst.

Man kan kalla detta för sporthäst, riktigt fin sportmodell. Nätt å fin,  litet fint huvud :')
första språnget när vi kom RIKTIGT nära och han klarade fint :)

här hoppar vi kanske 110-115 och han tog det som om de var 70 :P


ja, ja sa ju god marginal XD

Här hoppar vi som högst tror jag, ca. 120cm, jag ville inte hoppa högre då det var första gången och han var ganska trött efter allt arbete. Men det skulle inte vart några problem höjdmässigt :)
Ny snö/vinter header.

Ja jo, det tog ett litet tag och jag kanske är lite sent ute med den. Men Jag har inte haft tid eller ork och plus att jag är så himla dålig på att göra såntdär. Och idag kom ju elvira så då hjälptes vi åt att göra denna coola header! Vad tycker ni? jag är faktiskt rätt nöjd om jag får säga mitt :) tack för hjälpen Elvira, www.ridahest.blogg.se <3

Vilken tycker ni är snyggast?

1.
I den här header'n fick jag fram en färgglad färg. Den var väldigt simpel och jag fick fram det jag höll på med med coffy; hoppning, dressyr, uteritt, friridning & tävling.
2.
Bildbombheader kan man kalla det. Ville blanda med lite utav varje, från olika hästar jag ridit osv. Tycker om den jätte mycket men har börjat tröttna nu efter 3 månader.
3.
Den nuvarande; lite mer vintrig känsla där jag tagit ut lite blandade bilder men att ni ska förstå att det är hoppning jag håller på med. Ville även få med att jag går på berga naturbruksgymnasium ;)

Ridhus, snart träning

gick skit bra att rida coffy idag. Fast såklart inte i början, då var hon sådär jobbigt okoncentrerad som hon brukar vara och överdrivet pigg i skritten. Men sen var hon jätte fin. Gjorde volter i hörnen för att riktigt få in bakdelen och sedan så övade jag på galoppombyten i cerpentinbågar. Fick några ganska fina faktiskt, jag måste bara bli lite tydligare och så. Men fick en jättefin lugn och samlad galopp, asnöjd! :)

Ja sen ska jag börja träna i nynäs för tränare, hoppning såklart! Minns inte riktigt vad tränaren hette om jag ska vara ärlig haha men det är bra att komma igång med någon bara. Kommer träna med Linnea Wejdermark å henne söta ponny :D Varannan tisdag klockan 7. Ska bli riktigt kul!

Nej nu vill jag ha en ny design till bloggen.. har haft den här jätte länge nu känner jag. Elvira är ju här så kanske kan passa på att sno hennes photoshop och få proffshjälp av henne ? haha


fint uppställd ponny i det gröna (:

Norrga by, rosenhill.

Detta är i stallet jag stod i förut, riktigt fint var det på vintern. Saknar det faktiskt lite, med tanke på alla minnen man har där ifrån.. tänkte faktiskt göra ett inlägg någon gång och berätta lite smått å gott som hänt där :) Skulle ni tycka det var kul eller ? höhö


ful ridmin, har vi nog alla haft någon gång!

haha ja, vi alla har ju olika ridminer. Jag tror min fulaste (som fångats på bild) är när jag hoppade min sista tävling på lucky 2009. Hahaha den är så himla knasig :) ni får gärna lägga upp eran på eran bdb/blogg och länka till den. Och om det är tillräckligt många så kan jag ju ha en röstning här på bloggen om fulast min :) Fulast vinner en länkning eller gästbloggning. Haha en kul grej bara !


det bästa med håltimmar.

Åh. Det är så sjukt underbart att ha sin ponny uppstallad på skolan. Vi fick 1 och en halvtimmes håltimma idag och jag fick den briljanta idén att rida :D så klockan halv 10 var jag nere i stallet och fixade med coffy. Sedan var jag alldeles ensam i ridhuset med solstrålarna som tittade in, som gjorde en på gott humör. Fyfan vad bra det gick! Oj vilken bjudning och vad sammarbetsvillig. Visst kanske inte klockrent hela tiden men det var mest jag som slarvade. Hon var så otroligt duktig och super fin ! <3


älskade ponny <3

Videos från i lördags.

Ridning på mach. Han är som ni ser väldigt springig, han vill helst komma undan arbetet genom att trava fort fort. Men han är ju ett travare, så det är ju inte så konstigt :) Jag älskare! Så det var mycket halvhalter, och i första videon blev han faktiskt förvånatsvärt lugn ett tag. haha söten ! Sen har jag hört att han rusar alltid mot vare sig det är bommar eller hinder. Så som ni ser så är han hyffsat lugn och tom klämde han in galopp mellan mittersta och sista :) Och som ni oxå ser så glider han åt sidan på sista cavalettin ? han har så himla dåligt självförtroende i hoppningen att så fort jag hamnar lite urbalans så vill han inte hoppa. Därför bygger vi upp detta sakta men säkert! ska somsagt bli grymt kul.Jag och coffy. (inte jag som pratar, och säger "nu räcker det" osv, bara så ni vet)


& detta tempo är jag supernöjd med. Ni skulle sett dom första gångerna, då rusade hon som fan och bara sprang rätt in i allt typ haha! ja, finfina glada ponny <3


Filmning: Sandra Jacobsson http://itsourtimetoshine.blogg.se

matglad ponny

idag hade coffy tydligen sparkat ner eltråden när dom kom med lunchpåsen. haha. så jag gick med henne i ridhuset/sprang å kände på henne. fullt normalt :) hon var väldigt på tårna eftersom det var världens snöstorm så jag släppte henne och hon bara backade å sprang haha. Videos från ridningen på mach och coffy  från i lördags kommer ikväll :D


Saker jag velat ha länge, snart så.

Detta träns är då det träns jag kommer köpa :) vet inte om det blir svart eller brun. Beror helt enkelt på.. så himla bra läder, snabbknäppen, skönt nackstycke och fint märke på tränset och fina detaljer :)

Dyon Working Collection.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sedan är jag supersugen på att köpa ett par röda tretorn. Det har jag vart nu i typ.. 1 år. Men grejen är den att dom har slutat att tillverkas vilket suger rätt hårt. Man kan, om man har tur hitta dom i någon unken hästbutik där dom fortfarande har någon kvar. Så jag letar förfullt.. dessutom behöver jag en ny ridväst för min har dragkedjan börjat låssna på. Åh. Man vill ha så mycket här i livet. :)

http://2.bp.blogspot.com/_Le3h7pQBBiE/SvKj5rODdyI/AAAAAAAAAM4/OKs435gVyRg/s400/36150010.jpg

aldrig ska jag sluta älska dig.collage gjort av amandikk@bdb.

min nya sits.. eller?

hahah vad tycker ni om min nya sitts? (ja, jag driver på bilden)


katastrofal. men alltid sötast!

Japp. Idag var det nog vårt sämsta pass på månader säger jag bara! Men ah, tror båda var lite trötta från igår och tror även att coffy hade träningsvärk. Hon hade liksom ingen bjudningen, det var antingen fort fram eller broms hela tiden. Hon tog bettet och vägrade sammarbeta, sköt ut bogarna hela tiden och ingenting stämde.. sista galoppen kändes nogorlunda bra och hon gav efter lite, jag behövde knappt ta i henne. Men hon var okoncentrerad hela tiden och kollade hela tiden på hästen bredvid, hon kollade ut när hon fick tillfälle och började lyssna och titta på duvan i taket -.- Men i alla fall tog emelie lite bilder.

Btw så hjälpte emelie till med stalltjänsten idag och vi blev klara med mina passhästar under 1 timma o: helt suveränt! så idag ska jag bara ta in hästarna och imorgon ta ut dom. Sen är min stalltjänst över :)kolla va liiiten hon är :'D

stalltjänst är kult.. visst emelie ? haha

min plutt fick stå inne och äta sin lunch för hon blev så svettig efter passet (a)

coffy fick ett till pass idag .

Japp! Red ju imorse, men eftersom det blev mest skritt och en väldigt kort runda så red jag precis efter machen :) Hon var väldigt stel -.- åh, längtar tills hon blir som i december. Dvs klockren. Ah, men efter ett tag släppte det och jag började galoppera långsidan med cavalettin'a, gissa om hon blev pigg(are)? haha shit och STACK med mig över. Det var rätt kul XD Men sen krävde jag fler och fler galoppsteg emellan och då kom vi ner i ett lugnt tempo. Men vetni? mittupp i allt knackar leffe (stallchefen) på och säger att det kommer människor. Ja, det kom typ massa folk o.o shit, läktaren var full från ena sidan till andra och det var då 95orna som var på informationsgrejsen och skulle på rundan. Och coffy börjar såklart kolla så jag skrittar henne och sen när alla var inne kunde jag börja jobba henne. Hon brydde sig inte om några på läktaren och gick hur fint som helst :D det var asskönt faktiskt!

Sandra fotade och filmade även här. Slänger in en bild bara för att det var den nda som blev nogorlunda bra och filmerna kommer när hon skickat.


ridningen på fin travare :)

wihi. Idag red jag på machen! han var otroligt pigg haha. Som jag alltid sagt och tyckt om den hästen: nervös och stressad i sig själv. Men det ska inte bara tas negativt. Utan då är han väldigt uppmärksam och lär sig snabbt. Efter 10-15 minuter så travade han i världens finaste trav, åh jag var faktiskt stolt! han va så himla fin, kanske inte värsta avlsppnad, men lugn. Om man får till galoppen så tror jag han kan starta lätt dressyr fan :)

Efter det, när jag kände att jag hade kontroll så började jag trava bommar. Okej, han hoppade över dom första gången vilket fick mig att skratta lite x) men målet var att trava lugnt över som vilken häst som helst. Och efter andra gången var det målet uppnåt! Sedan la vi upp vartefter som och han hoppade över, så himla duktig! det var hur kul som helst hihi. Men vi ska jobba lite med bommar och cavalettin nu och så om någon månad så tänkte jag ställa upp en liten mini bana för att se skillnad :] sandra fotade och filmade, bilderna kommer här;


men mach, det är en bom XD
så, nu fick jag honom att trava över en snebom tom :Dtycker min sits har blivit bättre (delvis) när jag tänker på skänkelläget. Men
snart sitter väll den utan att jag behöver tänka, hoppas jag iallafall :)

mysig fast dum uteritt.

Ja, som rubriken lyder. Mysig uteritt med linnea W och hennes lilla söta ponny blev det idag :) Vi red på flisbanan. men den var riktigt dum då: det var isöverallt. Snön var skärande hård och coffy var rätt knäpp. Ja, men somsagt emellanåt var den mysig, och trevlig var den hela tiden höhö:). Så fort det blev bra underlag travade vi och någon galopp med. Jobbade henne inte alls idag utan hon fick va ganska fri.. men hon var övertaggad vilket var liiite jobbigt.

Eftersom det inte alls var ett jobbigt pass kanske jag rider henne en kortis i ridhuset i efm efter att jag ridit machen! Har iaf precis kommit tillbaka från stallet efter att ha morgonfodrat vid 7-8, fixat med allt i stallet, ridit coffy och sedan nu lunchfodrat. Runt 2- tiden ska jag ner till stallet igen. Japp det var väll det!

Förresten, det är informationsdag idag på berga kl 14:00, kommer några komma hit ? :)

slänger in 2 bilder från när jag red på flisbanan i höstas..
åh va jag längtar tills man kan rida där normalt igen, det är så otroligt mysigt :')


svettig häst, nice!

Idag fick jag sovmorgon av niklas, niiice! det här med passhästar är så jävla underbart. Går så fort och alla vet redan vad dom ska göra så ah. Jag har Coffee, Hazena och Bamse.

Ialla fall så red jag coffan idag. Skrittade ut en bit först sedan red jag till ridhuset. Hon var väldigt, då menar jag väldigt hård i munnen i början? låste nacken och vägrade arbeta. Så jag började först och främst med att bara få igång henne och länga/minska stegen, halvhalter och sånt. Sedan började hon mjukna till och jag kunde börja arbeta henne. Har märkt att min fot glider fram så jag sitter endast och tänker på skänkelläget nu, så att jag inte hamnar i en dum stolsits. Efter några minuter började hon trampa under sig fint och gick i en hyffsat stadig form i alla gångarter. Jag är näjd med passet. Hon blev rätt svettig så jag satte på henne fleecehalstäcket och gav henne massa mat :D Tog in några hästar och sedan ja.. så sitter man här på berga. Har ju stalltjänst i helgen så det är väll inte så mycket som händer.

Imorgon tänkte jag rida ut på coffy på morgonen, sedan på efm ska jag börja hoppa igång machen och på kvällen leka lite med coffy i ridhuset. På söndag tänkte jag markarbeta coffy med bommar och cavalettin. Så ja, det är väll det.Älskar mitt färgglada täcke, eller ja, det är coffys :p hoppas kunna använda det igen snart.

muuuuuuuuuu!

gick upp klockan 7 och tog ut hästarna, men innan det så stod jag och borstade coffy eftersom jag inte skulle hinna rida efter skolan (jobbade i ladugården till 5 och sedan så är det skördemiddag på skolan vid halv 7 å efter det är det disco, hehe.) så ja, jag fixade även alla höpåsar och mockade. Så nu slipper man oroa sig för det :)

Somsagt så jobbade jag i ladugården idag. det var ganska lugnt, började med att vi skulle fösa in olydiga kvigor (som vanligt) och det gick väll sisådär. Sedan mockade vi och mjölkade. Inget speciellt att skriva om men det funkade väll. Nej nu ska jag fixa mig, ni får ursäkta för ett tråkigt inlägg.


ibland är behöver man bara slappna av, så funkar allt.

japp! idag ville jag ha ett lugnt pass. Blir så stressad när det sitter tusen på läktaren och typ flera hundra hästar i ridhuset, och då blir såklart coffy spänd och det hela slutar i ett enda stort KAOS. Så ja, när alla andra gick och åt middag så gick jag ner till ridhuset och red ett fridfullt och tyst pass. Efter jag ridit i en en halvtimma och verkligen värmt upp henne och böjt loss henne så var hon så himla fin och arbetsvillig! Slappnade av och gick i en lägre form. Det är så kul att arbeta sig neråt, istället fär uppåt. Fick verkligen med bakdelen och hon trampade under sig. Efter så mös jag massa i ridhuset och låg bara raklång över henne och nästan sov :* som vanligt står hon helt stilla, avslappnad och rör inte en fena! Saknar dom där stunderna faktiskt.. dom där mysigaste av alla.<3

mottgångar, framgångar.

alla har väll haft en dålig riddag med sin ponny, och en alldeles underbar?
tror bilderna talar för sig själva haha!
man måste kämpa helt enkelt!

såååååååååå fin ponny <3

wie, coffy var alldeles underbar idag! skrittade i typ en halvtimma och försökte böja loss henne men hon var så himla pigg och vill mest bara springa XD men efter en stund gick hon hyggligt fint i skritten så då travade jag igång henne lite. SÅ nöjd! shit vad fin hon var för att ha gått så lite, hon bjöd på och försökte. Skrittade en stund sedan fattade jag galopp och lät henne gå i hennes tempo (fort) sen jobbade jag henne jätte liiite. Grymt fin! Någon minut över 4 kom jag på att jag hade stalltjänst och skulle ta in hästar XD så jag gav över coffiloo till alicia så fick hon trava och skritta av henne :) hörde att det gick bra och hon tyckte om henne hihi. Coffy är ju så himla snäll! tihi

hon var även hur mysig som helst i stallet! Sänkte huvet när jag skulle tränsa och öppnade munnen utan bekämpning och ställde upp sig när jag skulle sadla, stod med öppen boxdörr och hon var helt avslappnad! Tror att det ngn som saknat ridning och mig (A) haha nej men jag är riktigt glad faktiskt!hittade en gammalbild från sommaren 2009 på mig och coffy <3 saknar..

nu kör vi!

igångsättningen är inte det roligaste.. men nu ska jag verklige sattsa och börja komma igång igen. Jag har haft en liten svacka faktiskt.. men nu kör vi. När hon är loss och fin igen så börjar träningarna! NU KÖR VI!

bilderna här nedan tog under igångsättningen efter sommarbetet, visserligen efter några veckor. Men den tiden var så hiiimla tuff. Tills oktober blev hon inte som vanligt igen, hon hade ju stått så länge innan sommaren pga skada med så .. ja. Detta är lätt för oss, och jag ska visa att vi kan. Älskar dig min livskraft <3

ryttargalan

hejsan, efter en underbar helg hos emelie så är jag äntligen hemma och kan blogga lite, förlåt än en gång. Usch känner mig så himla dålig som inte ens kan skriva ett tidsinställt inlägg. men .. aja.

Ryttargalan då, den var riktigt trevlig! Det delades ut massor av priser, man åt god middag, pratade om allt mellan himmel och jord. Tävlade om vem som kunde göra den snyggaste käpphästen XD haha! Riktigt många skrattstunder blev det då vårat lag vart så seriöst att de blev oseriöst. Men ah, nu kan man ju göra en käpphäst oxå! wiie. haha.

Så här kommer någon bild från ryttargalan som är hästrelaterat.

haha i våra finkläder sprang vi ner till rebeckornas små söta ponnyer som dom precis
flyttat till SRK's stall. Riktigt söta :)


käpphästarna, varav en käpphund. Haha!haha våran är då den fina fuxen golden åke. yeah, vilken skulle ni röstat på? :D
(klicka på bilden för större)

hinner tyvär inte..

sorry får så himla dåligt bloggande på sistånde, idag kommer jag nog inte hinna blogga mer heller, har fortfarande inte vart i stallet idag så kan inte skriva något om det heller.. imorgon är det ryttargala på SRK (klubben!) så jag vet inte om jag hinner skriva något efter det.. åh, blir så sur. Men man kan väll säga att jag har ett lite uppehåll. ?

somsagt, förlåt. Men ni får hjärna hjälpa mig med tips.. har bloggtorka ..
äta julgran under en vinterpromenad

idag mådde jag inte så bra, så innan insläppet så gick jag ut en ganska lång promenad med coffy. Så hon riktigt fick skritta och bara vara. Sen tog vi en sväng vid therese & cicci som var vid baracken, pulsade i snön och vi (iaf jag!) blev dö trött av att gå i sån djup snö haha XD coffy fick ngt ryck ibland och började galoppera bredvid mig haha men mesta dels ville hon äta från den utslängda julgranen :)

det var faktiskt riktigt mysigt och jag stod å pussade massa på min plutt innan jag fixade resten. <3


hofors, saknar flummstunderna :*

hästblandat ingnägg !

eftersom det blev lite mycket idag fick medryttaren (superterran.blogg.se) rida coffy lite, behöver hjälp med igångsättningen eftersom den inte alltid är den roligaste. Tråkigaste av allt är att berga ska ha en pay and jump nu på söndag och jag kan inte vara med, då coffy inte är 100 procent igång.. det suger faktiskt (n) jag som ville vara med så gärna.. dumt att ha den så tidigt efter lovet? inte många kommer vara med jue.

Stalltjänstprat
har haft lite delad stalltjänst den här veckan eftersom vi helt glömt bort att göra upp vem som skulle ha stalltjänst den här veckan, så jag har tagit något insläpp och imorgon med. Inte direkt så jobbigt om man säger så!  Men idag hade vi stallmöte i alla fall, bytt lite grupper vilket är rätt skönt faktiskt. Börjar min första stalltjänst vecka redan nästa vecka och vi är äntligen 3.  vecka 6 har jag stalltjänst i travstallet, ojoj, känner att den kommer ta död på mig? som tur var har man inte det på helgen i förstaring.

Nej, nu ska jag sova i en timma innan kvällsfikat börjar, sen blir det filmkväll i baracken och se skräckis. Så blir nog inget mer bloggande för kvällen.. vad vill ni läsa om? jag har hästbloggtorka känner jag!


älskar den här bilden på mig & coffy. Synd att jag inte har orginalet kvar.. ligger på den krashade datan. men jag skulle iaf göra allt för att det ska vara sommar med en nyköpt ponny 2009 & bada i lidasjön med vännerna i solnedgången.. det känns så himla långt borta nu..

att klä sig varmt!

haha idag blev det massa kläder att ha i stallet, jag hatar att frysa så jag klädde på mig... varmt. haha!

Blev; 1 tshirt från berska, 1 piké raphlauren, en "träningströja" från kingsland, en kingsland jacka, kingsland väst & över det en tjock bergajacka. 2 långkalsånger, JW ridbyxor, kingsland ridstrumpor & över det ett par skidstrumpor. Sen såklart en mössa, tjocka dubbelvantar & ett par rejäla vinter skor! Somsagt, man ska inte frysa haha.hur klär du dig en kall dag i stallet? :)

två stela tjejer :P

idag efter att ha hjälpt till att ta in hästar så red jag min lilla coffifee :) hon var riktigt stel haha, likt mig dvs. Vi båda har stått i flera flera dagar så vad ska man vänta sig XD skrittade fram ganska länge och ville bara att hon skulle lossa lite i munnen å sidorna för att bli mjuk.. travade lite och gick liite bättre men hon kastade mkt med huvet och tog bettet. Galopperade någon volt i båda varv och sedan travade jag av henne och skrittade på långa tyglar.

Haha, somsagt, jag kunde inte vänta mig mer. Men rider ju bara igång'na nu i någon vecka. Hon var vääldigt pigg om man säger så höhö.  Min lilla ponnyprutt!Pigg powny leka bäst :)

idag träffade jag min älskling! ååh vad glad jag blev. Nu är jag hel igen :) hon värkade lika glad hon. Men lika taggad som en jag vet inte vad haha. Så jag gick en stund med henne och släppte henne i ridhuset! har aldrig sett något liknande XD hon stod och bockade PÅ stället, sen sköt hon iväg i världens fart och var helt wild. Hon såg ut att ha riktigt kul faktiskt, efter det gick jag med henne i ridhuset och lugnade ner henne.

Gick tillbaka till stallet och kollade igenom henne, borstade och pussade å kramade massor.
Saknat min lilla tjej jätte mycket. <3


horse, sweet horse.

Nu är jag hemma från spanien, har haft det underbart. Men inte en enda tanke på att kunna rida har det vart haha. Jaja imorgon ska jag i alla fall få träffa min lilla tjej som jag saknat massor. Blir väldigt lugn igång sättning, det är bra för det behöver både jag och coffy, haha.


okej, nu bjuder vi på en ful bild bara för att inleda året med lite humorrrr.

taggad för att leka superman

Jag vill flyga lite idag ju :D borde jag kanske ringa till
villacienzo och fråga om man får komma och hoppträna lite? ;)
tidsinställt inlägg från den 28de

RSS 2.0