markarbete avklarat!

idag jobbade jag i svinhuset, mycket mysigt faktiskt! Efter middagen gick jag och Johanna ner till ridhuset och byggde fram lite markarbetsövningar. Typ bommar i en klocka, minihinder & cavaletti med bommar framför. Coffy var fin från början till slut. Så himla pigg när hon märkte att det kom fram lite "saker" i ridningen :') Men jätte framåt i skritten och höll bjudningen hela passet. Hon har blivit så himla mjuk i munnen igen. Jätte skönt! Klockan var lite svår i vänster då hon gärna trillar ut men med lite (läs mycket!) ben så tröck jag in bogarna och så satt det rätt bra :) Är sjukt nöjd.Båda var verkligen helt slut efter passet så vi skrittade ett varv runt berga, duschade av dom och släppte dom lite busigt i en hage med massamassamassa gräs! Sedan tog vi in dom och kvällsfodrade. Riktigt rolig dag. Ska bli dunderkul att hoppa imorgon hihi!


Coffy ute på annons.

Visste ni att jag för några dagar sedan la upp coffy på annons? Uppdaterade den idag. Har fått rätt många intressanta svar. Får se när jag ska klämma in provridningra. Min älskade, finaste coffy. <3

Säljes
  
Datum: 2011-05-30    (Uppdaterad: 2011-05-30 14:29:51) Annonsid: 488826
Fin D ponny
Fin D ponny. Hästar säljes
Fin D ponny. Hästar säljes

Typ: D  -  Inriktning: Allround  -  Kön: Sto  -  Födelseår: 1997  
Namn: dark coffee  
Säljer med stor sorg i mitt hjärta mitt älskade D ponny sto. Har ett hjärta av guld. Hon är en utmaning för många men otroligt rolig att rida och hålla på med. Passar den lite mer erfarna och envisa ryttaren. Coffy har tävlat upp till LB i hoppning och hoppat 125 hemma. Hoppar gärna terräng hinder. Pigg men lydig att rida ut med ensam som i grupp. Vill hamna hos en tjej som älskar att pyssla om henne och ge henne massor av kärlek för det är hon värd.

se vår hemsida: http://coffytillsalu.blogg.se för mer text och bilder/video.

Säljes pga. Övergång till storhäst.
Säljes innan 23 Juni då jag sedan åker till spanien och hon släpps ut på bete, så hon kommer isf ut på annons i höst.

Kan lånas ut under månaden Juli på prov för ev. senare köp!!

viss utrustning ingår i priset, endast seriösa svar.
 
 
 
Pris  42 000 kr


veckoschemat

Måndag: Ridning på volten
Tisdag:  Ridning ridhuset markarbete
Onsdag: Ridning volten hoppning & lek på kvällen i ridhuset
Tordsdag: Uteritt med Johanna, sista ritten tillsammans innan Hazena åker tillbaka till grällsta..
Fredag: vila
Lördag: ridning på morgonen i ridhuset?
Söndag: ridning på morgonen på volten?äntligen mjuk utomhus

åh idag bestämde jag mig för att rida på utevolten. Vet inte varför men kändes som om det var ett tag sedan? Hon brukar alltid bli så himla pigg på utevolten, och rätt spänd eftersom det kommer crossar i världens hasst, traktorer, cyklister, skrikiga människor osv. Men idag så skrittade jag istället fram rätt länge på långa tyglar och sedan började  jag trava direkt. Riktigt mjuk i munnen, inte alls lika spänd. Travade tills hon blev avslappnad helt och hållet så fattade jag galopp. Gud va hon var lugn? drog inte någonting och fick istället lägga på lite ben! Jobbade henne en stund i båda varven och gick ner till skritt som också gick jätte bra. Är jättejätte glad altså. Så himla duktig ponnyn var idag. Om jag bara hade orkat mer, och haft lite mer muskler så hade hon vart så jäkla fin kände jag.


2 gamla bilder på mig och coffy :)

bästa uteritten på länge

Idag när solen äntligen kom fram så bestämde jag och Johanna oss för att rida ut. Fast att ha en planering och jobba dom på vägen. Så vi sa att vi skulle köra mycket ökningar i alla gångarter. Och mycket lugnt tempo. Gud vad coffy var fin?! Hon gick i en jätte fin form och längde så fint på steget i traven. Red lugnt brevid varandra och dom försökte inte ens tävla. Sedan gjorde vi mycket halter. Detta gjorde att hästarna fick något att tänka på hela tiden och slappnade därefter av och blev inte tittiga för något. Lyssnade så otroligt bra. På rakan körde vi lugn men långgalopp och så fick dom själva välja ett tempo upp för barackbacken. Vilken energi! Men direkt när man kommit upp så saktar dom av av sig själva. Så himla söta :') När vi kom tillbaka till stallet så puttsade jag vår utrustning och mös lite med ponnyn. Är nöjd över dagen. Idag var det också bergadag och kadriljen gick jätte bra sista gången, den satt verkligen där.


jag på skolans bästa häst.. ;) haha.

åh en av skolans travhästar har fått fölis :')

skolans kadrilj.

dressyrdag

idag var det bergadag, var ni här? Det var jätte mysigt! :) hundar som vallade kor, damsadeluppvisning, häst&vagn, ponnyridning och slutligen skol-kadrillen. Jättefina var dom. Jag och Johanna blev riktigt taggade på att rida kadrill så vi knopade ihop ett "program" och gjorde en egen liten kadrill haha. Gick faktiskt sjukt bra hon var så lugn och lyssnade bra mot slutet. Avslutade med ett dressyrprogram och peppade varandra.


tempoväxlingar

idag hindrade inte regnet mig från min ridplan. Det var att rida lite tempoväxlingar på rakbanan. Gick verkligen jätte bra. Hade väldigt kort galopp i början, sedan lång galopp - fortfarande i samma tempo. Red även i ett långsamt tempo och när jag kommit ungefär halvvägs drog jag på rätt mycket och hon blev riktigt glad :D Men det var så roligt för jag fick stop på henne direkt och då travade jag en bit och galopperade upp i normaltempo upp för backen. Meningen med det var att hon inte fick ändra tempo när det var som brantast i backen.. jag kände verkligen vilken kraft hon hade uppåt men jag tog ner den direkt och fortsatte i det normala tempot. Sen skrittade jag tillbaka hem - med en otrött häst. Haha hon har så himla bra kondition altså. Blir aldrig trött!


bilder från när jag körde tempoväxlingar med fagge sommar 2010

ett intag som slutade i kaos

Ja, det var verkligen inge roligt. Jag kom ner till hagarna efter att ha mockat och fixat i stallet. I stall 1'ts hagar sprang våra hästar runt i hagen, det duggade lite men det var fungerande och inte jobbigt. Jag försökte få dom lugna men gick inte så bra. Efter några minuter gick jag in och kunde äntligen kalla in Coffy! Jag började bli rätt kall men jag gick upp mot stallet. Ser hur en häst med sulki utan ryttare kommer i skenande galopp mot oss! Det var ingen rolig syn, jag såg döden för en sekund. Slänger mig åt sidan och försöker få in coffy mot mig. Men icke, coffy blir rädd och kastar sig åt andra sidan. Nelly, hästen med sulkin snuddar förbi coffy och coffy får sulkin på sig! Så springer Nelly igenom alla hagar och spränger staketen, hästarna i hagarna var alla uppspelta. Jag försökte få tag på Coffy som hade sprungit ut i en av de stora hagarna och var riktigt stressad, när jag gick in till henne märkte jag hur det började spöregna - jag var dyngsur rätt igenom och coffy skakade. Jag trodde jag fått tag i henne när jag vänder mig om och ser hur Nelly kommer emot oss igen! Coffy slänger sig och blir jätte rädd - springer iväg. I cirklar, det var verkligen inte kul att se.. tyckte så synd om hästarna. Jag var i rätt chocktillstånd.. efter flera flera minuter fick någon stopp på nelly och lugnade ner henne medan coffy fortfarande sprang runt.. jag fick slutligen tag i en dyngsur figur som var riktigt då menar jag riktigt uppspelt. Vi tog alla in våra hästar och lämna dom i sina boxar. Satte på coffy hennes fleecehalstäcke och stod och lugnade ner henne, jag kunde inte gå därifrån för då åt hon inte :( När hon var lugn kände jag igenom henne och hon hade inte ont och ingenting var svullet. Gick ut med henne å hon haltade inte alls. Stod med henne ute och myste, min lilla tjej. Jag hatar näre blir sådär, när man verkligen inte har kontroll. och dessutom när ens bästavän är i fara, när hon är rädd & när hon försöker fly men fasnar i grimskaftet.

Kan avsluta att säga att alla människor klarade sig oskadda, nelly hade bara några små ytliga sår men kan tänka mig att hon har ont i ryggen och kommer visa hälta imorgon.

Ja så den uteritten som jag planerat blev inte riktigt av.. ska nog ner sen till stallet och se till att hon är helt lugn och fin. Min älskade älskade älskade coffy <3


en förkyld ryttare

Förlåt för dålig uppdatering, igår var jag jättesjuk så kunde inte ens åka ut till skolan, eftersom coffy står på skolan så fick jag inte va i stallet heller. Men Ruby mockade, och red henne. Hon hade tydligen vart en piggelin. Men inte så konstigt när hon stott hela helgen. Idag red jag i alla fall i ridhuset med mina nya stövlar. Kan jag säga annat än bäst? Fan vilka sköna stövlar. Kändes inte ett tugg "nya" och osköna utan dom var snarare tvärtom, anpassade efter benet och mjuka. Fick ett riktigt bra stöd och ja - totally perfect! Själva ridningen gick mestadels till att göra kanske, 20 halter eller så i början. Haha, riktigt pigg med mycket energi. Var lite stark i början men mot slutade lossade hon och blev faktiskt kanonfin i alla 3 gångarter. Gjorde en sista halt från galopp på slutet innan jag travade av och den satt verkligen klockrent! Sista kvarten jobbade jag henne lång och låg så hon slappnade av och får jobba lite med ryggen. När jag ridit klart så skrittade jag ett varv runt berga och njöt av eftermiddagssolen. Stannade och betade i ungefär 10 minuter sedan tog jag mig till stallet och stod å myste med coffyn. <3


tänkte faktiskt hoppa lite denna vecka, ska bli så sjukligt kul! :')

Sen måste jag tacka Carro som mockade min box, släppte ut coffy efter att hon fick gå in och äta sin lunch (då hon var dyngsur och skulle torka upp så jag kunde setta på henne utetäcket) Som fixade mina höpåsar och fixade snyggt utanför boxen med täckerna och det (a) Det betyder faktiskt guld och jag sparar massor av tid i stallet hihi. Sen Sirré som hjälpte mig att mocka jätte mycket förra veckan :D Man uppskattar verkligen all hjälp när det kommer till stallet hihi.


en bild på coffy med mig och carro från våren 2010 :)

alex booth

ojoj i minst 8 veckor har jag väntat på mina special beställda ridstövlar. Var lite nervös över måtten eftersom jag inte är något proffs. Men gud va bra dom satt, skönare stövlar får man leta efter?! Ser faktiskt fram för att prova att rida i dom haha. Inte stela utan mjukt italienskt läder, man behöver liksom inte rida in dom och grejer. Beställde även med resår.sjukt nöjd, inte hel svarta och tråkiga som alla andra har :D

(2) Ridning Dark Coffee <3

Sedan red jag Coffy. Gick inge vidare i början, för pigg och spänd ute på volten.. mot slutet gick det helt okej! Här har ni lite bilder iaf! Foto: Ruby Jongarden.


(1) Ridning Mach

Först red jag Mach. Stark & pigg. Men söt som vanligt :)
uppvärmning innan ridningen!

Gud jag är helt slut, vi hade idrott nyss och gick ca 2,5 km där vi stannade på olika stationer och skulle klättra, krypa och ja, göra militärövningar. Gissa om jag är trött? Vi stannade och mös lite med kossorna innan jag gick upp till rummet och bytte om till ridkläder. Ska ta in hästar lite senare och rida coffy å mach. Är ju riktigt trött, hur ska jag orka? Rider nog på volten med båda. Ska försöka fixa en fotograf så jag får lite nya fräsha bilder. Men.. jag skriver senare ;)


berga är en bra skola, bra bra bra.

vindarna vänder

idag red jag under lunchetid i ridhuset, hon var väll rätt mjuk och fin men samtidigt
inte sådär sammarbetsvillig när det kom till att flytta bakdelen och rygga. Annars
riktigt fin i galoppen och traven. Är rätt nöjd faktiskt :) Har inte så mycket mer att
skriva förutom att jag har stalltjänstat idag och släppte coffy på ett rätt stort gräsområde
så sprang hon runt löst lite och åt gräs. Nom nom sa hon åt det :)


man tar vad man haver!

Exakt det gjorde jag och bästa sirre idag när vi blev sugna på att hoppa lite terräng :) Sirre lånade mach som jag egentligen skulle rida men kände att jag inte hade orken då jag är lite ringrostig. Men jag tog min polle så red vi mot flisbanan där det finns 2 plättar med massor utav olika stockar i olika storlekar. Den minsta är kanske 50 cm och den största säger folk att den är 110cm, jag tippar på 1m. Men terränghinder känns alltid mycket lägre än vad dom är eftersom dom inte hålls upp på samma sett eller vad man ska kalla det. I alla fall så hoppade vi och Coffy var GRYM! Klättrade upp i höjderna och hoppade slutligen den största stocken. Fan va taggad jag blev :D Så himla fin hon var, lyssnade grymt på förhållningarna både innan och efter och blev fin och mjuk i galoppen hemmåt sen och jag kunde jobba henne i en lågform. SÅ nöjd! Jag och Sirre flummade asmkt och jag kände verkligen hur jag saknat dedär, en tjej som är precis som mig altså. Det gick förövrigt grymt för sirre och mach, hoppade en stock på kanske 80 cm i ett lugnt och fint tempo. All träning med bommar har gett resultat :Dälskar hennes teknik! :)

<3
stolsitsen!

Nu har jag tragglat på min sits i några månader då jag på bilder upptäckte att jag satt i en form av stolsits. Saken var den att det var mest på Coffy som jag hamnade i den sitsen, och sedan fick jag höra av dom som ridit Coffy att dom med henne lätt hamnade i stolsits, vilken då är så att eftersom det är en hoppsadel så blir det helt annorlunda och benet åker fram lättare. Så jag överdrev mitt skänkelläge och nu har jag fått en mycket bättre skänkel. Men jag kan istället vinkla händerna lite innåt. Speciellt om hästen är piggare, men när jag tänker på det så vinklar jag direkt upp dom och sitter å bara nöter på det. Jag menar, sitsen är så himla viktig och sitter inte den så sitter ingenting!
Cykel uteritt, hur menar jag?

Nej men idag bestämde jag mig för att rida ut, hade faktiskt (för en gångsskull) ingen lust att rida ut ensam och bara för det så hade alla redan ridit eller dragit. Så fick med mig vännen Olle som tog sin bikecykel och cyklade brevid! Gick faktiskt jätte bra och han cyklade brevid under tiden jag travade tills jag fattade galopp och försvann lite då och då haha! Men jag är så grymt nöjd med henne för hon lyssnade verkligen på mig idag när jag ville sakta in samt öka på. Galopperade upp för en rätt lång backe och hon tog verkligen i allt vad hon hade :p Sjukt kul, och hon var fin hela vägen trots alla konstiga saker som låg på vägen och alla knäppa ljud som cykeln gav ifrån sig hihi.

I helgen rider medryttaren Ruby på henne så får jag en liten häst-pause. Känns skönt med 2 dagars vila faktiskt! Nej nu ska jag ta det lugnt ett tag .. är otroligt  trött efter en slitig skol-& häst vecka. Ska försöka knopa ihop en ny header också, jag menar, sommaren är ju här :D


envis ponny. Samt michelle @ runsten!

Började med att ta in Coffyn och red i ridhuset idag med. Riktig osamarbetsvillig i början, verkligen noll bjudning och jag krigade som en dåre i skritten. Men mot traven var hon helt okej, slappnade inte riktigt av och försökte komma undan, samma sak i galoppen. Så jag saktade av och började jobba med halter och framåtdrivning. Flytta bakdelen ut/in, rygga, fram/bakdelsvändingar osv. och det tyckte coffy var jätte jobbigt, men efter detta så gick hon riktigt bra i alla 3 gångarter faktiskt. Fick mycket mer bjudning och framförallt mycket mjukare.
Efter allt var hon rätt svettig så det var bara att ställa in henne i spolspiltan å duscha av henne och sedan slänga in henne i boxen för att skynda mig att åka med Axel till Årsta Runsten!Red Axels stoooora häst Wille medan han red sin ännustörre häst Mandrake! Lugn ritt i mycket fin miljö. Måste säga att det var gryyyymt mycket häst att försöka rida ihop. Lättridningen blev till svårridningen haha, seriöst, när jag försökte rida lätt så kändes det som att det tog flera sekunder innan jag var nere igen så det slutade med att jag stod i lätt sits x) Men han var väldigt fin i övrigt, snäll och glad prick. Det var väldigt kul (förutom att Wille råkade kliva på min iphone4 så nu är jag utan mobil, men det är en annan historia haha!)


3 hästar i en smäll!

Idag red jag först Coffan! Rätt stel och inte så arbetsvillig i början. Men efter ett tag så slappnade hon av och var riktigt riktigt fin i galoppen. Red inte så jätte länge eftersom det var riktigt varmt, trots att jag red i uppvikta byxor, kortärmad och ventilationshjälm.
Sedan red jag Machen ute på volten! Gick bättre än förväntat. Drog med mig i högergaloppen en gång ibörjan för att han var så fasligt pigg! Haha så himla kul, men han blev faktiskt rätt stark. När han slappnade av lite började jag småhoppa bommar och sedan tog jag några "skutt" över 3 ihopsatta bommar så han fick hoppa lite längre och slutligen ett cavaletti hinder! Känns roligt att snart kunna börja hoppa lite små hinder också å inte bara traggla med markarbetet (även fast det är riktigt viktigt det med!)

När jag var klar med Machen red jag Loppans lilla prickiga bebis Puff! Riktigt speciell häst som man måste hitta en balans på. Tyckte han var rätt svår faktiskt, men jag tror att när man hittar hans knappar så kan man nog hitta otroligt mkt i honom. Man märkte verkligen att han va unghäst eftersom han inte hade den där balansen och stabiliteten. Travade en bom oxå med mycket halvhalter. Kändes väll helt okej när han väl slappnade av lite.
Ny medryttare

Idag red min medryttare på Coffy, Ruby! Hörde att hon hade vart lite pigg men sedan slappnat av och så hade det gått jätte bra! Kul att höra, får se om Therese (min förra saknade medryttare) kommer och rider på coffy nästa vecka :)


ibland vill inte coffy vara med!
Jävla golfboll, dags för tårta!

Idag (söndag) red jag ut, som jag sa. Hon var inte så jätte fin när jag försökte rida henne, rätt spänd. Men det gick väll helt okej - tills jag kom till golfbanan. Eller jag red på andra sidan. Så är det en stor golftunering fullt med människor och då stannar hon till och kollar. Går förbi lite fundersam och helt plötsligt kom en golfboll mitt framför oss och Coffy bara kastar sig åt sidan medan jag inte riktigt hänger med och ramlar av åt andra sidan. Ingenting speciellt hände och hon stannade nån meter brevid och bara tittade på mig xD Jag landade iaf mjukt! Så det var bara att gå en bit förbi allt och hoppa upp igen. Mitt första avramling iår, kanske på 1 år! Jag brukar har jävligt bra balans och har fått höra det i högtalare på tävlingar, från tränare och från beskådare haha, jag krigar mig alltid upp igen, oavsett. Men nu satt jag där med långa tyglar utan stigbyglar och tänkte på att det snart var sommarlov! :P Resten av vägen gick bra. Nu har jag tusen myggbett på hela armen xD.

Ska ut nu och ta in hästar, så vi höres :)


lite av en stalldag på berga!
Det här är ungefär vad vi gör en dag i stallet (förutom att pyssla om hästen, rida & mocka).


vi kollar när vänner rider & fotar/hjälper till. foto: jag

bilden säger väll sig självt, tar in/ut hästar (stalltjänsten)

fodrar våra hästar och passar då på att mysa massor i hagen!

Fixa & trixa i stallet, fylla på tov, smörja m.m

strosa runt och flumma helt enkelt!

Precis som det ska vara :)

Film från mach och min 'hoppning'

Haha här har ni en kort YT film på mig och mach, dock bara vi dom första 30sekunderna, sen är det jenny och han. Som ni ser är han vääääldigt pigg men det där var i början och då sprang han inte ens sitt snabbaste. Försöke hålla i galopp mot bommarna men eftersom han blev så taggad och stängde av sig så gick han in i den gångart han tycker är bäst - trav! och då blev det mest halvhalter. Haha så söt!


du är mitt liv, min kärlek, min bästavän

fotografer: Emma Csendes, Jonathan Westerberg & Johanna Lisstrand. Tack tack!


inte det där krutet & energin

red på utevolten idag och tänkte mest rida lite lugnt. Gick sådär, hon hade så dålig framåtbjudning i början. Red på lilla volten. Stel i höger och inte riktigt så posetiv. Men efter mycket kämpning så blev hon finare och finare så då gick jag över till storavolten och där var hon rätt fin i traven, galoppen hade inte det där "tagget" hon brukar ha så jag fick jobba mycket för att hålla igång den i ett jämnt tempo. Kan tänka mig att hon har lite träningsvärk och sedan var det riktigt riktigt varmt, dessutom så har hon gått rätt mycket på banan hela veckan. Så imorgon blir det att rida ut en kortare runda och sedan leka lite med henne i ridhuset på kvällen!

efter ridningen gick jag ner och borstade av henne och sedan gick jag och emma ner till volten med våra pollar och fotade varandra! Coffy var otroligt lugn och söt faktiskt. Sedan kom Johanna och Jonis och gjorde oss sällskap. :D Bildbomb kommer lite senare för nu ska jag ut igen och fota Johanna med Hazena, sedan ska jag ta in coffy från hagen då hon idag fått stå ute extra länge då det är grymt väder och hon dessutom har massa gräs att tugga på, glad ponny! Men här får ni en bild iaf!


finis <3

lätt och jobbe

PRECIS! Tycket det är riktigt lätt att stalltjänsta i stallet när man vaknar upp till stark stark solsken och hästarna är glada och fina. :) Vi släppte ut coffy och hennes två hagkompisar i en annan hage i dag full med gräs! Dom rörde inte ens sitt morgonhö om man säger så haha! Mockade endast 3 boxar sen var det klart för morgonens pass, riktigt skönt! Idag vet jag inte riktigt hur det blir. Kanske bara rider lite mjukt i ridhuset någon fåtal minut och sedan rider jag ut! Det är ju informationsdag idag på berga, lite roligt! Hoppas jag inte har samma failiga otur som förra gången då jag red i ridhuset och minst 100pers ställde sig på läktaren haha! Ska försöka se till att rida innan dess och sedan smyga in och lyssna på mötet. Tänk, att det var jag som satt exakt i den sitsen förra året. Vart hade jag kommit? Vart var jag? Hur kommer det att bli? Och titta nu, bor på berga med min ponny och kör traktor å mjölkar kossor - det hade jag inte ens en gnutta aning om!


åh den alldeles mysiga bron som ledde till den långa och härliga tarzanbacken. Saknar!

så var solen här igen!

Japp, trodde seriöst vintern var här för någon dag sedan när det var iskallt och det snöade. Usch! Men det varade inte länge, idag kom solen fram och det var galet varmt! Så bestämde mig för att rida ute på volten. Riktigt spänd ibörjan då det var massor av människor och traktorer i farten. Kämpade som en dåre eftersom hon inte lyssnade ett skit. Men efter 30 minuter så släppte de och hon kunde slappna av och jag rida på! Hon gick rätt bra faktiskt och var fin i galoppen. Tog 3 skutt på ett kanske 70cm oxer och fan va taggad hon var haha så söt! Sedan red jag ner till hagen och släppte henne i gräshagen så fick hon stå där till runt 5 tiden :) Glad ponni! Ja det var väll de, gick helt okej, kunde gått bättre om man säger så! Måste rida lite oftare på volten så hon inte blir sådär spänd varje gång!


foto: johanna weidenius från augusti 2010

efter stallet så sprang jag ner till ladugården och jobbade där i några timmar då dom behöve hjälp. Var faktiskt riktigt skönt. Fast kalvarna var jättejobbiga idag haha, kanske för att jag hade på mig t-shirt och jag märkte av do mer än vanligt?

svar på kommentar!

Anna Tharing  (Anna96tharing@hotmail.com) om Från longering till gånger 3 pass:
Hej!
jag har bara en snabb liten fråga.
först av allt vill jag bara säga att jag älskar dig blogg och att du har en otroligt fin häst!
JAg går i 8:an nu och har börjat kolla lite till gymnasiet och jag bara undrar (om du minns) vad var det för ansökning poäng på Berga? Jag har inte hittat nåt på deras hemsida fast jag har kollat flera gånger.
tack för svar, och hoppas allt fortsätter gå bra med coffy!Svar: Hej Anna! Då kan jag inget mer än att tacka så mycket faktiskt, det var snällt sagt :) På berga är det ju varierande intagningspoäng. Det står alltid lite högre än vad det är! Men för att komma in behöver du åtminstonde ha godkänt i alla kärnämnen (matte, sv, eng). Men med G i alla ämnen kommer du in eftersom det är så få sökanden. Nu med det nya upplägget av gymnasie så har jag ingen aning om hur det blir, om det blir mer populärt att komma hit eller mindre, om dom ändrar poängintagningen osv. Vet inte riktigt om du fick svar på det du ville, men då får jag försöka svara i ett nytt inlägg! Tack så mycket, kramar!


nya skor är bland det bättre

Åh idag efter skolan blev coffy skodd. Tycker det är så otroligt skönt när sådana grejer är gjorda och klara! Bytte hovslagare idag och han var faktiskt riktigt bra! Fixade hovarna riktigt fina då han sa att förra hovslagaren lämnat dom alldeles för långa? Har ingen koll på sånt men bra blev det i alla fall! Hon var jätte lugn och fin i stallgången så efter hon var klar gick jag en promenad till baracken där jag bor och lät henne beta löst utanför:) Själv lutade jag mig mot henne och nästan somnade. Det var så mysigt! Åh älskade älskade ponny! Hon lyssnade så himla bra från marken altså, så fort jag stanna så tvärstannade hon och så fort jag sprang travade hon brevid mig (löst). Jätte nöjd :) Stod även och pysslade med henne, tvättade ur hennes svans och dränkt den i pälsglans, sedan flätade jag in den upp till så att den kan växa till sig bra nu utan att hon gnuggar sönder den!
Från longering till gånger 3 pass

Rätt komiskt. När jag idag gick ner till stallet efter middagen ipåkladd jeans för att longera coffy blev jag genast taggad till att rida. Så det var bara på med ridsakerna och upp å rida. Gick strålande! Så himla fin, sedan fick Ruby rida henne lite och känna på henne eftersom Therese (min förra medryttare) har slutat på berga nu.. Det gick helt okej och dom kommer nog även dom hitta varandra snart! Men Coffy var i alla fall världsbäst idag med. Ler gör jag nu, jätte ofta!Efter ett rätt så hårt pass så red jag Mach! Riktigt stel i höger, var halft död redan i framridningen. Sedan la vi upp lite studds och jag tränade på att få honom lugn och avspänd! Gick delvis bra! Han har blivit så otroligt fin i galoppen och mycket mycket mer balans. Bra jobb där Sandra! Sista språnget var han riktigt avspänd och det gjorde ingenting att han famla lite med benen på bommen. Han var sjukt duktig idag för att vara första gången att hoppa studds!Efter
det red jag Nelly. En riktig liten .. sparv? haha nej men jäkligt pigg och rätt stark, samtidigt mjuk. Hm, kändes konstigt. Men när hon slappnade av var hon så himla rolig att rida faktiskt! Lite tjurskallig bara men när man fick henne på andra tankar var hon supertrevlig. Hoppade även henne och dom var otroligt lika faktiskt, altså hon och Mach. Så blev mycket halvhalter och lugn trav mot studdsen. Kul att rida henne, kommer hjälpa även Rebecca i hoppningen med Nelly. Ska bli superkul! :)


foto: Frida Widström!

jag vill veta vad som gick rätt!

Var det tålamodet som ledde till dit vi är idag? Eller var det jag som gjorde något rätt? Var det Coffy som slappnade av? Är det vårt träningsupplägg? Känns som om jag kommer stå här svarslös i all framtid ju. Men en sak vet jag och det är någonting hände, någonting tände dedär ljuset som slocknat. Jag trodde det var över för oss, jag kände mig som största losern. Men nu? Bättre än februaritiden. Vilken ponny?! Som ni förstår gick det riktigt riktigt riktigt bra för oss idag! Jag red verkligen igenom henne i skritten och hon lyssnade grymt, mycket halter och ökningar. Mjuk som satan och jobbade mycket med att flytta ut/in bakdelen då hon lätt trillar in med den. I traven var hon så himla underbar, det har faktiskt blivit min favoritgångart på sistånde. Så rolig att rida henne där, för bjudningen är på topp och man känner verkligen hur hon jobbar med hela ryggen. Galoppen var verkligen superfin när jag fick till den och jag var så glad att jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med mig. Trots det snöiga vädret  så var vi båda väldigt svettiga. Intensivt pass. ÅH! Snart kan vi äntligen börja hoppa igen. <3ja ungefär så här kände jag efter passet, trött och glad. haha! Stod och pussade massor på henne efter och pysslade om henne. Hon var rätt lerig när jag tog in henne så spolade som vanligt då av henne löst i spolspiltan utan att hon rörde sig ur fläcken trots att jag gick ifrån ibland. hihiihi att så lite kan göra mig så glad, då kan ni förstå när det går bra i ridningen. :')

pigg och lite tittig

åh, älskade coffy. Den här helgen har gått sjukligt snabbt och jag har hunnit med massor endå kändes det som en evighet att få träffa dig, dark coffee. Jag sprang till stallet direkt när jag slutat. Mockade och gjorde höpåsar. Gick ner till hagen. Ropade så högt (och fult) jag kunde, hon tittade upp, släppte mig inte med blicken förens jag kom fram, ropade igen och så kom hon i full galopp mot mig. Håren reste sig och jag blev överlycklig :') Jag gick därför en sväng på 15 minuter och betade henne. Kände redan där att hon var riktigt framåt och överpigg. Tog in henne i stallet och borstade i flera minuter. Efter middagen gick jag ner igen och red ut, har blivit som en vana att börja veckan med att rida ut. Vet inte, men känns bra att kunna böja loss henne ute i lugn och ro när man har den bästa framåtbjudningen och dessutom så är det skönt att börja lite lugnt. Så red runt flisbanan 2 varv. Riktigt spänd och tittig men fortfarande mjuk och arbetsvillig, hon brukar inte vara sådär tittig så jag vet inte riktigt var det var med henne. Kan vara så att det blåste rätt kraftigt och plast flög hit och dit! Tog två skutt över nyfällda träd vid flisen och oj va glada vi blev, båda två! Lugnt och fint över. Jag är nöjd med henne, trots allt. Hon är bäst, världsbäst.

Efter ritten och allt puttinutt gick jag ner med Johanna och Hazena i ridhuset och hjälpte henne lite i ridhuset, älskar att kunna hjälpa till utan att ses som om "hon tror hon kan något". Jag älskar att få tips, från vänner. Finns så mycket man inte ser uppe på hästryggen som man kan rätta till så snabbt. Johanna var nöjd och glad. Hehe, sattsa på tränarkarriär kanske? haha! Nej nu ska jag hoppa in i duschen för trots att det var ritkigt kallt gjorde coffy mig dösvettig av allt krigande haha. Puss på er!


ni anar inte, ni anar inte hur mycket jag saknar detta.

RSS 2.0