man glömmer inte första uteritten

Idag bestämde jag och johanna oss för att rida ut med våra kusar. Bestämde för att börja rätt 'hårt'. Skrittade förbi grisarna, vilket hade vart omöjligt om inte fidde vart där haha! Hon var verkligen livrädd, och att hazena också var det hjälpte ju inte så mycket. Men vi kom förbi. Så när vi kommer ut från den lilla vägen och ska ut på flisen, ja, då är det två trösklar. Stora maskiner, riktigt stora. Jag kallar dom monstertruckar. I alla fall och jobbar på åkern. Som kommer rakt emot oss med världens ljud. Så båda våra hästar backar och tvärvänder. Ja då kommer en till bakom oss och typ "stänger" in oss. Blev så jävla irriterad för dom stängde aldrig av dom eller stannade fast dom såg hur kaos de blev. När vi väl tog oss förbi så skrittade vi på ganska länge för att lugna ner dom. Sen mötte vi en så här tröskel igen men då gick det bättre.

Gick ut på rakan med camina och släppte av henne. Oj. Haha, har aldrig i hela mitt liv suttit på en häst som galopperat så jävla fort. Trodde för några sekunder att jag tappat kontrollen men när jag tog i henne lite så stannade hon klockrent. Dock lite uppe på tårna och tyckte det var mega kul. Men travade lite på rakan och sen galopperade jag i lugnt tempo andra halvan. Och så hemmåt! Somsagt, en lite livlig ritt och kanske inte de optimala för henne och mig. Men jaja, det blir nog bra när hon spänner av och känner till stället!

johanna fotade lite:


Fullt ös!

Hejhej! Somsagt efter sista inlägget drog jag mig ner till stallet och tog in tjejen. Gjorde henne riktigt fin bara för att jag fick tid över och packade in sakerna i bilen. Sen skulle vi då lasta, transporten vi fick var ju inte sådär jätte stor så hon ville verkligen inte gå in. Hon var inte dum på något sett, men det var omöjligt att få in henne. Så tillslut slängde vi över en jacka på henne och då gick hon ju in. Men känns tråkigt att alltid behöva slänga över en jacka för att hon ska gå in. Det kkommer reslultera i en stor tansport! (Vilket iofs inte påverkar mig negativt hihi). Men på plats så skötte hon sig riktigt bra! Cool lugn och stod där bara och tog det lugnt. Provade ut lite sadlar och en passade perfekt. Morris and nolan sadel :). Rätt ny och i jätte fint skick. Mörkmörkmörk brunt läder, man kan typ inte bestämma sig för om den är svart eller brun. Vilket är bra, passar både bruna & svarta träns då! Awesome hihi. Fottar den imorgon. Fick även 3 nya grimmor av pappa och ett par assnygga svarta benskydd runtom. Och justja en magplatta också! Kommer alltid rida i magplatta. Känns som om det är schysstare mot hästen som får ett jämnare tryck. Var ju tvungen att provrida i sadeln på plats och hon blev lite stuttsig haha. Så söt!

När vi kom fram till berga fick hon stå inne och äta sitt hö och medan sprang jag upp och åt min middag. Sedan red jag i ridhuset för det ösregnade verkligen. Hon var lite studsig i början för att jag la bak skänkeln alldeles för mycket. Men när jag bara slappnade av i benen och tog de lugnt så blev hon så otrooooligt fin. SPECIELLT i galoppen, trampade under sig och blev inte så kort i galoppen, sökte sig fint neråt och åh jag blev så glad. Traven flyttade hon fint för skänkel, blev lite skänkelvikningar för att få in bakdelen. Sen efteråt böjde jag bara loss henne i skritten och travade av i lägre form. Både hon och jag var helt slut efter haha! Så det blev massa pussar efter och fixade i stallet. Riktigt nöjd med henne! Håller på att hitta några knappar nu. Kommer bli så kul när jag kan allihoppa. :)


du har verkligen fått mig på andra tankar.

Så ska vi iväg då!

Japp, ska ner till stallet igen nu för att borsta lite på Camina. Var nere tidigare idag och då hade hon rullat sig i lera. Så det här blir ju lite stressigt! Ska iväg till stav klockan 2 och prova ut en sadel. Ska bli kul at se hur hon är att lasta osv. Men vad jag har hört så går hon ju in i transporten direkt. Så det borde inte vara några större prbolems. Apropå transport, vi hyr från stav idag för våran är på lagring. Sen ska vi sälja våran och köpa en ny. Så om någon är intresserad av en simpel transport (värmlandsvagn) så kan ni bara höra av er! Nej nu måste jag kila, återkommer om hure gick ikväll!


Första passet på berga.

Klockan 17:15 tog vi in hästarna, det uppskattades. Har gått ner några gånger under dagen och tittat till henne i hagen så att allt var bra och stod och mös hela tiden! I alla fall fick jag låna columbines sadel idag! Verkligen jätte schysst. Var skönt att kunna rida idag faktiskt! Red på utevolten och det var massa folk, traktorer och annat som distraherade henne lite, hon blev lite spänd men det är ju fullt normalt! Sen var hon otroligt pigg också. Försökte bara få henne lugn och på slutet gick det verkligen otroligt bra! Hon började flytta fint för skänkel och gick i en avslappnad form. Är helt nöjd för att vara vårt aldra första pass tillsammans. Jenny höll även lite "lektion" för mig :) Frida fotade så här kommer lite bilder (men det gick bättre, för att vara ärlig, i verkligheten haha, hon fick inga bilder när hon slappnade av på slutet)



somsagt, ser kanske inte så där jätte bra ut, men det gick bättre :)

Första riktiga hagmötet

Idag släppte vi ut hästarna klockan 7 på morgonen. Det gick verkligen super! Camina "skötte" sig och var liksom ingen big deal. Det hela slutade med att hon och boxgrannen åt från samma hö-hög. Jätte gulligt! Stötte ut ponnyn hazena lite men snart kommer väll hon också komma in i lilla gänget! Fick någon bild när vi släppte ihop henne. Så himla bildskön! :)



Fina hesten <3

Michelle Lundh ägare på Camina "Cammie"

Hur kan det vara möjligt? Jo, det bara är det! Nu står jag här igen. Med en häst i stallet och en framtid som väntar! Det här kommer bli så bra, hoppas jag. Hon var riktigt cool lugn på när dom kom med henne imorse till berga och så släppte jag ut henne i en hage i några timmar. Runt 5 tiden plockade jag in henne och fick massa hjälp av Jenny och longerade henne. Så sjukt duktig och fin! Ne, sen stod jag länge och pysslade om henne och ska snart ner till stallet och kvällsfodra å se till så att allt är bra. ÅH vad jag tycker om denna häst.

bilder från idag. Kan inte fatta att hon är min! En så otroligt fin häst.


Skitig i ansiktet! hihi. Imon blire att göra en hel-styling på tjejen :)



Fyfan vad taggad jag är.

här är en video från när jag provred sist, hihi ser kanske inte så jätte bra ut men det var andra gången jag hoppade henne. Och hon är väldigt svår! Det roliga är att Jennie sa att Cammie väljer ut sin ryttare, vilket kändes askul att höra. Det enda jag jobbade på mot hindret var att komma så nära som möjligt och så lugnt som möjligt.



älskar hennes teknik!




Caminas bakrund & lite stamtavla

Camina är ju avkomma från hingsten Cabaret, som är avkomma till Cor de la bryere (som är tysklands näst bästa hingst). De vill säga att Camina är släkt med Malin Baryards gamla tävlingshäst Corrmint!
Är inte det lite coolt?

http://www.jumpclub.se/wp-content/uploads/malin-baryard-johnsson/detvardadet_baryard_corrmint.jpg

Caminas pappa Cabaret började som hopphäst och men slutade på topp på dressyrbanan.
Därav Caminas fina steg!

http://www.hilltopfarminc.com/images/stallion_archive_cabaret.jpg




Caminas farfar Cor de la bryere
http://static1.album.ee/files/15/201/orig_11715201_ErgD.jpghttp://nilssonvictoriaa.blogg.se/images/2011/cor-de-la-bryere-_132829870.jpg


Camina är premierad avelsto i tyskland! och är brännmärkt med nummer 53. Lite coolt :D


Snart är du miiiin!


Standard köp

Var på hööks idag och köpte lite saker. Gick dit med tanken att bara köpa en grimma. Ah eller hur. Sen när jag vet alla strl. osv så köper jag lite finare saker. Men det blir nog snyggt till Cammie! :)

http://www.hooks.se/Assets/ProductImages/Large/410653/410653_04.jpghttp://www.hooks.se/Assets/ProductImages/Medium/420054/420054_03.jpg
http://www.hooks.se/Assets/ProductImages/Large/300469/300469_04.jpg
http://www.hooks.se/Assets/ProductImages/Large/600671/600671_01.jpghttp://teamoveson.blogg.se/images/2011/hooks_126833569.jpg
http://www.hooks.se/Assets/ProductImages/Large/420424/420424_02.jpg
Köpte både longerjorden, longeringslinan & longerings"systemet" som gör
att hästen trampar under sig när man longerar!


Stallmöte & namnhjälp!

Idag hade vi stallmöte med alla som skulle ha häst på skolan. Fick reda på lite saker som är viktigt! Camina kommer få stå i stall 2, dvs. det stora stallet som vi kallar varmstallet, då det är uppvärmt och skönt på vintern. Hon kommer stå i box 2. Vilket är en rätt stor box och två snälla grannar också! Så jag är nöjd :) Hon kommer även stå i hage tre med Hazena! Och jag kommer ha stalltjänst med Johanna och troligtvist en ny etta. Så det känns faktiskt jätte bra! Är riktigt taggad på att flytta in allting och göra iordning. Men speciellt taggad på att ta hit "lilla" tjejen!

Har även en fråga till er som vore jätte schysst om ni kunde hjälpa. Camina heter ju min nya häst, men jag vill allltid ha smeknamn på mina hästar. Eller att det går fort, lätt att säga. Även om det är gulligt. Har lite förslag som ni gärna får "rösta" på eller komma med egna förslag! Vore verkligen schysst :)


1. Cammie/Cammy
2. Ami/Amy
3. Amina
4. Ina



Dark Coffee blev "Coffy" <3

Nu är det inte långt kvar!

Handpenningen inne, på söndag hämtar vi henne. Ni anar inte hur glad jag är..



Camina, 2001, Svart, S, Baden-Würtemberger, H

: Hans Junginger

Stam: e. Cabaret, u. Kornetta, e. Kornett II

: Germany

: Holsteiner

 

 

 

 

 


Jag kan inte sluta vara glad.

När jag sålde coffy, var jag säker på att det skulle ta år och dar innan jag hittade det jag sökte, att jag aldrig skulle finna den där speciella känslan första gången jag klev upp på en häst. Jag lovade mig själv att vara riktigt nogrann, att inte ta första bästa och att gå på något kanske lite yngre.

Detta sto är min totala motsats till det jag egentligen sökte. Jag sökte en valack, runt 7 år, om jag skulle få välja så fick den jättegärna vara skimmel i en lite mindre modell och inte så hög. Skulle tävlat runt 115 med placering och gärna allround som kunde mycket dressyr.
Nu står jag snart här om allt går vägen, med ett sto på 10 år som är kolsvart med två vita strumpor bak, i en stor modell och väldigt maffig, har tävlat höga klasser redan och är i stort sett bara hopphäst. Altså en hoppmaskin. Avlad och till för att hoppa.

Jag är helt lost. Fick exakt samma känsla som när jag hoppade upp på coffy. Har under mina 2 år fram tills jag ridit denna häst hoppat upp på flera olika hästar och ponnyer å verkligen inte fått någon sånn känsla. Tills jag red detta vackra sto. Det är så otroligt. En känsla som inte går att beskriva. Kroppen säger bara att det är så det ska vara. Om det är rätt eller fel vet jag inte men det är något speciellt med hästen. Hon är inte lätt, hon är inte helt klar utan det är mycket jobb och hon är väldigt olik andra hästar. Men det är nog det jag fastnade för! Jag gillar verkligen henne.

Idag provred jag igen i ett ridhus och det gick så mycket mycket bättre. Trots att jag inte ens var nära bra i dressyren. Det är liksom bara att hitta hennes knappar så kommer hon bli så otroligt fin för hon ett så luftigt och pampigt steg att när man kliver in i ridhuset så är det henne man ser. Så himla mysig (men lik coffy var så är Camina som hon då heter, också sådär bortskämd på godis och tigger. Ber oxå upp uppmärksamhet som coffy gjorde första gången, men det tränade jag ju bort sen hur lätt som helst! ) Så himla lika på det settet. Jag är helt såld på denna häst och tror att vi kommer få en mycket rolig tid tillsammans.

Somsagt om allt går vägen så är hon min nu på söndag. Hon har gått igenom besiktningen på strömsholm så allt det är klart. Lite småsaker.. bara att hålla tummarna! Längtar otroligt!

här får ni en film från idag på oss, kolla hur fel jag kommer och hur hon rättar sig så lätt? Hon hoppar verkligen i alla lägen. Idag hoppade jag lite högre också 120 Räcke och det kändes som ingenting. Då menar jag det verkligen!


detta var lågt ca. 110-115

provridningar

Har mejlat lite hästannonser nu som också verkade intressanta. Jag är riktigt kär i den hästen jag provred igår men pappa vill gärna att jag provrider fler. Så ska antagligen åka och provrida denna igen en dag då det inte regnar och på fredag har vi en till inbokad. Älskar att provrida hästar men jag gillar ju denna så mycket och är rädd att den ska bli såld..


vill bara pussa dig min älskade tjej..

En svart dröm

Idag provred jag en storhäst! Och då snackar vi verkligen storhäst! Närmare 170cm och maffig. Men riktigt riktigt riktigt nett och mjuk i munnen och typen. Kändes som att rida en litenliten häst och var inte alls tung på något vis. Det var inte precis en lätt häst utan hon hade mycket energi och jätte känslig! Men det är exakt vad jag letar efter :) Kan man kalla det maffigt ädel? Jag blev rätt förälskad men har lovat mig själv att testa åtminstonde en häst till. Kort fakta om hästen; Sto f. 01 klassad svårhoppning placering upp till 135cm hoppat hemma 150cm hinder. Imp. Tyskland 2010. Yes, så nu är det bara att se. Mycket mysig och fin. Vände på en 25öring trots så himla stor. Hade det där exktra tagget mot hindret men riktigt kontrolerbar. Dock regnade det jätte mycket och var väldigt väldigt halt så ville inte hoppa för högt då hon inte hade gräsbroddar. Hoppade 1m och det var ju bara plutthinder för henne, typ markarbete. Kändes som 20cm haha!

ägaren rider:
140hopp!

jag rider:

saknaden är ett sår som svider och gör ont.

Facebook påminde mig precis om att det var exakt 2 år sedan jag hämtade coffy. Gud vad jag var lycklig. Tror det var den lyckligaste dagen i mitt liv. Även fast jag kommer hitta en ny vän så kommer det aldrig bli samma sak. För coffy var min första. Och hon var så himla annorlunda. Det var och kommer alltid vara vi. Förevigt. Saknar henne mer än någonsin och jag vill bara åka ner och träffa henne ..




min framtida vän?

Imorgon ska jag äntligen provrida en häst. Lika pirrigt varje gång. Mer information om hur det gick, om vem det är osv. får ni reda på imorgon. Vill inte säga för mycket. Men den står i alla fall nära så det blir ingen lång resa. Är riktigt taggad på en ny vän. Tänk om det blir denna? Önska mig lycka till!


här har vi en bild när jag provred en häst i februari.

saknar dig min prinsessa ♥


Det blev inget "forever" coffy, men snart ses vi. <3

Tillbaka från spain.

Hej alla glada. Michelle är back in bloggvärlden! Jag har precis kommit hem från min 2 månaders resa i spanien som har vart helt fantastiskt! Men nu är detta en hästblogg så ska koncetrera mig på hästämnet. Jag har faktiskt jobbat en vecka på ett ridläger därborta. Det var sjukt kul och jag lärde mig massor. Samtidigt som jag fick rida. Red en D ponny hingst, helt otrolig på att hoppa. Det var stört. Han hade inte gått på nån vecka. Otroligt pigg men hade en galopp utöver det vanliga. Sedan red vi ut en dag också, långritt. Det som ville fick bada med hästarna men jag hade en ganska så nervös häst så jag skippade det. Men fick iaf i honom att doppa fötterna :) Otroligt kul att ge instruktioner för små barn och visade lite saker vi gör här i sverige. Sen fick jag i uppdrag av stallchefen att lära 2 st ungponnier att longeras innan veckans slut. Det gick toppen även fast jag dom varmaste dagarna och med den envisigaste ponnyn höll på att dö ibland haha!  Fick en och annan bild från lägret! Hoppas ni gillare! Efter att ha vart en vecka i stallet så började jag såklart tänka mycket på coffy. Måste verkligen ner och hälsa på henne. Saknar henne så det gör ont..!


här är jag och ridlägerledaren carlos med en DEL av alla lägerbarnen.

denna ponny tog jag hand om hela veckan hihi. Så sjukt fulsöt shettis!

Här har vi heldagsutflykten.

och det här är då favoriten Latigo!