inte som planerat, härligt ändå.

idag skulle jag ju rida ett intensivt pass efter lunch, men det var hästövningar i ridhuset så jag fick skippa det intensiva och rida ut istället, ensam. Tog det väääldigt försiktigt på vägarna, och så fort där det var SNÖ så passade jag på att rida där och jobba henne lite :) Pigg som in i bomben men lyssnade ganska bra på mina förhållningar.Therese Åström fotade mig idag med Ciccis kamera. Slänger in någon bild bara för vill inte bildbomba igen haha.

Red utanför min barack idag med, solnedgång ! :)


Galopp från halt.

Obs, tänker inte alls på formen i denna video, jag vet att hon inte går i korrekt form m.m. Tränade mest på att få bra galoppfattningar från halt eftersom det har vart en av mina och hennes svagaste sidor.


Hej mitt vinterland :)

oj vilken fin dag vi fick! Men såklart lagom till fotograferingen så blev det mulet. Jaja, kommer väll nya soliga snödagar :) Jag blir så sur på mig själv, glömde byta till det långa objektivet igår så nu har jag bara det lilla och det blir inga bra bilder då. Så pappa, om du ser det här ta med den på onsdag då! Men iallafall så fotade Carolina Andersson mig och Coffy idag, här kommer lite bilder;

först provade jag sverigetäcket på henne, satt som en smäck!


Sen red jag fram ute, tog försiktigt på vägarna där det var lite halare.

Sedan gick jag in i ridhuset och böjde loss henne lite, gick inte så jätte bra eftersom hon var väldigt
springig och stel. Men galoppfattningarna blir bara bättre och bättre från halt. Video kanske kommer!

(somsagt bilderna är inge skarpa pga. dåligt objektiv)
Så, det fick bli en liten bildbomb idag eftersom det var länge sedan höhö.
Hoppas ni gillade bilderna! Får se om videon kommer upp senare. Kramkramvip på horseshow!

Ojojoj, vilken underbar dag, men är helt slut efter allt haha! Har vart på globen hela dagen idag med Axel & Cassandra från klockan halv 10 till 22:00. Träffat MASSOR av roliga och saknade människor. Gått runt på annexet i flera timmar och ätit. Fick ju VIP-skylt och vi fick gå in på framhoppningarna och vara där kändisarna är haha. Hade grymma platser och ja, helt underbart faktiskt.

Korsade massor av kändisar i gångarna, bla Douglas, Peder, Linda m.fl. Sen stog jag i vägen för Malin B. Hahaha! & bäst av allt.. jag har John Whitakers autograf!!! Asså ni anar inte hur glad jag blev, han är min idol! Åh, sen fick jag autograg från Robert Smith & Leon Thijssen. Åh vad glad jag är haha :)dagens köp;


Röda JW ridbyxor för runt 749:-               KingslandStrumpor 149:-


Daniel Zetterman     &      Malin Baryard

Vem är eran "rididol"? :)

http://logresfarm.com/John%20Whitaker.jpg

Du är mitt allt, min kära lilla ponny.

Jag älskar collage, har ni tid över får ni gärna göra ett :)


Köpdag numero 1.

Idag köpte jag detta;


Lamicell schabrak, runt 500:-

Kingsland väst, 1500:-

Kingsland tröja, runt 600:-

Svea/sverige fleece täcke med hals, runt 500:-

På söndag ska jag nog köpa detta:

ett Dyon träns (snabbspänne) & bredare nackstycke. Mörkbrun. 1199:-
http://aagneshansson.blogg.se/images/2010/jwrd_90597987_111582305.jpg
Röda JohnWhitaker ridbyxor, runt 714:-

& mörklblåa Kingsland ridstrumpor med en liten sverigeflagga på. 119:-

så, nu tror jag inte det var något mer haha!

Vad köpte du idag? / Vad ska du köpa när du åker dit?

Invigningen av Sthlm HorseShow!

Den var faktiskt riktigt bra tycker jag :) Roligt med stjärnstafett och Gynning ramlade faktiskt av AHAHAH! Int. hoppningen, lika bra som vanligt med duktiga ryttare. Kameldressyr & kamelkörning, haha! Ja massor av kul. Fotade lite och hängde på annexet! Blev lite köp, men mer på söndag för då ska jag vara där hela dagen med axel :)!

slänger in lite bilder från showen/tävlingen och sedan gör jag
ett annat inlägg med det jag har köpt & ska köpa på söndag!


Gynning!
Pontus W.
R.G !!
M.B Vann :)
kamel & häst xD
JW :D
Douglas

Grattis till R.G som vann klassen! :)


Ja, det var typ några av tusen! Har ni någon ryttare som ni vill se fler bilder av eller något så säg till :D! Har på alla som tävlade typ på varje hinder. hoppas ni haft en lika trevlig fredag kväll som jag ! kram.

Pontus W hjälpte mig utan träning ;)

Jo idag klev jag upp klockan 10 för att rida :) Riktigt skönt att rida på morgonen faktiskt, kändes som tusen år sedan haha! Nej men idag red jag ett ganska intensivt pass. & detta pass är nog bland det bästa på lääänge! Tränade på; ryggningar, fram&bakdelsvändnngar, galoppfattningar och ökningar i galopp.

Allt gick bra ändå från START! Världens bjudning i skritten och jag behövde knappt ta något i munnen på henne innan hon sökte sig ner.

Efter att jag var och kollade på när Axel tränade för Pontus så snappade jag upp lite saker. Det var då en häst som gjorde exakt samma sak som Coffy när han skulle rygga. Dvs ställa sig på bakbenen och vägra lyssna. Han sa att det berodde på att hästen inte var ordentligt "igenomriden" bak och fick ont, och för att bjudningen inte var bra. Så innan jag ryggade idag så verkligen ställde jag igenom henne och gjorde mycket bakdelsvändningar och öppnor/slutor. Galopperade i fin form med lite längre steg, sen gjorde jag halt från galopp och ryggade. GICK SÅ JÄVLA BRA! Fyfan vad fin hon var! Och hennes halter börjar likna någon nu också ^^ Så nöjd!

slänger in en bild på Pontus efter att han ramlat in i hindret haha xDoch en bild på mig och coffy när jag pulsar på en snöåker som jag ska göra
mkt när jag får mina snösulor & broddar :D


Nu ska jag förbereda mig inför horseshow ikväll! Ska bli jätte kul!

När ska du dit?

hårt träningspass med bilder!

idag fotade Therese när jag red. Ridningen gick inte lika bra som vanligt, ingen bra bjudning i skritten och traven var väll lite halv bra! Men mot slutet kändes det bra och jag red med en hand i stadig form. tog även fram ett cavalettihinder och körde "åttan".  Bilder:

(en handsridning)

Volt av xD:Ett stressigt inlägg!

Idag blev det lite ledarskapsövningar i ridhuset, försökte lite i början men det kom hästar överallt och jag blev okoncentrerad. Så blev inte sådär jätte seriöst. Sen satte jag mig på en bänk och mös lite med henne :) Stod stilla med huvet i min famn mesta delen av tiden :' Tänkte släppa henne men det kom in hästar hela tiden så jag kunde inte.. har massor med plugg idag så hann inte rida, hinner igentligen inte blogga så jag slänger bara in tre bilder från någon dag när vi var i ridhuset  :)
ha en bra kväll, får se om jag hinner blogga efter kvällsfikat & allt pluggande! :)

En riktigt farlig sport.

"Inom drygt en vecka har två flickor omkommit vid olyckor i ridhus. Dessutom blev en äldre man ihjälsparkad under travträning i lördags.

Ridsportförbundets säkerhetsutskott ska ha ett möte på lördag för att gå igenom de två ridolyckorna.


-Vi måste ha en nollvision när det gäller dödsfall. Men med levande djur är det alltid risker. Det gäller att förstå hur hästar fungerar. Många av dem är som folk - oförutsägbara, säger Göran Dalin, ordförande i säkerhetsutskottet, till TT.

Varje år sker cirka 13 000 hästolyckor som kräver sjukvård, visar statistik från Myndigheten från samhällsskydd och beredskap (MSB). Enligt Barnolycksfallsfonden är nästan 6 000 av de drabbade under 18 år.


Hästolyckor är ofta allvarliga. MSB beräknar att de totalt orsakar 8 000 vårddygn på sjukhus per år. I den siffran ingår enbart händelser under ritt eller körning, inte förberedelser och liknande. Det kan jämföras med 4 200 vårddygn orsakade av fotboll, men 18 000 av cykling och 48 000 av att gå eller promenera.


- I en av de senaste ridolyckorna föll en sjuårig flicka av en ponny under lektion och blev så illa trampad att hon avled. (!?!??!) Ponnyn hade en ledare, och så vitt man förstår var allt så säkert det kunde vara. Ändå inträffade det, säger Göran Dalin, som betecknar händelsen som extremt ovanlig.


- Den andra ridolyckan vet vi mindre om. Men den hände vid enskild ridning inomhus. Det är också ovanligt, säger Dalin. Enligt ridsportförbundet är de farligaste aktiviteterna dels tävling och hoppträning, dels ridning i terräng utan ledare. Utbildning och rätt utrustning är självklara metoder att undvika olyckor. Men det handlar också om att att tänka rätt.


-Viktigast av allt är att matcha ryttare och häst, så att man inte sätter en oerfaren ryttare på en ung, outbildad häst, framhåller Göran Dalin."

 Tur att vi matchar då coffy <3

Så ni som kallar ridsport för messport kan ju bara lägga ner skiten :)

Publicerad 22 november 2010 - http://www.nsd.se/

Höjd hoppning xD

Haha här om dagen när jag och axel fick i uppgift att bygga fram hinder till Johanna så passade vi på att hoppa lite också ;) haha! Herregud pinsamt jag klarade typ 85 cm och Axel Klarade 120cm :o Galet! Film;
gillar att jag typ säger att han är dålig och sen ba, eller asså, det var bra XD men jag var i chock :O


Vad är det högsta du hoppat från marken ? XD

Kärlek till ponnyn!

Fyfan, idag är det en sådan dag när jag verkligen känner hur mycket jag älskar min ponny. Gick ner till stallet direkt efter middagen, ensam. När man kommer in i stallet står hon där och ser så där extra lerig & söt ut :') Så jag tog henne till spolspiltan på bums! Hon var hur cool och lugn som helst även fast det var snöstorm och det lät som om hela stallet skulle rasa. Kan inte fatta att detta är samma ponny som jag fick hem för ca 1 och ett halvt år sedan.

Tog henne till stallet, så skönt att det bara var vi där. Ingen som störde och jag stod och pussade på henne i flera minuter. Ställde för en gångs skull upp henne i stallgången (brukar inte vilja stå i gången eftersom det alltid är folk som går fram och tillbaka, hästar som ska in och ut, ja de är bara stressigt att så där. Men nu när det var helt ensamt så passade jag på, stod helt löst. Min lilla ponnyskrutt <3

Red lite lugnt i ridhuset, gick faktiskt ganska bra! Lite pigg och så i skritten och ville föremesta trava. Men annars gick de fint! Hon har blivit så underbar i munnen, så känslig och fin.
Lyssnade hyffsat bra men fick inte den riktigt fina galoppen som jag ville ha, men annars fick jag fina fattningar.

Nej så jag är riktigt glad över henne, imorgon kanske jag rider innan lunch eftersom vi inte börjar föräns efter lunch, skulle vilja rida ut men har varken broddar eller snöplattor så det kommer nog inte gå om inte snön & isen har försvunnit.. så får helt enkelt se hur det blir!


Ååh. saknar fan hofors & sommaren grymt.


Min första vilodag på tusen år!

Idag avslutade jag äntligen min stalltjänst vid lunch, nu är man äntligen ledig från den i några veckor! Hade knappt några lektioner idag och idag ska Therese rida och fixa i stallet med Coffee :) Vi har bestämt så att hon tar coffy på måndagarna så jag får vila helt från stallet då och samtidigt veta att hon hålls igång.

Känner mig verkligen helt sliten av stalltjänstveckan och behöver sitta ner hela kvällen och bara ta det lugnt. Får se om jag orkar mig ner till ridhuset och kolla på ner Therese rider :)

therese & min lilla skit , så söta :)


Ska du rida idag? :)Isåfall vart & vad ska du göra?

dålig uppdatering, jag vet.

förlåt för dålig uppdatering men jag har haft stalltjänst hela veckan och har inte haft tid att skriva.. statestiken har sjunkit och kommentarerna är på noll. Komigen nu, kanske blir bloggpause.

Idag följde jag med Axel till Runsten som hade hoppkurs förr Pontus V. Kul att se faktiskt :) Nu på kvällen så skulle det va clinic och en av kungens hästar var där så jag hann se den, grymt fiin!

Slänger in någon bild för sedan ska jag ner och kvällsfodra hästarna hihi.En av kungens hästar ;


Kaaaaaos på runsten!

Haha ingen bra dag x) började med att coffy totalvägra gå in i transporten. Eller, ja, hon gick in men vägrade stå kvar. Efter typ 25 min så bar vi iväg till runsten. Gick aldrig banan utan tittade på några ekipage och började skritta fram. Sen gick jag in på framridningen så bara; nästa startande "michelle lundh med Dark Coffee" jag ba men vafan! :o så galopperade snabbt och allt blev hur stressigt som helst. Hoppade altså aldrig fram, och mitt i skiten så glider sadeln runt! HAHAH asså jag orkar inte. Snacka om kaos. Och när jag står där med en snesadel så ba; michelle in på banan. Jo men tjena, haha. Så gick in oförberedd och hoppade, 1an fick jag 2 stopp på (antagligen för att vi inte var förberedda ingen av oss) Så blev det ett stopp på sista hinder också! Det sög verkligen hårt, ingen fin runda någonstans och jag var inte nöjd.

Så jag taggade till 90-klassen istället. Red fram lagom och hon hoppade grymt på framhoppningen. Men jag glömde som vanligt bogarna inne på banan och visade inte henne vägen så de blev 2 "vägringar" på första, eller jag kan inte kalla de vägring mer typ "vart skulle vi?" haha. Men sen så 3an kom vi i fel galopp och det blev en ganska tight sväng så vi kom för nära. Resten av banan 4-8 tog vi asbra :) Fina språng och bra galopp.

Om man kollar ur situationen och att vi inte vart ute på 8 månader så är jag ndå rätt nöjd :) bara att tagga till nästa !
och då ska jag fan rida fram innan känner jag hah.

80klassen90cm

kanske inte världens bilder men man ser vad det är liksom :p

outfiten:

Hon var grym att lasta hemmåt, fast det är kanske inte så konstigt ;) haha <3
Efter tävligen åkte vi till lillhästen i stav och köpte kraft å tittade på dressyrsadel!
Ska åka dit och prova ut en brun hoppsadel oxå snart, vill så gärna ha brunt
det är c00lt :DJaha, Hur har eran dag varit? :)

Taggad för tävling :)

taggad inför träningstävlingen imon :) hoppar 80cm + 90 cm, får se hur det går förväntar mig inte för mycket egentligen.. red igenom henne lite idag i ridhuset, kändes jätte mjuk och fin.ska packa imorgon efter morgonfodringen och fixa lite, men blir inge speciell outfit. Typ blå-rödrutiga byxorna, kingslandjacka & det vita schabraket med "michelle lundh" broderat på. Det funkar nog ;)oseriöst - seriöst - oseriöst :)

Allt började med att jag sa till mig själv att rida ett mycket fokuserat och effektivt pass i ridhuset. Men eftersom jag gick ner direkt till ridhuset efter att jag slutat vid 13 så var det hästövningar där, så jag skrittade fram ute och det gick väll okej, hon va ganska trippig. Red fram lite på lilla utevolten (som förvånads värt nog var mjuk och frostfri!) Sedan gick jag ner till ridhuset. Det började med att en duva sprang runt och inte kunde flyga, pep som fan. Det var ett stressmoment att ha den där, efter någon minut flög det in ännu en till, hur mycket jag än "red på dom" så flög dom inte iväg.. sen fortsatte de att göra oss okoncentrerade och tillslut var det typ fem duvor i ridhuset som vägrade FLYGA?! Fattar inte grejjen. Hon var grymt okoncertrerad och jag blev fan frustrerad. Länge sedan det gick så dåligt.. men mot slutet slappnade hon av och hon fick en fin framåtbjudning!
Kunde då börja rida seriöst och övade på galoppfattningar på serpentinbågar/stillastående m.m. Gick ganska bra. Fick en fin form på henne i traven efter och det kändes toppen ;)

Sedan när jag skulle hoppa av så tvingade Therese mig att göra en bakåtvolt från sadeln ner.. haha trodde jag skulle dö XD men jag klarade det faktsikt (a) nästa gång blire film påre asså.
(skulle aldrig göra sånna grejer om coffy inte var avslappnad, det går inte då!) Men så vart det lite oseriöst i slutet haha, eng.fullblodet kom fram på långsidan också ;p

Här kommer ett par oseriösa bilder hehe :)
Man måste kunna ha lite kul ibland tycker jag, så länge hästen trivs i det eller vad tycker ni ?
Själv tycker jag att det är en del av hästägandet, att ha kul med den utanför de seriösa i ridningen också :)


Nej, nu är jag ledig hela kvällen eftersom jag har ridit och det är Johanna som kvällsfodrar !
Fast jag tycker att kvällsfodra är det mysigaste, liksom vara ensam i stallet, slänga in hö'et, gosa lite och bara höra ljudet av tuggande.

Vad tycker ni bäst respektive sämst om, om ni får välja? Morgonutsläpp, lunchfodring, efminsläpp, kvällsfodring?

En ponny jag inte glömmer.

Ja, sommaren 2008 var jag helt fast i en ponny som hette Gusta. Riiktigt fin holländsk ponny med ett hjärta av guld! Vi var så nära på att köpa henne men pappa visste inte då om jag var redo. Hon såldes sen till en tjej i norrland och tävlade lite klasser men blev skadad. Jag fick reda på att hon idag är uppe i himlen på evighetens ängar. Usch! Lilla gusta, var verkligen perfekt! Hon förändrade massor i min syn på ridning och fick även pappa att ändra tankar om att köpa ponny. Tack <3


RIP GUSTA.
första uteritten på länge!

Idag red jag äntligen ut, jag och emma red till galoppön efter lunch i härliga vädret. Blev ett ganska lugnt pass. Coffy var så himla pigg och taggad i början att jag började tappa tålamodet innan jag äns hunnit hoppa upp. Hatar de! Men jag höll mig och hon lugnade ner sig efter en stund så då blev jag också avslappnad haha!

Vi har fått in spån till berga nu så vi får välja mellan torv/spån. Jag föredrar
torv eftersom jag vill ha en bra bedd som sugeer åt sig bra och blir mjukt.
Samtidigt som spånet är ljusare och fräschare. Så kom på det bästa lösningen!
Har en bra bedd redan så jag la över 3 skottkärrer med spån över :) Smart va?
så nu har hon en bra bedd, och så kommer kisset sugas åt samtidigt som det
är mjukt och fräsht över! ;)


Vad har du för något i din box och VARFÖR har du det?


drar till sig katter! ;)

Haha, helt sjukt ! Katter dras alltid till Coffy! I förra stallet på norga, så hoppade figaro upp på coffy och värmde sig på vintern, eller ställde sig vid boxdörren och så blåse coffy på honom så att han blev varm haha så söt! Hundar låg bredvid henne, eller gick in till henne i boxen och åt av de coffy spillde av betforn utan att hon brydde sig XD & här om dagen när jag kom in i stallet så satt lilla Sture på henne :'D Haha hann ta en bild faktiskt!Hur fungerar era hästar med andra djur?

Skönt med lunch-dressyr!

Idag hade vi två timmars håltimma vid lunch, så jag passade då på att dressyra med coffy i ridhuset :) Gick faktiskt riktigt bra förutom att hon försökte springa bort från arbetet ibörja haha :'P Men hon var mjuk i munnen och fick några fina fattningar från skritt/halt! Riktigt sammarbetsvillig och lyssnade bra på hjälperna. <3
Carro skulle fota, men det blev inte mycket till bilder i ridhuset.. men sirre fotade iaf någon bild i solskenet som blev bra hehe :) För idag var det faktiskt underbart väder här på berga! Man blir så taggad då hehe.
Efter så hade vi en lektion, sedan gick jag ner och tittade på när 2HJ red. Fick några bilder (lägger upp någon nedan)


Schtek, eller vad säger man axel? hahah.

Dagens outfit:
GH träns, Stübben Ciegfried Sadel, Lyckås-schabrak, Pro-Rider ridbyxor,
Treadstone stövlar, Kingslandjacka, GPA speed air hjälm.

Har man inte världens sötaste ponny ? <3


Axel Wenehult-EN leker lite ;)

Irina och en pampig hest!

Taggaaaaad!

Nu är jag fett taggad för att börja rida storhäst här på berga :) jag vet att jag inte kommer passa ihop med många men jag vet att man alltid hittar någon. 3 Storhästar som jag gillat är Trotin, Plexus & Frazze! :) Dom tre har något som påminner om varandra också.. just för tillfället blir det nog att välja rid istället för trav.. men vi får se vad jag väljer efter att jag testat på trav ;) Men ska ju iofs börja "hoppa in" mach en gång i veckan efter han blivit frisk :'D ska bli riktigt kul och ha som ett litet projekt, för när jag väl har bestämt mig - då ska det gå !


Jag och Trotin i spanien, riktigt nett häst med ponny i sig. Hoppar som en gud
och om hade bott i spanien hade jag velat ha honom, riktigt pigg häst!

Jag och Plexus, fin unghäst som hoppade grymt och var jätte pigg! Trippade
på tårna i ridhuset . Han var lite nervig som förstörde det hela, annars skit mysig!

Frasse, hann bara rida honom 3 gånger, man såg att han kunde om han bara
får fram det i både dressyren och hoppningen. Hade vart kul att rida honom mer..

Här är jag och Mach, vet inte riktigt hur han är då jag bara ridit honom en
gång hitilst, men ska bli kul att få jobba och lära känna han :)

Machen & Bloggen är o-friska!

Blogg.se har knaz'at lite för mig och era kommentarer har försvunnit på inläggen här under :/ vore schysst om ni kunde skriva om, eller kommentera helt enkelt :)
Komihåg att det är ni som gör min blogg aktiv!


Nu ska jag ner till stallet, Therese ska rida coffy idag, eftersom jag inte känner mig till hundra procent frisk och är helt slut. Skulle följt med Sandra till kliniken med mach eftersom han har kolik men eftersom stav stängde så var dom tvungen att åka till uppsala, och det skulle vara alldeles för långt för mig :( Men jag hoppas verkligen att det blir bra med honom och att han kommer hem frisk igen :') <3

slänger in en bild på mig och machen :)


Mjuk & fin, hoppning.

Japp! Idag var hon mjuk och fin i hoppningen :') Hon har slutat rusa och blivit så jävla bra på sista tiden, jag överdriver med eftergiften över hindret för att inte "förstöra" något just nu. Men hällre de :) Eftersom hon har vart så känslig och lugn senaste tiden så har jag tagit bort sporrarna i både dressyren och hoppningen. Nu har jag varken sporrar, spö eller martingall som jag var beroende för i både dressyr/hopp. Känns så skönt att kunna plocka bort saker en efter en :') Så nööjd!  Hoppade först 70cm och så vandrade vi uppåt, 70-80 är ju inga direkta hopp haha, kastar sig över lite. Sen hoppade jag upp till 110cm utan några problem! Hoppade högt och fint över! 1 Gång kom jag riktigt nära på första hindret och bromsade därför upp henne efter automatiskt vilket ledde till att hon stoppa men det var helt mitt fel och sen bliev de gör om gör rätt. Så fin <3 Så jag tror att jag hoppar 80+90 på lördag för höjden är verkligen inga problem för coffy och det har jag vetat om hela tiden, det är bara jag som måste börja skärpa mig och sluta slarva, för coffy hoppar bara om jag gör rätt.
1m (?) 110cm

FARSDAG!

Haha du trodde att jag hade glömt det va?
Grattis Världens bästa pappa på Farsdag <3tack för att du alltid ställer upp.

Jag och Coffy saknar sommaren!

Nu är det vinter, hösten är förbi och sommaren är över för längesedan. Jag saknar allt ..


.. När hon friskt kunde galoppera i en torr och öppen hage utan täcken
istället för vara i en liten, slaskig hage med massa tjocka täcken och inget att göra.

...Sitta och smörja alla saker i gräset i flera timmar medan man sitter och tittar på det vackraste
man har med sin kompis och skrattar högt :) Istället för att sitta och svära hur kallt det är i stallet
och göra det litet halvdant för man fryser fingrarna av sig.

...bada & simma i vattnet, både med och utan häst. <3 Istället för att knappt kunna rida ut.

...ligga och sola och kolla på andra rider medan hästen beter .
Istället för att sitta på en läktare med flera filtar kring sig medan man ser på när andra rider.

...rida barbacka på en grön & fin äng :') Istället för att rida med sadel och pulsa i snön.
(dock är de kult ibland)

Sitta i sommarhagens kulle och ser ner över det underbara, lilla, stallet. <3
istället för att inte hitta en kulle att sitta på och frysa arslet av sig..

Saknar ni också sommaren? Vilken årstid gillar ni bäst? Vad gör ni för roligt på vintern..?

Veckans Schema.

Imorgon (söndag): Hoppa några skutt, lite högre om inte så lättare pass dressyr.
Måndag: Tömköra/Dressyra i ridhuset.
Tisdag: Tömköra/dressyra i ridhuset.
Onsdag: Hoppa några skutt, lite högre. (om jag gjorde det på söndagen så dressyrar jag idag)
Torsdag: Försöka rida ut.
Fredag: Lugnt dressyrpass.
Lördag: tävla hoppning runsten (?)
Söndag: Rida ut på morgonen.

Får se hur jag håller mitt schema, men det borde funka. Har stalltjänst hela nästa vecka.
Hur ser din vecka ut? Vilka dagar ska du rida?

om jag skulle köpa storhäst.

OM jag skulle köpa storhäst så vill jag ha en häst av denna typen,
klicka på bilderna för att komma till annonserna.

supertrevligt sto. Hästar säljes
Sto f.1998. tävlat LA:1 Dressyr, 125 Hoppning & deb. Fälttävlan.
Häftig hopphäst!. Hästar säljes
Sto f.2004. Tävlat 120cm.
Hopphäst -03 e: Emmerton. Hästar säljes
Valack f.2003. Tävlat "låga" klasser men värkar ha kapacitet.
Trevligt hoppsto f. 2000. Hästar säljes
Sto f. 2000. Tävlat upp till 130 (kapacitet för mer) värkar som en grym häst!
Superfin tysk val05. Hästar säljes
Valack f.2005, tävlar 120 hopping.
Juniorhäst för hopp o fälttävlan. Hästar säljes
Sto f.2005. Älskar nätta fullblod som hoppar, oftast inte alls tunga och bra övergångshäst för mig.
6-årssto efter Cardento. Hästar säljes
Sto f.2004. Värkar som en rolig häst att utveckla & som man kan utvecklas med.


Vilken av dom här hästarna skulle du valt? :)


Lera leder till galen ponny!

Eftersom det är väldigt lerigt och kladdigt i hagen så har inte dom kunnat springa av sig, och jag har ju inte ridit ut denna vecka och släppt av henne liksom så idag kändes som en sådan perfekt dag att släppa henne i ridhuset!  Oj vad hon behövde det såg jag haha. Hon sprang utav fan och bockade å härjade runt. Lilla söta coffan :'D Sen gick jag en stund i ridhuset så att hon fick andas, för hennes hals var fan uppe i månen och näsborrarna stod rätt ut, hon gnäggade t.o.m haha söten :) Men tillslut lugnade hon ner sig.

Nu snart börjar "flickorna på klitterholm"! Ni har väll inte missat det på kanal 4, cirkus möller ? Sjukt rolig kortfilm om ridskolelivet parodi. Haha sjukt roligt "asså shiiit"


Biffiga Coffy :) <3 Jag, Linnea, Loppan & johanna kommer kanske träningstävla på runsten den 20de november :) axel kommer också vara med. Åh, hoppas det blir av. Tänker hoppa bäbishinder på 70+80cm men jag är så osäker just nu och vill avsluta bra :) igentligen vet jag att hon och jag taggar till och det blir bättre när vi hoppar 1m banor men vill fokusera på bara mig nu, så att jag inte slarvar med annat.

Haha CG på globen horse show!

Om jag inte minns helt fel så är kändishoppningen på invigningen fredag kväll också va? Haha oj vad jag längtar! Carolina Gynning ska vara med och hoppa och det kan inte blir sämr..bättre! ;) Jag längtar somfan haha. Hon tränar ju förfullt inför SHS och så här bra går det..

otäckt fall Hoppningen gick fint till en början, men plötsli
"Hoppningen gick fint till en början, men plötsligt tvärstannade hästen och Gynning flög rätt fram med huvudet före." - aftonbladet.

Foto: ROLAND THUNHOLM/SCANPIX

Hej nu kommer träningsvärken!

Åh, idag fick jag och linnea den dumma idén att stå i lätt sits ett helt pass och jobba hästen! Hahaha, åh hej träningsvärk säger jag bara! Fyyy. Men kan säga att det var väldigt nyttigt för både mig och coffy! Men känner att jag kommer lida imorgon haha, hon var jätte fin hela passet faktiskt! Och nu har hon blivit jätte fin i skritten! Hon bär upp sig bättre och får en bra frammåtbjudning, skritt-trav övergångarna är klockrena nu, håller formen och travar lugnt in. Gud vad glad jag är :)


Vem är den där Lucky egentligen?

Jag kom ihåg när jag satt i bilen och var hur nervös som helst sommaren 2008, jag åkte mot karlshem. Ett uthyrdningscenter. Efter många om och men om egen ponny så var jag tvungen att "bevisa" för mina föräldrar att jag klarade av det. Och OJ vad jag inte ångrar det!

Jag kom fram till gården och jag minns hur nervös jag var. Jag fick rida en ponny, vi passade inte alls så bra ihop. En tittig cponny, sedan provade jag en helt sjövild Dponny som inte var att leka med. Men sedan, så stod han där. Helt coollugn mitt på volten. Jag satte upp och det kändes så perfekt! Jag åkte dit efter en vecka igen och provade att hoppa honom lite. Allt kändes så bra, Lucky hette han. Lucky som skulle komma att bli min första, riktiga bästa vän.

Han var grym på att hoppa. Hade en teknik som han kunde komma långt på. Om det inte vore för hans envishet och hans tävlingsnerver. Men vi startade hoppning upp till LB och hoppade någon pay and jump på 1 m. Hemma tränade vi 115cm-banor och han var riktigt duktig.

Lucky. Han fanns alltid där, såg alltid sådär glad ut. Man kunde göra i stort sett vad som helst på honom utan att han reagerade. Men nu känns det som om jag börjar glömma. Glömma hur du var, det är hemskt. För du var jag trots allt min bästa vän i ett helt år. 2009 lämnade jag tillbaka honom. Det var det värsta jag vart med om, jag grät floder! Vi hade pratat om att köpa honom men han var inte till salu och sedan hade jag vuxit ur honom också. Han var ju bara en cponny.

Jag vet att han förra året uthyrdes till en barnfamilj som tävlade lättare klasser på honom men jag vet inte vart han tog vägen iår. Han har vart sjuk så mycket och jag vet knappt om han lever. Låter tragiskt men jag har faktiskt ingen aning. Vill bara träffa honom, en ända gång till. & vore det inte en ren lycka att han skulle gnägga om han hörde min röst? precis som han gjorde, varje dag i ett år.
Eller har han glömt mig helt? Jag offrade verkligen allt för den lilleponnyn.

Jag saknar dig. :(

det var typ några av fyratusen bilder på oss två tillsammans :'

Vet du vem Lucky är? Har du sett honom? Vet du någonting alls om honom? All information skulle vara guld värld.

Från nästan sämsta till nästan bästa.

Igår gick det somsagt inte så bra, bland det sämre ridpassen. Men idag, jag kan inte vara stoltare! Hon var så fin ända från start till slut! Helt sjuuuuukt! Jätte fin form och fina gångarter, hon tappade inte formen i övergångarna och jag red in i det sista haha.

Victoria Moberg som hade Quim från grällsta har bytt ponny till "Helena" . Fick prova henne idag, haha hon var i brunst! Bockade, stegrade och vägrade gå framåt xD Väldigt känslig ponny och när hon väl går så är hon hur fin som helst :) Skulle va kul å rida henne någon gång då hon inte är i brunst haha :P

slänger in en bild på Helena från grällsta!Grisar är bättre :)

Idag hade jag praktik i svinhuset! Ååh, jag älskar grisarna. Man arbetade i ett mycket lugnare tempo och man fick tid att andas haha. Måste säga att jag föredrar grisarna! Fick mocka, ströa, halma, fodra, göra rent sår, ge vissa griskultingar sprutor, få några att snutta på sin mamma & ge en liten kulting mjölk från nappflaska då den var lite svag för att dricka själv och efter så somnade den i min famn, snacka om att jag dog. Vill bara ta med mig den till mitt rum och gosa sönder den hehe :)
Hann att mocka på lunchrasten åt coffy så hon kommer väll in snart och efter middagen så blire att rida i ridhuset, tänkte vara extra noga med att hålla formen i övergångarna idag!

Slänger in 2 bilder från min favvo-gris!
(fick tom markera den så att jag skulle komma ihåg vilken det va haha)

min bebis höhö <3

vad tycker ni bäst om, kossor eller grisar? :P

Snöstorm och mörker dödar inte!

Okej nu ska jag skriva MIN åsikt om att ha hästar ute vid kallare väder. Ingen får ta något personligt, kom ihåg att alla ser olika på detta. & ni måste acceptera min sikt på det.

Jo, idag snöade det här i stockholm som många vet, det blev t.o.m en för mig mindre snöstorm. Det blev galet prat om att ta in hästarna för att det inte tycker om att vara ute då. Eller är det kanske så att VI inte tycker om att vara ute när det är kallt och snö? Förhoppnings har hästarna tillräckligt med päls och/eller täcken på sig för att klara av lite snö. Man kan tro att hästarna tycker om att stå inne i en box, svaret är då nej. Hästar vill vara ute och springa, kunna röra sig fritt, känna olika lukter, höra olika ljud, se olika saker och leta efter föda. I en box kan hästen varken röra på sig naturligt eller springa. Den är helt isolerad!

Klockan 12:30 stog hästarna inne i stallet. Jag tycker personligen att detta är helt SJUUUKT! och nästan till plågeri att en häst står inne i ca 17 timmar.
En häst kan bli mer skadad av att stå inne en ute, den blir tex stel. Häsen kan bli lättare tjurig och stressad. Gå runt i cirklar och börja bråka med boxgrannen för att den inte har så mycket mer att göra. Om det fortsätter såhär så kan det sluta med att riktigt rastlösa hästar blir krubbbitare eller något annat.

Ja, jag förstår om hästen är genomblöt och står och skakar. Men så länge hästen är torr undertäcket (om den har täcke) och ser glad ut så fattar jag inte varför den ska in. Då är det bättre att slänga in en höbal så att dom kan få igång cirkulationen och ha något att göra istället för att springa runt om dom blir rastlösa i hagen. För det är ju något som många ägare är rädda för, att dom ska börja springa runt när det är halt så att dom blir skadade, men då är ju frågan; när det var vår/höst och det var genom geggigt i hagen så brydde sig ingen som nu, jag själv tycker nästan att de är mer skaderisk då eftersom dom fastnar i den djupaleran och + att det är halt. 

Detta är somsagt MIN åsikt. Ni får gärna säga vad ni tycker och berätta hur ni brukar göra :)


(en bild från januari innan en tävling på SRK!)

Dagens ridpass, dressyr.

Idag red jag, äntligen. Gick ju somsagt upp klockan 5 och mjölkade kossor, och sedan slutade jag vid 17:15, har gjort både det ena och det andra i ladugården. Lärt en liten kalv att dricka mjölk, mockat, rakat kossor, ströat och massa annat. Är verkligen helt slutkörd. Men ändå kravlade jag mig upp på hästryggen. Trodde det skulle gå åt helvete om jag får utala mig så haha :) Men det gick superious! Fick henne i en ganska lång och låg form, och sedan gick det bara bättre och bättre i traven! I höger varv gick det jätte bra i galoppen, skrittade en stund och sedan tog jag vänstervarv och det gick faktiskt skit. Men jag var så trött så orkade inte hålla på att bråka, så fick henne bara lugn och så avslutade jag där, kanske inte roligaste avslutet men jag kände att det inte var värt att hålla på.

redigerad bild av ridahest.blogg.se


Min ponny var duunder mysig idag! & jag är så nöjd med henne <3

ett ko-inlägg & en tömkörningscoffy.

Förlåt för att jag uppdaterat så lite och dåligt men har haft så mycket att göra. Praktiserade i Ladugården idag, helt sjukt. Vi skulle fösa in kvigorna! Haha så jävla kul, men riktigt med KAOS! Dom smet upp på foderborden, stångades & ja, de va att springa runt i kostallet i typ.. 2 timmar? Men det var ändå häftigt att ha gjort det. Sedan fixade vi rent och mjölkade. Är heeeeelt slut, verkligen. Efter så tömkörde jag coffy. Gick helt okej, men med tanke på att hon stått i 2 dagar och att jag var typ död. Eftersom jag var tvungen att byta av för att orka så hjälpte Karita mig lite. Ja, det var väll det! Imorgon har jag praktik i ladugården igen, ska upp vid 5 tiden. Tror att jag kommer vara dödare än dödast. Slutar vid 17:15. Fyfan, dagarna efter blire att jobba i svin. Sägs vara lugnare och skönare, men de vettefan. haha!

Slänger in en bild & en film från idag för att ni ska fatta hur min dag har sett ut. (jag vet att detta inte har med hästar att göra men tänkte bara testa något nytt, få se om ni hissar sånna här inlägg med, sålänge det handlar om djur..?)hahaha. fan va kul, jag och karita fick i uppgift att hålla kossorna "inne" i ett hörn typ. Men en ko hittade ne utväg och så smet alla efter, som ni ser börjar en annan klättra över hela ligan och ja, KAOS, somsagt. Ignorera min cepe röst, är nyvaken och hes :/. Vi ropade också på hjälp men INGEN kom haha. Asså jag orkar inte :p

Vad tycker ni om kossor? Har ni jobbat med dom förut? :P

rid/träningsläger.

Japp nu tänkte jag skriva lite om ridläger.

Själv älskar jag den där känslan att komma iväg och skaffa nya vänner, bada & njuta av sommaren med hästar. Men för att detta ska funka så måste det ju vara roliga människor, bra tränare och om man inte har egen häst så ska det givetvist vara bra och utbildade hästar.
Ridläger gick man ju på när man var lite yngre, då man fick göra grejer som man inte fick göra på ridskolan!Det fanns med lägerledare och man har kul ihop. Men nu senaste åren har jag gått på träningsläger, där man inriktar allt på ridningen. Och man lär sig verkligen massor. Träningsläger tycker jag egentligen att man ska åka med egen häst eftersom man då helst vill utvecklas med sin egna häst.Jag har själv gått på Danora Ridläger två gånger, och där var en riktigt bra start faktiskt! Mycket bra tränare, hästar och miljö. Man har kul tillsamans och båda åren har det vart bra människor.

Sedan har jag vart på Villacienzo Ridläger i spanien 3 gånger! Det lägret älskar jag, för det är så annorlunda än i sverige, dom som är kunniga får rida typ 3-5 hästar om dagen och man har kul tillsammans.

Har även vart på Åby hopp-träningsläger som jag tyvär hade förväntat mig mer av eftersom norrköping horseshow erhålls där. Men vilken besvikelse! En och annan människa var rolig, hästarna var inte min typ av hästar och tränarna var inte heller så hjälpsamma. Och stallet låg mitt i ett villområde, naej det var verkligen inget för mig.

I somras var jag på Hofors Fälttävlansläger, och jag är dönöjd med det! Synd bara att jag bara kunde ha Coffy under dressyrlektionerna eftersom hon var under igångsettning. För deras ponnys var inte så roliga.. tränaren blev bättre mot slutet men själva träningarna var riktigt lärorika och roliga! Det var så kul att testa på terränghoppning och sista dagen fick man tävla startfälttävlan. Miljön var riktigt mysig och eftersom vi åkte ett gäng kompisar så hade vi riktigt roligt ihop. Lägret varade bara i 5 dagar, men de räckte för alla va helt slut efter haha! Rekomenderar hofors starkt!

Vilka läger har du vart på ? Vilka rekommenderar du? Skriv lite om dom! :)

Man har så kul med coffifee :D

Japp :) Idag blev det att skritta ut en ganska lång stund. Både uppsuttet och så promenerade jag. Elvira fotade och det blev en himla fina bilder :') Tog på mig lite "höstkläder" så det blev altså en photoshoot.  Nu kommer en stor bildbomd som ni gärna får kommentera! :D

Vad tycker ni om bilderna? Vilken tycker ni är finast?
numrera dom :) tack!


Foto: Elvira Johansson

Idéer till pris.

Okej nu behöver jag (eller ja, inte jag egentligen utan en kompis) er hjälp!
Skulle alla kunna svara på denna fråga så vore det superschysst;

- Det kommer att hållas en liten tävling på ett mindre stall. Tävlingsansvarig har idétorka och vet inte vad "vinnarpriset" kan vara.

Vad skulle DU vilja vinna om du fick välja ? (förutom rosett,plakett & pokal)Tack för er hjälp :) Ge alla förslag ni kan komma på.

Ååh Banhoppning!

ÄNTLIGEN! Säger jag bara. Idag hoppade vi banhoppning. Gick så sjukt bra! Har inte hoppat bana med coffy sedan i april och ni kan ju ana hur mycket jag saknat det (är ju en riktig hoppryttare haha) har ju såklart ridit på andra hästar men inte på coffy! Hoppade bäbis hinder där minsta låg på 75 och högsta på 90cm men jag vill inte pressa henne ända ut första  gången och jag tränade mest på vägar och lydnad men hon hoppade ändå högt och fint över varje hinder!. Nu har jag börjat hitta hennes knappar i hoppningen också, känns så jävla skönt! Sista rundan (när elvira filmade) var hon ganska trött men gjorde ändå sitt bästa haha :) Har kommit fram till att coffy är en riktigt omhoppningsponny! Helst sjukt vad hon lyssnar och VILL!

Ååh, allt rullar på så bra. Snälla låt det förbli såhär. <3


(hoppade av väldigt stort haha)

gillar hennes teknik starkt! här hoppade hon riktigt tidigt
eftersom de var för trångt, men vi längde och..

omhoppningshoppet x) vände på en 25 öring!


Älskar min prinsessa <3foto & film: Elvira Johansson (ridahest.blogg.se)

Red igenom ett program, video.

Ja, som ni (förhoppningsvist) har läst här nedan så red jag igenom ett blandat program LB:1 idag, haha. Somsagt fokuserade jag mer på vad Elvira sa för väg än hur coffy gick, men det finns mycket kvar att jobba på nu.
Skritten måste va ärlig utan travsteg haha. Volterna jämnare och mjukare, stadigare form & såklart finare vägar. Men lite fladdrigt blir det ju x) men kändes ändå rätt okej! Nu när jag kan det tänkte jag öva på det varannan veckan så att det verkligen sitter och sen blire kanske en tävling tidigare än väntat.. moaha. Vad säger ni nu ? ^^
(hon sa nyss att hon sagt fel program haha så nu måste jag lära mig om den -.-)


(lyssna på låten medans så blir det inte lika tråkigt!)Programridning Coffy (:

Jani ! Idag red jag programriding LB:1 haha, måste erkänna att det var rätt kul. Men svårt!
Elvira sa vägen så jag fokuserade mest på vad hon sa och glömde ibland bort att rida haha XD Tänk på att det här är den andra programridningen jag gör :p min första var på startfältävlan på hofors men den vill jag helst förtränga :) Red ju fram ganska mkt innan och måste säga att den gick super! Hon börjar bli überfin i galoppfattningarna och övergångarna börjar bli super med! Så nöjd med min powerpowny <3 Nej men här kommer lite bilder & video kommer lite senare.

Är helt slut efter dagen, har ju somsagt stalltjänst och det blir mycket stall. Om någon timme ska vi ner och kvällsfodra sen blire nog att tare lugnt framför tv:n. Ja, livet på landet äger !


Ridning MaltePalte :)

Idag red jag Malte och Elvira red Hazena, vi skrittade först ut. Och det var en utmaning! Två fegisar tillsammans är nu bevisat att det inte funkar haha. Vart tog gasen vägen? Ja men efter många om och men så gav dom sig ochvi kunde skritta vår lilla runda. Vi red lite på utevolten :) Gick faktiskt jätte bra!

Fottade varandra så här kommer lite bilder:Elvira & hazena: (gå in på ridahest.blogg.se för fler bilder)
Lek som blev till lydnad.

Förlåt för att jag vart så dålig på att blogga men har ju höstlov och har inte haft så mycket tid! Iallafall igår red Reby coffy hon sa att hon älskade henne. Haha, Reby är bland de första som har tyckt om henne efter första gången haha :p eftersom coffy är så speciell och det tar kanske 2-3 gånger innan man börjar tycka om henne. Så det var ju lite kul!

Idag tänkte jag leka lite i ridhuset men det gick inge vidare, hon var väldigt stressad och inte så lydig. Så det blev tillslut lysnadsövningar och då blev hon iaf lite lugnare. Kommer försöka blogga nu varje dag framöver men har ju stalltjänst och så ska jag rida och ta hand om 3 ponnysar, som tur var så är Elvira här och hjälper mig med Hazena :) Kommer också försöka fota varje dag så nu blire bilder, och johanna om du vill följa hazena så gå in på: ridahest.blogg.se !

Bilder från dagen:


vinnaren i höökstävlingen ÄR...

Ja, nu har jag utset vinnaren i min höökstävling om "prestige schabrak" :) är nervositeten igång nu? moaha.

DEN LYCKLIGA VINNAREN ÄR...http://stoet.blogg.se/


GRATTIS! :)
Du kan skicka mail till mig med ditt fulltsändiga namn, adress och telefon nr, så skickas schabraket dit.

Tack till alla som var  med i tävlingen! Håll ögonen öppna för nya tävlingar och följ mig gärna med bloglovin.RSS 2.0