i <3 you

för ca ett år sedan designade jag denna t-shirt på en hemsida, fick hjälp av majja (onceinalifetime@bdb) att klippa ut bilden på mig och coffy hihi. Så himla nöjd över den, men nu skulle jag vilja ha en tjocktröja med en rolig bild på oss två :) vad tycker ni om egna designade t-shirts? (att ha i stallet ofc!)tidsinställt inlägg, skrevs den 25 december.

man måste ju ställa upp & görat :)

Det sista Häst testet 2010! Vad har du gjort?
Gör detta test annars blir 2011 ett år som blir mardröms likt!

Ja / Nej:
Har du tävlat: ja

har du tävlat dressyr-
ja, eller det var startfälttävlan.
har du tävlat hoppning-
japp
Har du tränat dressyr-
massor
har du tränat hoppning- massor
Har du tävlat fälttävlan- startfälttävlan, somsagt
har du tränat terräng- Ja :)

Dressyrfrågor:
Har du ridit dressyr- Ja
Har du fått din häst i en bra form- Ja
har du gjort en skänkelvikning- Ja
har du gjort en öppna-
ja
har du gjort en sluta- ja

har du gjort piaff- Nej
har du gjort galoppombyten - Ja
har du gjort framdelsvändning-
ja
har du gjort bakdelsvänding-
ja
har du tävlat LC-
nej men lärt mig programmet höhö
har du tävlat LB-
nej men lärt mig programmet höhö
har du tävlat LA- nej
har du tävlat FEI- nej

Hoppfrågor:
Har du hoppat- ja
har du hoppat oxer-
ja
har du hoppat räcke-
ja
har du hoppat kombination-
ja
har du hoppat alla hindertyper- hm, det mesta ja
har du hoppat över 30 cm- ja
har du hoppat över 50 cm-
ja
har du hoppat 70 cm-
ja
har du hoppat 90 cm-
ja
har du hoppat 100 cm- ja

har du hoppat 105 cm-
ja
har du hoppat 110 cm- ja
har du hoppat 115 cm- ja
har du hoppat 120 cm- ja
har du hoppat LD- ja
Har du hoppat LC- ja
Har du hoppat LB- ja

Har du hoppat LA- nej
har du hoppat MSVB- nej
har du hoppat MSVA- nej

Övriga frågor:
Har du:
ryktat:
ja
ridit barbacka:
ja
tolkat:
nej men jag ska hihi
badat: ja

ridit med sporrar: ja

ridit med spö:
ja
suttit på en stegrande häst: ja

suttit på en bockande häst:
ja

Följande häst/ponny är bäst på att:
Vara söt: Dark Coffee
vara snygg: Coffee
hoppa: Coffee
Dressyr: finns många att välja på
Vara snäll: coffidoo <3
Vara Busig: COFFY!

Och så sista frågan, Hur bra tycker DU att DU är:
har mycket kvar att lära, men jag klarar av att rida iaf haha :)inte så lätt som du tror.

Kommer sakna min lilla skit ponny, och nej, jag mår inte bäst över att det är stalltjänsten som har koll på henne.. men vad ska man göra. Jag tänker på dig hela tiden världens bästa ponnybus. När jag kommer hem så kör vi, på riktigt. <3 nu lämnar jag sverige & dig i 12 dagar. Puss hey!


JAG ÄLSKAR DIG DARK COFFEE <3

tidsinställt inlägg

Sista ritten för år 2010.

Japp. Idag blev det årets sista uteritten för iår :) Lyckad svar jag! Coffy var så fin och så himla duktig. Red ut flisen själv, skrittade riktigt länge och drömde mig bort. Travade halva flisen och arbetade henne lite, så himla pigg hon va asså :) Sedan Galopparbetade jag henne på rakan och sista biten släppte jag av henne i full galopp så att hon fick sträcka ut. Hej glad ponny, hihi. Efter det skrittade jag en stund och galopperade sedan bakom barackerna och pulsade i den djupa snön. Skrittade hela vägen hem på långa tyglar och sedan kastade jag mig runt hennes hals. Detta år med coffy har vart så otroligt bra, flera tusen motgångar & framgångar. Flera tusen minnen. Flera tusen tårar och flera tusen leenden. Underbara lilla ponny. <3


kommer sakna dig coffefee <3

Michelle har inte alltid vart en märkes nörd!

Tjoho, ni som läst min blogg, ridahest.blogg.se, vet ju att Michelle BUSGÄSTBLOGGADE på min blogg! Så jag pressade mer eller mindre ut lösenordet ur henne för annars skulle jag säga hennes mörkaste hemlighet för hela världen! Men nää, så gick de ju faktiskt inte till.. Hon vägrade ge mig lösenet så hon får klistra in dehär & jag lovar att hon kommer ändra i texten/inte publicera den :(

Nejmen nu ska jag berätta en rolig histora om en dag i mitt liv, med Michelle såklart. Det var när jag just hade börjat rida Tobbe & skulle låna hans ägares (Alicia) hjälm. Cool som jag alltid vart så sa jag "WAOW KOLLA HON HAR EN GPA!! Det är ett skitdyrt märke! Den kostar typ 5,5tusen!!" Michelle sa såhär "Vaf*n är en GPA??? Vem köper en RIDHJÄLM för 5,5 tusen?" Ja nu skippar jag lite delar för att annars blir det så lång och tråkig text.

Ja det var ganska kul att Michelle faktiskt 2 år senare insåg att GPA (dock var det ingen speed air, men ändå) var sjukt snygg, iaf Speed air & köpte sig en hjälm, för 5,5tusen! Eller okej, hon fick den i födelsedagspresent, men sak samma!

Sedan en gång var vi på julmarknad. Vi var inne på en affär som jag glömt namnet för tillfället, men där de sålde hästsaker. Michelle som hittade ett brunt träns köpte det för 200kr. Ett brunt pullarträns. När vi satt på tåget på väg till stallet så kollar jag lite på tränset och ser att det är ett GG (Glen Gordon) träns och säger det till Michelle. "Men GG är väl inte så stort märke, är inte det från hööks eller nått sånt?" (Hon tänkte väl på hööks märke CH förmodar jag)

Kan ni tänka er en Michelle utan dyra märken, utan alla fina saker, med sin lilla vita (skogsmulle) ponny & sina hööks saker? OCH *trumvirvel* Michelle red med SVART träns till BRUN sadel i början! Det kunde ni aldrig tro va? Okej, hon köpte ett brunt träns en månad efteråt, MEN det låtsas vi inte om. Historien om det bruna tränset står också ovan. Här får ni en bild ni som lärde känna Michelle på hennes Coffy(matchnings) tid!

OMG, höökshjälm, hööksträns & hööks strumpor??? Kan det även vara mer hööks saker? dissa att jag ser ut som värsta NH människan utan nosgrimma och sånt..

Här är en bild ni förmodligen redan sett här, men DETTA är SNYGGT!

Now we're talkin! Good shit. KL-strumpor, KL-jacka+väst, john whitaker brallorna på & Newport kepsen! Pållen har svea täcke!

Fast jag personligen tycker att Michelles smak på utrustning har blivit bättre med åren ;) Tjoho, har ni lust att läsa mer om mig & den otroligt söta ponnyn jag rider kolla in min blogg http://ridahest.blogg.se ! :D

Hoho så snyggt med printbilder, men jag har inga fina hoppbilder!

vintervila.

F.r.o.m idag får Coffy sin vintervila. Kanske åker ut och rider ut imorgon och/eller övermorgon. Sedan drar jag till spanien och kommer inte hem föräns skolan börjar! Sista veckan kommer nog therese rida henne lite lugnt :) men ca 2 veckor kommer hon få stå. Sedan i januari kör vi igång igen, som aldrig förr! är skit taggad ;) Så som ni förstår så kommer jag inte kunna uppdatera så mycket här på bloggen.. kanske kanske kanske rider i spanien, beror på om jag hinner klämma in det någon dag.

Men ni får inte glömma bort oss! ha nu ett bra jullov och somsagt, kika in någon gång ibland. Jag ska försöka göra några tidsinställda inlägg under tiden jag är borta.


collage gjort av becz. tack <3

en liten hälsning!


Fått tillbaka gnistan.

Gud vad glad jag är, ni anar inte! Pappa kom runt 3 tiden och jag hämtade in coffy. hon var lite piggelin redan då haha :) när vi kom ner i ridhuset höll emma på att hoppa så vi behövde inte ta fram några hinder och övningarna var ungefär som jag tänkt mig så efter hon hade hoppat tog jag över ;) Gick så sjukligt bra! jag verkligen fokuserade mig och lät henne gå, slutade störa henne och tittade ba rakt fram. Slarvade någon gång med vägen, men det gick så jävla bra och hon var så fin så på slutet höjde vi oxern till 120cm! Hon hoppade över det som om ingenting! ASSÅ ÅH VAD GLAD JAG ÄR! <3 Jag har kommit över det, nu efter jul blire massa dressyr & markarbetsövningar - sen kör vi hoppträning/dressyrträningar i veckorna. Vill börja komma igång med träningarna iigen som förut :) Efter så blev hon en massa pussad och kramad och fick en drös av morötter hihi. Gjorde iordning en smaskig morgon hink till henne, för de är ju faktiskt julafton imorgon! :) åker nog ut på lördag och rider ut eller något, som en sista ritt för år 2010. <3

pappa fotade, inte världens skarpaste bilder men man ser iaf :)


haha ibland fotar man sig själv i ridhusspegeln med ;)

hoppade fram på ganska låga hinder först 70/80cm, hur piggelin som helst xD

hatar att jag satte min toffs för högt upp så den tröck ner hjälmen i hoppen -.-

sen höjde vi, 90/1m. Hoppar det med vilken lätthet som helst.
även fast jag haft lite problem med räcken eftersom det känns som om
man bara hoppar rätt upp xD

105 cm

110 cm, fortfarande inga problem.

120cm, vårt rekord för 2010 faktiskt! :) (annars har vi hoppat runt 130)
men brukar inte träna så högt, men just nu behöver jag komma över
tröskeln så att 1m blir lågt igen.. och som de känns nu är det som en
barnlek för coffy sålänge jag gör rätt, dvs sitter och gör i stort sett ingenting XD

livet är orättvist, helt enkelt.

Egentligen skulle jag vilja skriva av mig nu. men vi tar det på ett schysst och kortfattat sett..

Jag hatar när en själv jobbar i ett snabbt tempo i stalltjänsten medan den andra sölar så man får göra allt själv !! om man säger så att jag gjorde nästan allt själv i stallet idag och jag var klar 30 min fortare idag än igår? hm. Tur att han insåg själv att han va seg så att han erbjöd sig att ta lunchen ;)
så sängen here I comeee!

När jag håller på med bara hästar är jag rätt sölig, eller iafall inte stressad.
Vad föredrar du? jobba segt och bli klar runt 4h, eller snabbt & blir klar under 2h ?

hästarna i stall 1.

Nu har jag fått önskemålet igen att skriva om hästarna i mitt stall på berga, så då gör jag det :) på berga finns det då just nu 2 st privatstall. I vardera stall finns det plats för 9stycken hästar. I mitt stall har det flyttat in och ut hästar under terminen men just nu står dessa hästar uppstallade:

(alla bilder är fotade utav mig!)


Hazena, C ponny från Grällsta men just nu ägs utav Johanna Lisstrand.
Har faktiskt ridit henne och tycker att hon är känslig och söt :) hazena är en typisk ponny haha!
hon står i samma hage som Coffy och vi tror att hon ser upp lite till coffy haha.

Pelle, varmblod, Columbine Högwall har honom på foder.
"Collo" rider vanlig dressyr på honom och utifrån det jag har sett värkar han
vara en piggelin och jättesöt :) Pelle flyttade in nu under jullovet så jag vet
inte hur han är men han värkar vara mysig och han ÄÄÄÄLSKAR mat XD

Machen, varmblod, Sandra Jacobsson har honom på foder.
Machen flyttade också in nu under lovet men han "känner" jag lite
mer eftersom jag ridit & myst med honom i ridhuset :) han är oxå
väldigt pigg och lite uppe i varv hela tiden. Riktigt söt och av den mindre
modellen.

Fly, korsningshäst med fullblod i sig. Ägs av Emmie. Söt häst som inte
utmärker sig så mycket. Lätt att handskas med. Har inte fått någon större
bild av honom.

Phonka, tinker/fullblod, ägs av Liisa. Phonka är en stark häst säger jag bara!
haha. Om hon får för sig att hon vill gå till hagen innan dig - då gör hon det.
Och man har ingenting att säga till om! :p Phonkas största kärlek är MAT!
hon gör nog allt för mat.. och sen går hon efter Fly hela tiden :p

Malte, cponny, ägs av Reby. Han är en glad liten ponny.
Har även ridit denna lilla prick och tycker att han var riktigt rolig!
annorlunda från andra ponnyer och har riktigt fina gångarter.
Han är nog den lättaste hästen att leda till och från hagen haha,
han bara finns där utan att man märker det :P

Bamse, varmlod, ägs av Frida Löwenadler. Bamse är stallets största
häst! Det roliga är att han själv inte vet om att han är så stor och ibland
gör han helt knäppa saker :p han har lite överskotts energi när man
går mellan ut/insläppen och kan ibland bara stå och bocka eller trippa
på stället, men det är bara att fortsätta att gå som vanligt så går det
snart över haha ;)

och så min lilla Coffee som ägs av mig (michelle lundh) hihi.
Själv tycker jag att hon är lätt att ta in/ut och ser inga större problem
med henne haha :) lite pigg på morgonen men bara hon får gå ut
först så äre lugnt haha!

såg först nu att vi har många varmblod i vårt stall o: haha! men innan pelle & mach flyttade in stod dumle (c/d ponny) & spike (d ponny) där. Bilder på dom kan ni såklart också få, spike gick då tillsammans med coffy och hazena och dumle med malte och bamse!)SÅ, VAD TYCKER NI? XD

framgångarna gör en lycklig!

Tog in coffy runt två tiden och ställde upp henne i stallgången (sånt som jag bara gör när vi är ensamma i stallet, för jag tycker det är ett så stressmoment ifall det är fler där som ska gå fram och tillbaka, in å ut med hästar.) Hon var då helt ensam i stallet, hon typ somna i stallgången haha söten! kände mig så taskig när jag kastade på sadeln.. men när vi väl kom ner i ridhuset förstod jag att det var tur att jag hade på sadeln XD hon var så himla pigg! hade ju tänkt att skrittarbeta henne riktigt mycket och länge idag men varje gång jag la till skänkel flög hon frammåt i trav, det var påriktigt omöjligt! så himla pigg var hon, så känslig i munnen och för skänkel. Det var riktigt kul - jag älskar när hon är pigg & frammåt hihi. Så de första minuterna var bara till att göra halvhalter, men hon gick i en riktigt fin form tillslut och jag är så JÄVLA nöjd, övergångerna var klockrena och hon var så himla duktig. Sånna här pass gör att jag blir på toppen humör altså, älskar min ponny .

Sen måste jag säga att min statistik har höjjts något så enormt efter att jag skrev dedär om misshandlade hästarna och sen har ni blivit duktiga att kommentera igen, tack så mycket :) har fått önskemål att skriva om de andra inackorderade hästarna så kanske kommer ett sånt inlägg ikväll. Har ni fler förslag så säg till ! kramkram!


haha innan programridningen på hofors, jag & coffy, carro & biggi <3 (startfälttävlan)

en riktigt trött stalltjej!

hej hej alla hästälskare :) kom tillbaka från stalltjänsten för ca. 20 min sedan. Herregud 2 timmar tog det, är helt slut. Klädde på mig varmt så jag frös inte ett dugg, någonstans! Det vi har gjort är att; täckat & släppt ut 9 hästar. Gjort ca. 30 höpåsar (varav 8 av dom är mellan 4-6 kg, en 11kg resten mellan 2-4kg) mockat i alla boxar. Ströat. Gjort krafthinkarna. Sopat & fixat och trixat med lite allt möjligt i stallet.. är riktigt trött, ska äta frukost och sedan sova till 13:30 och dra ner till stallet och rida lite i ridhuset :) blir nog inga bilder men kommer iaf uppdatera mer senare.. hoppas ni får en bra dag :)


saknar sommaren så otroligt mycket.. allt är så mycket lättare då!

Djup & härlig snö med soligt väder :)

Idag klev jag upp runt 10 och tog in coffy å fixade henne. Erika Svedlund fotade mig och coffy vid rakan, tack så mycket! :) skrittade fram ganska länge eftersom hon stått några dagar, travade på rakan och försökte få henne att gå i en lägre form men hon var så himla spänd och pigg så det var nästintill omöjligt haha. Sen gick jag ut på en väldigt djup snöåker på sidan om och galopperade runt, fyfan va härligt det va haha :D red inte där så länge eftersom det va så extremt djup snö. Men trött blev hon allt ;) hihi. Imorgon blire ett dressyrpass, det känner jag att båda behöver ! Nej så nu kommer ännu fler vinterbilder. hoppas ni inte tröttnar på dom !

FOTO:
ERIKA SVEDLUND, canon EOS 450d.


haha lite övertaggad kanske ? XD

"anonym" kommentar ;)

haha fick en rätt rolig kommentar idag när jag loggade in;svar på tal; haha jag tog bara ett exempel, vilka bilder ska jag annars ta? dina kanske? Jag tog bara det 2 första bildera jag hittade och tänkte in mer på det haha. Men visst, jag ska inte heller ljuga; Lucky hade det riktigt bra hos mig och han var så fin så, så varför inte ta och jämföra med honom ? ;) Och ja, jag tar hand om min ponny och alla andra hästar jag har runt mig på ett sett som iaf inte skadar dom. Låter mest som om någon är lite smått avundsjuk hihi. Om du är en mogen och normal människa skulle du inte lagt märke till mina bilder, utan till det hemska bilderna ovan. eller har jag fel? ha nu en god jul DIN LILLA TYRESÖ-BO! (hm, nu blev du lite fundersam va?) man är aldrig anonym på internet.


den perfekta Lucky som blir omhändertagen av en perfekt michelle ;) haha! xD

varför, hur?

Varför i X gör man såhär mot en häst? mot ett djur överhuvud taget?! det kan ju inte
riktigt stå rätt till där uppe säger jag bara. Jag mår dåligt av att se den här bilden.. men
vi måste sluta blunda för sanningen som finns bara något land ifrån oss.
Jag skulle vilja rädda alla misshandlade & varnvårnade hästar i denna värld..när det istället kan se ut såhär..

Gamla vinterbilder!


Jag & Coffy :)

Jag & Tobbelito :)

vad är härligare än en ganska varm vinterdag med solnedgång & uteritt?

haha becka fick rida coffy på en öppen äng då :D

släppte coffy i sommarhagen och hon blev glad :)

efter en tävling på SRK som gick hyffsat bra <3

påbörjade ett trick "skratta" ^^

haha minns att jag höll i min monster energy i handen och coffy
slickade där över precis när jag skulle dricka och sen ville hon ha mer XD
haha knaz ponnyn säger jag bara :)

och uteritterna barbacka med bara grimma <3

storhästen för mig.

Jag har hittat den perfekta storhästen för mig.

165 i mkh. Född 2002. Tävlat 130 med massor av placeringar. Tränad 150. Vunnit Marue Cup och placeringar i Oxford Club competition och Baltic Riders Tour 2010.

Tillsalu, åh. Riktigt jävla sugen!

Tävlingshäst för den rutinerade. Hästar säljes

det sämsta med att ha häst..

.. är när man är sjuk och inte kan rida. Man känner sig som världens sämsta ägare och tycker synd om sin lilla powerponny som bara vill uuuuut och jobba & få bort massa energi och om man ger sig på det så blir det bara sämre för allt blir typ.. fel.


snöstorm + ritt = gör jag inte om :)

hahah. idag fick jag och columbine den galna idén att rida ut i snöstormen, bara för att inte vara som alla andra. vi stannade upp vid en äng och red lite :) coffy var riktigt jävla pigg, men jobbade henne mycket och hon kändes väl fin efter några tusen halvhalter haha. Snön piskade i ansiktet och det var.. kallt, vill jag inte göra om asså. Olle följde men och fottade, dom blev på något sett väldigt blåa så jag ljusa upp dom och då blev typ gröna.. men man ser iaf vad det är så.. hoppas ni tycker om snöstorm bilder :D (btw min röda berga jacka har kommit:D)<3


för kallt för kallt..

idag var det riktigt kallt, så kallt att jag kom ner till stallet som en isbit. Av egen erfarenhet så går det inte att rida om man redan är iskall.. det blir liksom aldrig bra. Men fixade med allt i stallet, mockade, fyllde på spån & gjordehöpåsar, försökte värma mig lite och gick sedan till hagen och hämtade min älskling! hihi. Skrittade lite med henne sen släppte jag henne i ridhuset! Gud vad hon sprang haha :D sen lekte vi lite följa john och det var mys! Sen ville jag se om hon följde efter någon annan med, så visade olle hur man kallar in sedan kom hon och började gå efter honom! så gulligt XD men när han började konstra sig och började skriva på ridhusväggen så ställde hon sig en bit ifrån och ba "vafan håller han på med?" sen kom hon istället travandes till mig, haha. Riktigt flummdag i stallet.

men sånna dagar behövs ju med, eller? :)


sweet :D

HAHAH båda ser lika dumma ut XD älskar bilden!

Stunder jag saknar..

Stunderna i lilla hagen på norga, när jag stod i timtal och bara mös med coffy mitt i sommaren <3

Alla flummtillfällen xD

kvällsmys i ridhuset på vintern :)

Racen på fälten! (jag är hon med vit jacka som sitter på ponnyn som fuckar ur ibörjan XD)

hoppträningarna för gabby, när det gick så sjukt bra..

ridningen som bäst, som sämst.

idag red jag lite lätt i ridhuset. Började med mycket skrittarbete, jobbade henne jätte mycket. Men fick ingen riktigt ärlig bjudning och hon var rättså stel. Men jag kämpade på, när hon kändes nogurlunda fin så började jag travarbeta henne och då var hon rätt lätt i munnen, fast jag kände mig okoncentrerad och trött. Gick över till galopp och den var faktiskt helt okej, fattningarna funkade liksom och hon var fin och jag orkade hålla igång även i minskningarna. Efteråt var hon riktigt fin i traven, men såklart får jag världens hostattack och börjar nästan spy.. skrittade en stund sedan testade jag igen mendå började jag torrhosta och fick ingen luft så jag var tvungen att lägga ner.. tråkigt eftersom att hon började bli fin mot slutet.. men vad ska man göra.
Hon blev rätt svettig så satte på henne svetttäcket medan jag fixade allt i stallet. fortsatte att hosta konstant där med men efter någon kvart var det över! Hoppas verkligen inte att jag börjar bli sjuk NU! Brukar ju alltid börja med att det kommer genom ansträngning.. jaja. Imorgon rider Therese iallafall, så då får kroppen vila.

Ha det bra!


GLAD LUCIA!


häst-test :)

STORA TESTET FÖR PONNYHOPPRYTTARE 2010
Ditt namn: Michelle Lundh
Ponnyns namn: Dark Coffee
Kategori: D
Klubb: SRK <3
Högsta ni hoppat bana: 110 cm
Högsta ni hoppat oxer: 125 cm
Högsta ni hoppat räcke: 115 cm
Vad har ni tävlat som högst: LB
Hur många rosetter har ni: några från småtävlingar.
Vilken färg har ni mest av: röd
Vem tränar ni för just nu: ingen just nu :( men i januari är vi igång!
Är han/hon bra: alla tränare jag tränat för med coffy har vart bra.
Bästa tränaren du ridit för: Niklas Haking, Karin Styrman & massa andra.
Vad är ponnyn bäst på: Galoppera fort & pussas :)
Vad är du bäst på: Att ha kul
Vad är ponnyn dålig på: att bli rakaaaaaaaad!
Vad är du dålig på: att våga, asså fan.
Mål 2010: felfri runda lokalt!

This or That
A:0+A:0 eller
A1:a
Räcke eller Oxer
Rejsa
eller Svänga
Inne eller Ute (på sommarn)
Grus eller Gräs
Pelham eller Pessoa (ingen)
Martingal eller Förbygel

Skriv upp 4 hästar/ponnier du gillar att rida.

1. Dark Coffee

2. Lucky

3. Trotin

4. Frake Skriv upp 4 hästar/ponnier du gillar att hoppa med.

1. Coffee

2. Lucky

3. Plexus

4. Fagge (terränghoppning)

Skriv upp 4 hästar/ponnier som du har ridit barbacka på.

1. Coffee

2. Lucky

3. Frake

4. tusen andra


Skriv upp 4 hästar/ponnier som du har hoppat med.

1. Tobbe

2. Frasse

3. moa

4. danteSkriv upp de 3 minsta hästarna/ponnier i ditt stall. (just nu)

1. Hazena

2. Malte

3. Dumle/coffyblandade frågor.


Vad hette hästen du red senast? Dark Coffee

Vad hette hästen du hoppade senast?  Coffee

Vad hette hästen du senast ramlade av? Coffee ?

Vad hette hästen som senast sparkade dig? Phonka

Vad hette hästen som senast bet dig? Hazena

Vad hette hästen du senast tävlade med? coffy

Vilken är din favorit häst? Coffy <3black and white.

har en hel drös med svartvita bilder på mig och coffy, och jag bara äälskar dom.
Dom blir mer avslappnade och vackra då tycker jag.
Vad tycker ni?

vem var "frake" ?

japp, efter att ha skrivit frake lite här och var så har några stycken frågat om vem han egentligen var. Jo Frake, det var min medryttarponny som jag hade 2007-2008. Ojoj, han lärde mig massor och vi hade riktigt roligt ihop. Frake var kanske 15 år då och hade en jättefin hoppteknik. Han var grymt snäll att hanteras vid och när vi red ut var han bokstavligt talat en - tickande bomb, som jag brukar kalla det ;) haha.
Jag tog hand om Frake typ 4 dagar i veckan och han var som min egna. Jag red hopplektioner för lite olika bra tränare och åkte iväg till fågelbro.
Jag gick direkt från ridskolan till honom och det var rena himmelriket. Att själv kunna ta hand om en ponny och rida ut hur mycket som helst och galoppera fritt på ängarna, att kunna dressyra på utebanan och träna för riktiga tränare - ja, det var underbart. Men frammot sommaren var han tillsalu och vi var grymt nära på att köpa honom. Men eftersom jag började växa ifrån honom och han bara var en liten C ponny som dessutom inte var så jätte ung så var jag tvungen att lämna frake. Det var inte så speciellt roligt, men jag tog med mig allt jag lärt mig och allt mod jag fått vidare till Lucky (hyr ponnyn). Jag var ju inte där ensam med honom, utan det var jag & frake, yolanda & birk. Det var vi 4, - och våra galna uteritter. Haha, herregud. Jag önskar ibland att man kunde spela in hela ens liv och bara se tillbaka på det som var. Guud vad jag hade garvat om jag skulle sett, oss 4, tävla på en öppen åker, vips så låg yolanda där på åken och sprang efter birk för att fånga honom XD. Åh <3

Här kommer lite bilder från tiden med frake.


Snöuteritten

har lite bråttom så blir ett halvstressat inlägg idag, tyvär. Och igår hann jag inte äns skriva! Hade fullt upp. Idag jobbade jag på gården, började senare och flyttade lite spånbalar med hjälp av någon grej och sen körde vi lastarn och bytte skopa åt fidde, hängde lite i stallet och gosade med hästarna. Fick sluta runt 20 över 11 eftersom vi var klara med alla moment på gården och allt var fixat. Så himla gött :)

Så efter lunchen så tog jag in coffy och red ut, tänkte egentligen rida ut själv och rensa tankarna lite men eftersom Vickan och Becca ändå skulle rida ut och ta samma väg samtidigt som mig så red vi ut tillsammans :) blev en ganska lång ritt. Riktigt mysigt var det, jag jobbade henne först lite i traven och galoppen och sedan släppte vi av dom på en racksträcka och då for vi iväg fort som fan haha XD. Sen skrittade vi lite på långa tyglar och tillbaka så travarbetade vi dom ganska länge, konditionsträning ;) och tog en lugngalopp. När vi kom tillbaka var coffy varken svettig och trött ändå hade vi ridit ganska länge och så. Så det var mys!
Fixade med allt i stallet i någon timme sen tog vi in hästarna, pussade massor på coffy och så åkte jag hem.

slänger in en gammal vinter bild på mig och lille lucky <3  sen måste jag gå! ha de bra


säkerhet 2008! fast .. nä.

2008 hade vi ingen aning om någonting haha! Visst jag kan rida i grimma på coffy & barbacka nu med,
men jag vet exakt hur coffy fungerar, och hon lyssnar för tryck och allt dedär. Och visst, jag har ridit och suttit på coffy utan hjälm, men oftast bara när vi ska fotta och ibland har det funnits situationer när jag vet att det är lugnt att inte ha hjälm. Men på lucky hoppade jag upp utan hjälm, väst, sadel & träns efter typ en månad och red ut och galopperade? haha. Tur att lucky var så himla snäll då!


och så här kunde det se ut ibland också.. XD fast det var iofs mysigt :)

Här är det jag och yolanda på frake & birk på värmdö. Dom var iofs vana med det och snälla. Men fortfarande, varför hade vi ingen hjälm? så himla onödigt asså :P Red ofta ut såhär och dom lunkade på som vi ville.

Har du också ridit såhär ?

att köra traktor, att backa med traktor.

jag gick upp som vanligt vid 7 och släppte ut glada hästar i hagen :) efter någon timme gick man till maskinhallarna och idag var det mer "traktorövningar", inte så mycket jobb förutom att vi fick fylla på lite olja och sånt på någon traktor. Ja sen fick vi "bekanta" oss med en av skolans bästa traktorer ;) det var då jag & karita som fick den, hihi. Åkte runt lite på berga. Hur lätt & skönt som helst. SEN skulle vi koppla på släp (vilket också är relativt lätt nu) och körde runt med detta stora ting härovar, inte så mycket skillnad förutom att man skulle ta ut svängarna och så. Sen då, så skulle vi backa med släpet runt en snöhög. Asså jag döör! Det är skit svårt! Fick till någon halvdant backning mot slutet men det tog ju sin lilla tid, det är verkligen helt två saker, bara för att man kan köra så kan man fan inte backa med släp haha vilken besvikelse! Efter det hade vi växelövningar på travrakan XD haha det va skit kul! körde på max och så skulle vi växla upp/ner. Christer sa att det gick skit bra och jag var hel nöjd! Så vi fick sluta runt 14 tiden idag med haha XD

ja direkt efter så red jag på coffan i ridhuset! gick skit bra! fan vilken bjudning och oj vad fin och mjuk hon var i galoppen! övade mycket på tempot i galoppen och gjorde mycket backdelsvändningar & ryggningar. Så himla nöjd med henne idag faktiskt! Tog in hästarna och idag är det inte jag som kvällsfodrar så det blir att ta de lugnt hela kvällen! har gått och lagt mig tidigt varje dag denna vecka och det är verkligen att rekommendera asså, man orkar med så mycket mer och känner sig på något sett friskare ;p

bilder från idag

Ni anar inte vilka fördelar det är att kunna köra traktor sen om man söker jobb på en hästgård ;)


haha tar kort i ridhusspegeln för att visa hur nyfiken coffy är på sig
själv varje gång vi går förbi spegeln XD

haha riktigt grabb det där ;)

så himla söt liten pojke som kämpar med sin bångstyriga och busiga lilla vita ponny hihi!


riktig bondedag!

Japp, idag fick det bli en riktigt bondedag. En härlig bondedag :) Gick och la mig tidigt igår och vaknade med ett piggt och glatt humör vid 7 och tog ut/fodrade hästarna. Åt frukost och sov någon halvtimme och gick sen till maskinhallarna :) På förmiddagen fick jag jobba med Johanna. Vi började morgonen med att harva i ridhuset sen Körde vi lastarN och "flyttade" snöhögar haha :) det va jätte kul och varmt i traktorn hihi. Vid lunch så hade jag stallmöte och vi pratade om stalltjänsten på julen och jag har bara tre dagar 20-23, skit skönt! Efter lunch så ville fidde att jag skulle jobba ensam typ haha så så fick det bli ;) fortsatte att tabort det sista från snöhögen, sen plogade jag lite här ovar på gården, efter det flyttade jag kobajs haha X) inte fräsht någonstans men lite skit får man ta som man brukar säga :) Var lite läskigt att jobba sådär själv på egen hand i början och läskigt att möta bilar XD men efter någon timme så vare lugna puckar altså! :)

Fick sluta en timma tidigare och då drog jag ner till stallet, therese hade precis kommit tillbaka efter uteritt med coffy och det hade gått super! Mös lite med coffy i stallet sen så tog jag THERESE in bamse och gjorde en höpåse haha, det var dagens insläpp de XD skit skönt! Ska ner igen vid 8a och fodra men det är bara mysigt tycker jag.

Har altså inte haft en enda ledig och lugn stund förens nu. Och det har jag knappt märkt av (:
Så ska verkligen inte klaga som igår, riktigt rolig dag har det vart och imorgon hoppas jag på en lika lyckad dag!

tog lite bilder!

Här harvar vi i ridhuset ;)


här plogar jag bort massa snö :)

och här möter jag cicci & dumle, therese & coffy medan jag är ute och åker ^^


Åh, har ni jobbat på en gård någon gång isåfall med vad ? :D

Michelle & Coffy undrar..

vad föredrar ni?

Att galoppera fritt på en "snö" åker och pulsa i snön?Eller gå ner till en sjö å sola på hästryggen och bada ?
praktik, stalltjänst & ponnyn.

Okej, känner att denna vecka kommer ta död på mig! Vad har jag gett mig in på? :o

har APU på gården (praktik). Dvs så jobbar jag med lite vad som helst som man gör på en gård. Idag fick jag och maria tex. skotta snö. Ajjj, min rygg. Och vi fick inte gå förens vi skottat utanför varända (jävla) dörr (helvete) som finns på gården, förlåt för ovardat språk.. men det var jobbigt. Fast vi var extremt duktiga och var klara runt 2. Då fixade jag och trixade i stallet. Mockade, gjorde höpåsar och tog in (fryst) strö in i boxen och roade mig med att stå och hoppa på den så att den skulle "gå sönder" och/eller tina.

Sen började jag ta in hästar från hagen, bytte täcken och fodrade. Ja allt man gör vi ett insläpp! Gick ju iofs fort eftersom jag fick hjälp, så ska egentligen inte klaga haha.

Efter det så gick man snabbt tillbaka, bytte om till ridkläder och åt middag. Snabbt ner till stallet och RIDA. Åh, förstod inte riktigt hur jag tänkte. Hela kroppen var trött och hade ont i ryggen. Men jaja gick väll helt okej. Coffy var ju duktig men inte jag, gjorde massa fel och slarvade med massor så är inte nöjd med mig själv. Imorgon ska therese (medryttarn) rida så då får jag "vila" lite iaf.. men känner att det kommer bli en tung vecka! Fast imorgon ska jag som tur var inte skotta snö, utan då blire nog att mecka i maskinhallarna eller ploga med traktorn. De är iaf kul och inte liiika jobbigt :)

slänger in en bild på mig och elvira från hofors bara för att.

Mitt liv.


FRÅN KLARHET TILL KLARHET. Vet inte hur ett liv utan dig skulle se ut just nu. Jag älskar dig Dark Coffee.Dagen när jag klev in i stallet i varberg, så tvekade jag inte en sekund. Jag var fast, men jag visste inte om jag också var fasst i en dröm. En alldeles underbar dröm.

hoppning och nya hovisar :)

Idag åkte jag och pappa ut till berga riktigt tidigt :) red och hoppade i ridhuset. Gick jätte bra! Mjuk och fin, riktigt riktigt RIKTIGT fin i skritten, ni skulle sett vilken bjudning men samtidigt UTAN att hon hela tiden skulle "springa" ifrån arbetet som hon har en tendens att göra. Hoppade studds & sedan vanligt räcke. Hoppade inte högt alls, låg väll runt 95cm som högst. Nöjd med pollen <3

Efter ridningen så fixade vi allt med henne och så kom vår hovslagare :) så nu har coffifee nya fräsha skor, snösulor runt om & broddat runt om. Så skönt att det är fixat och ska rida ut så fort jag bara får tillfälle :'D & tolka med, faen va kul hihi. Marie (hovslagaren) sa att coffy har blivit jätte mysig och lugn! Fick mkt beröm och så stod hon och mös med henne ^^ haha trodde aldrig coffy skulle förändras SÅHÄR mycket. Nu stod hon helt lugn och ensam i stallet, rörde inte en fena och grävde bara ner sitt huvud i min famn :* så söt hon är ! <3

bilder från idag


så här blir det om man kommer för nära och hoppar nästan stillastående XD

Promenix i snölandet.

Idag gick jag en promenad med världens finaste ponny. Hon var jätte söt hela tiden och nyfken på allt. Travade lite vid djupa snön bredvid mig och ja, frös inte ett dugg och allt var faktiskt riktigt bra :)

bilder från idag


Hihi Coffy gör puss på axel XD

Jag pussar min Coffeefee <3

tihi, min lilla powny ^^

riktigt mysig promenix blev de!

en inbjuden gäst till bloggen..

Gästbloggning av Therese Åström (min medryttare)

Hur gick dagens ridpass?
Asbra! I början kändes det iof som att jag var tillbaka på ruta ett, hon var inte särskilt arbetsvillig. Men när jag tänker på hur det ser ut när Michelle rider så gör jag likadant och då går det mycket bättre haha! Och efter galoppen släppte det och hon gick såå fint och i form och allt resten av passet :D

vad tycker du om Coffy?
Hon är en jätterolig ponny! Väldigt egen personlighet. Man utvecklas med så stora steg med henne tycker jag också, eller i början iaf, sen vet jag ju inte kom jag på. Och det så roligt att hon är så arbetsglad, det är verkligen kul att kämpa när det går dåligt för man får en himla bra belöning av henne sen när det går bra. Så lätt och fin i munnen och lyssnar superbra på förhållningar och ökningar!

Övriga frågor
Hur länge har du ridit? 9 år
Har du egna hästar? En islandshäst och en arab
Vilket gymnasium går du på/vilken linje: Berga naturbruk, 3 jord-skog!
berätta om ditt gymnasium: ligger i västerhaninge och jag bor på internatet där. På min linje får man köra massa traktor, stora maskiner och motorsåg hehe!
Vilken gren tävlar du helst i? fyrgång hihi
Härligast med hästar? att dom är så söta :D haha, nämen det blir ju en bästa vän liksom, som man kan utvecklas tillsammans med, man kan alltid bli bättre och alltid lära sig något nytt med dom.
Vad gillar du för typ av hästar? Fartfyllda saker, mycket energi och egen vilja, men snälla såklart.
Högsta du hoppat? hehe 1 meter tror jag, och det var läänge sen.
Vart kan man läsa om ditt liv? hos superterran.blogg.se såklart ;)


Jag och Coffy :D


En fråga från mig till er.

Jag tycker det är en enorm skillnad att rida ponny och häst. I och försig beror det på hästen storlek och sett att röra sig. Men oftast dom här lite större hästarna, det krävs mer ridning och allt blir så mycket större i sin ridning. Förutom att ridningen förändras så blir allt sneppet seriösare.. man kanske inte kan göra det man gjorde under ponnytiden.

Så nu frågar jag er;

vad rider ni, ponny eller häst?
vad tycker ni är roligast att rida?
Mitt svar är; Om jag ska rida storhäst ska den va nätt & av sportmodell. Lätt i benen och känslig för skänkel och i mun, pigg och frammåt. Men jag ska ta vara på min ända ponnytid som jag aldrig mer kommer att få.. & jag älskar ponnyers fnatt och gulliga utseenden, deras lilla snabba trav & galopp och deras kvicka vändningar efter hinder. hihi ponnyer är så himla underbara :')

en lång & härlig dag i stallet.

Idag var jag ledig så klev upp vid 11 och käkade lunch :) sedan red jag i ridhuset, ett ganska långt & jobbigt pass hihi. Hon var jättefiin! Lite övertaggad i början men sedan gick det super :D jätte lyhörd och fin. Hon är ju inte rakad ÄN så hon blev rätt svettig. Satte på henne fleece-hals-täcket så fick hon stå inne och äta sin lunch. Under tiden gick vi ner och såg på när 2HJ red. Men vi blev utslängda efter någon minut för att man inte får sitta och titta på när dom rider ? helt sjukt men ah, så gick tillbaka till stallet. Mös med världens finaste och så släppte jag ut henne :) Fixade och trixade med allt i stallet. Kan låta mysigt, men nä. Hela jag var frusen.. så gick in i torkrummet lite då och då och värmde mig haha :) nä.. önskar att det var sommar faktiskt.

tänk om man kunde rida i shorts & kortärmad på julen? vore inte det mysigt hihi.


RSS 2.0